|
Kabak Kanepesi |
|
yeşil erik
Aşçı
Kayıt: 19.11.2015
Mesajlar: 17 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc112842
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2015
1,266 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kabak
4 çay kaşığı hardal
10 gr tereyağı
4 yaprak nane
Yarım lt. su
Öncelikle yarım litre suyu tencerede haşlıyoruz, diğer taraftan kabaklarımızı dilimliyoruz ve dilimlediğimiz kabakları kaynamış suyun içine atıp 1-2 dakika sonra alıyoruz. Ardından kabak dilimlerimizin üzerine tereyağı sürüyoruz, üzerine hardal ve sonun üzerine de süslemek için nane yapraklarımızı yerleştiriyoruz.
|
Kabak Kanepe |
|
ihsan abi
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2016
Mesajlar: 29 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc114191
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2016
1,833 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet mini kabak
1 adet orta boy patates
1 adet büyük domates
1 kase Süzme yoğurt
1 çay kaşığı Kekik
1 çay kaşığı Pul biber
Sarımsak ve sarımsak tozu
1 çay kaşığı Tuz Pul biber
50 gr margarin
Mini kabakları yıkayın ve enlemesine 5-6 dilime ayırın. Patatesleri soyun ve kabaklar gibi enlemesine kesin.
Patatesleri, kekik, pul biber, sarımsak tozu ve tuz ile karıştırın.
150 derecelik fırında hem patatesler, hem de kabaklar ortalama 20-25 dakika pişirilmelidir.
Domatesleri küp küp kesin, bir tavada tuz margarin ve az sarımsak ile soteleyin.
Sırası ile bir kat kabak, bir kat patates, bir kat kabak, bir kat domates sosu koyun.
Süzme yoğurt ile servis edin.
|
|