Kısa URL: https://ml.md/lc125639
Gönderme Tarihi: 28.May.2017
1,747 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet kabak
500 gram az yağlı dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 tutam karabiber
1 demet dereotu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates
1 bardak su
Tuz
Kabakların kabukları soyucunun tırtıklı kısmıyla veya bir çatal yardımıyla alınır. Kabaklar boyuna ikiye kesilir ve iç kısımlarına birer kesik atılır (Çabuk kızarması için) 500 gr kıyma biraz yağ ile kavrulur. Karabiberle lezzetlendirilip kıyılmış soğan eklenir. Salça suyla karıştırılır ve yarısı kıymanın üzerine dökülür. 1 demet dereotunun da yarısı incecik kıyılıp kıymalı içe eklenir. kabaklar kızgın yağda altın renginde kızartılıp fırın tepsisine alınır. İçleri çatalla ezilir ve kıymalı iç yerleştirilir. kabakların üzeri domatesle süslenir ve tereyağı parçaları eklenir. Kalan domates sosuna biraz daha su eklenir ve kabakların üzerine gezdirilir. Fırına verilip pişirilir (tüm malzemeler pişmiş olduğundan sosunu çekene kadar ve domatesler pişene kadar fırında tutulması yeterlidir) fırından çıkınca üzeri kalan dereotlarıyla süslenir. Kabak Kıstırması servise hazırdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc95342
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2014
1,858 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet sakız kabağı
300 gr keçi peyniri
1 tatlı kaşığı kuru nane
Kızartma yağı
Peynir ezilir ve naneyla karıştırılır. Kabak soyulur, önce enine 3 parçaya kesilir. sonra boyuna ikiye kesilir. Kesilen parçalar tekrar dikey olarak tam dibine kadar gitmeden kesilir. Bu araya peynirli karışım konur, hafifçe bastırılır. Kızgın yağda kızartılır.