|
Kabak Dolması (Şanlıurfa) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc67131
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2011
2,059 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.urfaurfa.com
4 kabak
1 çay bardağı ince bulgur
1 kuru soğan
200 gr kıyma
nane, karabiber, tuz sıvıyağ, su
Sosu için:
2 domates
1 çorba kaşığı salça
taze kekik
1 çorba kaşığı tereyağı
sarımsaklı yoğurt
Dolmanın ilk olarak iç harcı hazırlanır. Bunun için; karıştırma kabına 1 çay b. ince bulgur, ince doğranmış soğan, kıyma, tuz ve baharatlar alınarak karıştırılır. Daha sonra kabaklar soyulduktan sonra ikiye ayrılarak ortası çıkarılır. İçerisine hazırlanan harç doldurularak tencereye dizilir. Üzerine biraz su verilerek pişirilir. Diğer taraftan sosu hazırlanır. Bunun için; 1 çorba kaşığı Salça tereyağında kavrulur. Üzerine rendelenmiş domates eklenir. Tuzu ve baharatı ayarlanarak pişirilir. Dolmalar pişince halka halka kesilerek servis tabağına dizilir. Üzerine domates sos ve sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servis yapılır.
|
Kabak Dolması (Şanlıurfa) |
|
son tahlil
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc126916
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2017
1,475 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Dolmalık kabak - 200 gr.
Yağlı parça veya kıyma et - 80 gr.
Pirinç - 60 gr.
Kuru soğan - 100 gr.
Domates salçası - 10 gr.
Sarımsak - 3 gr.
Pul biber - 5 gr.
Maydanoz - 20 gr.
Nane - 3 gr.
Karışık baharat - 5 gr.
Sadeyağ - 10 gr.
Domates - 60 gr.
Kabakların içleri oyulur. İsot dolmasında yapıldığı gibi iç harcı hazırlanır. Hazırlanan harç oyulmuş kabakların içlerine doldurulur ve kabakların ağızları dilimlenmiş domateslerle kapatılır. Tencereye dizilen kabakların üzerine dolma taşı veya porselen tabak konulur. Tuzu eklenen yemeğin üzerini kaplatacak şekilde su ilave edildikten sonra tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. Kabak dolması sıcak olarak, yanında yeşil soğan, cacık veya koruk salatasıyla servis edilebilir.
|
|