|
Kabak Çorbası |
|
Aysen Adaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78113
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2012
1,787 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Klasik
1 Litre su
4 Çorba Kaşığı un
2 Bardak süt
1 Çay Kaşığı tuz
3 Adet kabak
7 Dal dereotu
Kabaklar küp küp doğranır 1 litre su ile haşlanır, ılımaya bırakılır. diğer tarafta un sana ile kavrulur. kabaklar suyu ile rondadan geçirilir. kavrulmuş una ilave edilir pişirilir. altını kapatmadan süt ve tuz ilave edilir bir taşım kaynatılır. altını kapatınca dereotu ilave edilip servis yapılır
|
Kabak Çorbası |
|
öğün
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2012
Mesajlar: 39 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc78356
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2012
1,506 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Kahve Kaşığı Tuz
2 Bardak süt
750 ml su
4 Çay Kaşığı un
3 Adet kabak
0,5 Demet dereotu
Doğranmış kabak 750 ml. su ile haşlanır. Un sana ile kavrulur, haşlanan kabak rondo dan geçirilir suyu ile birlikte una ilave edilir kaynayınca süt ve tuz ilave edilir biraz daha kaynatılır. Altını kapatınca dereotu ilave edilir.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 22.03.2021
|
Kabak Çorbası |
|
demirhindi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2012
Mesajlar: 103 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc78624
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2012
1,613 defa indirildi / yazdırıldı
|
45 Gr Sana Klasik
1 Litre süt
2 Adet kabak
1 Tatlı Kaşığı kırmızı pul biber
0,5 Demet dereotu
1 Yemek Kaşığı un
Yeterince tuz
Kabakları yıkayıp kabuklarını kazıyın. İnce rendeleyin. Yağı tencerede eritin. Unu ilave edin ve hafif sararıncaya kadar kavurun. Sütü eklerken karıştırmaya devam edin.Süt kaynayınca rendelenmiş kabakları ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra dere otunu ince kıyarak çorbaya ekleyin. Küçük bir tavada yağı (20 gr) eritip pulbiber ekleyin. Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine biberli yağ ve kıyılmış dereotu dökerek sıcak servis yapın.
|
Kabak Çorbası |
|
Sezer Ünver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2007
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc79630
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2012
1,596 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Adet soğan
1 Tutam karabiber
4 Adet KABAK
1 Litre et suyu
1 Adet patates
Kabakları kazıyıp küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı soyup ince ince kıyın. Patatesi soyup küçük küçük doğrayın. Tencerede yağı kızdırıp soğanları kavurmaya başlayın. Soğanlara patatesleri, kabakları, et suyunu, tuz ve karabiberi ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşayan sebzeleri blenderdan geçirip 1 taşım daha kaynatın.
|
Kabak Çorbası |
|
metanet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.11.2012
Mesajlar: 103 Şehir: Bakü |
Kısa URL: https://ml.md/lc84160
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2012
1,680 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Yemek Kaşığı un
1 Adet soğan
1 Adet kırmızı biber
2 Adet kabak
2 Diş sarımsak
2 Adet havuç
1,5 Su Bardağı süt
soğanı ve sarımsağı margarin ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından küçük küp şeklinde doğradığımız kabak, havuç, kırmızı biberi tencereye koyup, 3-4 dakika beraber kavuruyoruz. 2 yemek kaşığı unu ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. 1,5 su bardağı soğuk sütü sebzelerin üzerine ilave ediyoruz ve bir süre karıştırıyoruz. İstediğiniz kıvama göre sıcak su ilave edip 15 dakika kadar kaynatıyoruz. Çorbamız hazır.
|
|