Kısa URL: https://ml.md/lc8236
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2006
2,756 defa indirildi / yazdırıldı
10 gram kabak
2 çorba kaşığı un
1 baş soğan
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağ
Yeteri kadar tuz,
Bir kap içinde yağ, un, ince kesilmiş, yıkanmış sebzeler öldürülür. Dört bardak su ile pişirilip ezilir ve süzgüden geçirilerek böylece hazırlanmış olur.
Kısa URL: https://ml.md/lc40960
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2009
2,926 defa indirildi / yazdırıldı
1 kaşık tereyağı
150-200 gr kabak
2 bardak su
1 kaşık un
1/2 soğan
Tuz
Yarım kaşık tereyağı bir tencereye konur. Küçük bir baş soğan ayıklanarak yarısı ince ince kıyılarak tereyağı ile birlikte, hafif ateşte ısıtılır. Soğanlar hafif sararıncaya kadar ısıtmaya devam edilir. Un da konularak karıştırılır. Tencereye iki bardak su ilâve edilir. Kaynamaya bırakılır.
Kabaklar iyice yıkandıktan, sapları kesilerek kazınmak suretiyle temizlendikten sonra küçük parçalar halinde doğranır.
Suyu kaynamakta olan tencereye konur. 20 - 30 dakika kadar kaynama sürdürülür. Bir taraftan da kabaklar kaşıkla ezilir. Kaynama sonunda kabaklar tamamen erimiş hale gelir. Delikleri genişçe bir süzgeçten geçirilerek hazır hale getirilir.