|
Kabak Mücveri (Aydın) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc117068
Gönderme Tarihi: 23.May.2016
1,639 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
1 kg kabak
1 demet maydanoz
1 adet soğan
1 kaşık un
4 adet yumurta
2 su bardağı zeytinyağı
1 demet dereotu
Tuz
Karabiber
Kabağın kabukları soyularak rendelenir. Un, yumurta, tuz, karabiber, ince doğranmış maydanoz ve rendelenmiş soğan iyice yoğrulur ve kabağa eklenir. Avuç içi ıslatılarak köfteler yapılır ve çırpılmış yumurtaya batırılarak kızgın yağda kızartılır. Kâğıt havlu üzerine alınarak yağı süzdürülür. Servis tabağına alınarak, dereotu ile süslenir.
|
Kabak Mücveri (Aydın) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175718
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2023
185 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aydın Valiliği
3 adet orta boy yeşil kabak
1/2 bağ maydanoz
1/4 bağ dereotu
2 adet yumurta
2-3 kaşık tepeleme un
3-4 adet taze soğan
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı (kızartma için)
Kabakların üzeri çok ince alınır. Rendenin iri tarafı ile rendelenir. Suyunu salabilmesi için üzerine biraz tuz dökülerek beklemeye bırakılır.
Suyu sıkılarak derin bir kaba alınır. Maydanoz, dereotu ve taze soğan ince ince doğranarak, kabakların üzerine eklenir.
Yumurta, karabiber ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Kabartma tozu ve un birlikte eklenerek yeniden karıştırılır. İyice harmanlanır.
Az yağda, orta ateşte kızartılır. Yağının alınması için önce kâğıt havlu üzerine serilir. Yağı alınan mücverler servis tabağına alınır. Sıcak servis edilir.
Not: Mücverler Osmanlıda etle yapılırdı. Mücverler için özel kaplar üretilirdi. Günümüzde mücverler kabak başta olmak üzere çeşitli ot ve sebzelerle yapılmaktadır.
|
|