|
Kabak Musakka |
|
nadja
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2020
Mesajlar: 32 Şehir: Kiev |
Kısa URL: https://ml.md/lc151030
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2020
510 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.muratbey.com.tr
3 büyük yeşil kabak
1 yemek kaşığı zeytinyağı ( kabaklarla harmanlamak için)
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
200 gr kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı ( kıymalı harç için )
Tuz
Karabiber
Pul biber
Beşamel Sos için:
1 yemek kaşığı Muratbey tereyağı
1 yemek kaşığı silme un
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
100 gr rendelenmiş Muratbey taze kaşar peyniri
Kabakları temizce yıkayın. Ortadan ikiye kesin ve dilimleyin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. 200 derece fırında kızartın. Kuru soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı tencereye alın ve soğanları soteleyin. Üzerine kıymayı ve baharatları da ekleyerek pişirin. Kabakların üzerine kıymalı harcı ekleyin. Beşamel sos için tencereye Muratbey tereyağını alarak eritin. Un ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Süt ekleyerek çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Tuz ve karabiber ekleyin, kenara alın. Kıymalı karışımın üzerine beşamel sosu ekleyin. Muratbey taze kaşar peyniri rendesi serpiştirin ve 180 derece fırında üzeri kızarancaya kadar pişirin.
|
Kabak Musakkası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96192
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2014
2,264 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kabak
1 kahve fincanı kızartma yağı
2 ezilmiş domates ya da 2 silme yemek kaşığı salça
250 g orta yağlı kıyma
3 orta boy soğan
1 su bardağı et suyu
Kabaklar soyulur, yıkanır ve halka doğranır. Bir tavada kızdırılmış sıvı yağda hafif kızartılır.
İnce doğranmış soğan yağda kavrulur.
Sonra kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir.
Ateşten alınır.
Ayrı kapta salça (domates ezmesi), et suyu tuz ve baharatlar karıştırılır.
Tencereye bir kat kızarmış kabak, bir kat harç döşenir. Üzerine salçalı et suyu eklenir. Kısık ateşte pişirilir.
|
KABAK MUSAKKA |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc84168
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2012
2,519 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kabak
3 çorba kaşığı tepeleme yağ
3 adet domates, soyulmuş, ince doğranmış
1 adet orta boy soğan, ince kıyılmış
250 gram az yağlı kıyma
1 su bardağı su
Kâfi miktarda tuz
4 adet sivribiber
1 bağ dereotunun yaprakları
1) Kabakların kabuklarını bıçağın tersiyle kazıyıp yıkadıktan sonra tavla pulu gibi halka halka kesip küçük bir kuşhaneye koyunuz.
2) Yağın yarısını ve domatesleri koyup orta ateşte 10 dakika ağzı kapalı olarak buharlandırıp küçük bir tepsiye boşaltınız.
3) Bir tencereye kalan , yağı ve kıyılmış soğanı koyup 5 dakika ateşte kavurup kıymayı ilâve ediniz.
4) 5 dakika daha kavurduktan sonra suyunu ilâve edip 1 kere kaynatıp kapağın üzerine boşaltınız.
5) Tuz ve sivribiberini de ilâve ediniz.
6) Ağzı kapalı olarak ağır ateşte 45 dakika pişiriniz.
7) Dereotunu serperek servis yapınız.
|
KABAK MUSAKKA |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc73025
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2012
2,580 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg sakız kabak
250 gr kıyma
2 adet kuru soğan
3 adet domates
2-3 adet sivribiber
5-6 sap maydanoz ve dereotu
3 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Kabakların kabuklarını soyup, ince ince halka şeklinde doğrayalım.
Margarini bir tencerede eritip, ince kıydığımız soğanları ilave edelim.
Soğanlar pembeleşince, kıymayı katıp, kıyma suyunu salıp da çekinceye kadar kavuralım.
Kabuğunu soyduğumuz domateslerin iki tanesini küçük küçük doğrayıp, kıymaya ekleyelim ve 4-5 dakika daha kavuralım.
Yeterince tuzunu ve baharatını ilave edip, ocaktan indirelim.
Kabakları bir tencerenin dibine dizip,üzerine hazırladığımız kıymayı serelim.
Sivribiberlerin çekirdek kısımlarını çıkarıp, ince ince kıyalım ve kıymaların üzerine serpiştirelim.
En üste de kabuklarını soyup halka halka dilimlediğimiz kalan bir adet domatesi dizelim.
Yeterince suyunu tencerenin kenarından ilave edip, ağzı kapalı olarak pişirelim.
Yemek pişince, ince kıydığımız maydanozları ve dereotlarını ekleyip, servis yapalım.
|
KABAK MUSAKKASI |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61292
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2011
2,858 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kabak (kazınıp enine dilimlenmiş)
200 gr koyun kıyması
75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı
1 orta boy soğan (ince kıyılmış)
2 iri domates (kabukları soyulup ince doğranmış)
3 sivri biber (sapları kesilip, çekirdekleri çıkartılarak doğranmış)
2 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Orta boy bir tencereye dilimlenmiş kabakları, yağın yarısını ve domatesleri koyup ağır ateşte 12 dakika, tencerenin kapağı kapalı olarak pişiriniz. Kabakları genişçe bir tencereye boşaltıp, delikli kepçeyle karıştırınız.
Küçük bir tencerede kalan yağı eritiniz. Soğanı ekleyip 5 dakika daha kavurunuz. Suyu katıp hafifçe kaynattıktan sonra, bu karışımı kabakların üstüne boşaltınız.
Tuzu ve sivri biberi ekleyip tencerenin kapağı kapalı olarak çok hafif ateşte 40 dakika pişiriniz. (Ateşten indirmeden 2 dakika önce dereotunu serpiniz.) Tencereyi ateşten alıp sıcak olarak servis ediniz.
|
SAKIZKABAĞI MUSAKKASI |
|
kuzey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2010
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc53811
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2010
2,969 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sakızkabaklarını kazıyıp dörde bölünüz. Çekirdeği varsa çıkararak uzunlamasına doğraymız. Tencereye 2 soğan çentip bir kaşık sadeyağ ile kuvvetli ateşte öldürdükten sonra içine 250 gram kuşbaşı yağlı et koyunuz. Pembeleşinceye kadar kavurunuz. Domates suyu, tuz, biber ve nane koyup bir defa karıştırarak indiriniz. Bir sıra kabak ,bir sıra iç şeklinde kuşhaneye diziniz. Tencerede kalan suyu üzerine döküp ve üstünü örtünceye kadar etsuyu koyarak kapayıp orta ateşte pişiriniz.
|
KABAK MUSAKKA |
|
Foçalı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2010
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc53047
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2010
2,992 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kg kabak
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı yağ
250 gr az yağlı kıyma
3 adet kabukları
soyulup doğranmış domates
4 adet sivri biber
1 fincanr su
biraz tuz
1 bağ dereotunun yaprakları
Hazırlanışı:
Kabakları ayıklayıp halka halka kesiniz. Tencereye yağı koyarak soğanları ilâve ediniz ve 5 dakika öldürünüz, kıymayı ilâve ederek 5 dakika daha karıştırınız, domates, su, tuz ve sivri biberi ilâve ederek kabakların üzerine dökünüz ve kısık ateşte 10 dakika pişiriniz. Ateşi söndürdükten sonrakapağını 10 dakika daha kapalı tutarak demlenmesini sağlayınız. Dereotunu ilâve ederek servis yapınız.
|
KABAK MUSAKKASI |
|
altın tas
Aşçı
Kayıt: 08.03.2010
Mesajlar: 19 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc48321
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2010
3,001 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg kabak
3 çorba kaşığı sadeyağ
2 çorba kaşığı margarin
3 soğan (orta)
150 gr kıyma
3 domates (büyük)
2 bardak su ya da et suyu
1/4 demet nane
1 kahve kaşığı kırmızı biber
1 demet dereotu
1 yağ kâğıdı
1/2 çorba kaşığı tuz
Bir tencereye sadeyağ, margarin, küçük küçük doğranmış soğan konularak 6 - 7 dakika kavrulur. Soğanlara kıyma ilâve edilerek kıymalar suyunu çekinceye kadar 15 dakika karıştırılarak kavrulur. Daha sonra tencerenin içine kabakları ve çekirdekleri çıkarılmış, küçük küçük doğranmış domatesler (domates yoksa salçası) katılır. 5 dakika sonra kabakların üstleri kazılır, ortalarından ikiye kesilir. 1,5 parmak eninde parçalara doğranarak tencereye konulur. Kapağı kapatılır, arada bir karıştırılır ve 5 dakika pişirilir. Kabakların renkleri dönünce bunlara sırasıyle, ölçülere göre kırmızı biber, tuz, sıcak su veya sıcak et suyu ile kıyılmış nane ilâve edilerek üstlerine ıslatılmış yağ kâğıdı kapatılır. Sonra da tencerenin kapağı örtülür ve 45 - 60 dakika pişirilir. Kapak açılır, yağ kâğıdı çıkarılır, kabakların üzerine tere serpildikten sonra yemek ateşten indirilerek servis yapılır.
|
Kabak Musakka |
|
can can
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2009
Mesajlar: 70 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc44140
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2009
3,061 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 adet kabak
1 adet soğan
250 gr. kıyma
2-3 çorba kaşığı katı yağ
2 adet domates
Yeterince tuz
Maydanoz
YAPILIŞI:
Kabakları iyice yıkayınız. Saplarını kesip atınız. Üzerini çok hafif olarak kazıyınız. Tekrar iyice yıkayınız. Keskin bir bıçakla 4-5 milim kalınlığında halka halka doğrayınız. Tuzlu suya atıp bekletiniz. Soğanları küçük küçük doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurunuz. Domatesin birini çok küçük doğrayıp soğanlara katınız. En son kıymayı soğanlara karıştırıp tuzunu ekip, bir iki çevirip ateşten indiriniz. Bir kuşhanenin içinde katı yağdan ayırdığınız yarım kaşık yağı eriterek üzerine yıkayıp süzdüğünüz kabak dilimlerini yerleştiriniz. Kabakların üzerine, hazırladığınız soğanlı kıymayı yayınız. Artan bir domatesi halka halka doğrayıp, kıymanın üzerine yerleştiriniz. Üzerine kadar sıcak su döküp, çok hafif ateşte yavaş yavaş karıştırmadan, ağzı kapalı olarak pişiriniz. Arada bir kuşhaneyi sallamayı ihmal etmeyiniz. Suyunu çekip, kabaklar yumuşayınca ateşten alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz veya dereotu serperek ikram ediniz.
Not: Aynı şekilde üzerini kalın bir kağıtla kapatıp bu musakkayı fırında da pişirebilirsiniz. Bir de kuşhanede pişirin 4-5 dakika fırına sürüp üzerine kızartıp ikram etmeyi deneyin. Bir başka lezzet elde edeceğinizi göreceksiniz.
|
KABAK MUSAKKA |
|
Çay ve Sempati
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Bodrum |
Kısa URL: https://ml.md/lc26799
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2008
3,266 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
1 kilo kabak
3 kaşık yağ
3 adet soğan
250 gram kıyma
1 dereotu
3 adet domates
2 bardak et suyu
1/2 demet nane
tuz
karabiber.
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye yağ konur. Küçük doğranmış soğanlar bu yağda 7-8 dakika kavrulur içine kıyma katılır, kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edilir sonra içine küçük parçalara ayrılmış domates ilave edilir. Beş dakika pişirilir, ondan sonra küçük parçalara ayrılmış kabak tencereye konur. Kabakların rengi dönene kadar karıştırılarak pişirilir. Rengi dönünce evvelâ kırmızı biber, sonra tuz, sonra iki bardak su veya et suyu. ufalanmış nane ilâve edilir. Ve kapağını kapayıp bir saat pişirilir.
|
Kabak Musakka |
|
gülnihal
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.06.2008
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24278
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2008
3,107 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
1 kg. kabak
300 gr. az yağlı kıyma
2 çorba kaşığı yağ
1 orta boy soğan
2 olgun domates
1/2 demet dereotu
Tuz
Karabiber
Kabakları kazıyıp yıkadıktan sonra bir sebze tahtası üzerinde 1 santimetre kalınlıkta yuvarlak dilimler halinde doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve kıymayı, yağla birlikte soğanlar pembeleşmeden kavurun. Domateslerin kabuklarını soyarak küp biçiminde doğrayıp, kavrulan kıymaya ekleyin ve 1-2 dakika daha pişirdikten sonra 1 çay bardağı sıcak su koyun. Kabaklarla, ince kıyılmış dereotunun yarısını ekleyip tuz atın ve biraz karabiber serptikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Pişince üzerine kalan dereotunu dökün, servis yapın.
|
KABAK MUSAKKA |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc19201
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2007
3,187 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
4 adet kabak,
1 baş soğan,
250 gr. kıyma,
2-3 kaşık yağ,
2 adet domates,
tuz,
dereotu veya maydanoz.
Yapılışı:
1- Kabakları yıkayıp soyunuz.
2- 1,5 parmak kalınlığında dairelere kesiniz.
3- Hafif yağdan geçirip bir tepsiye veya bir tencereye yayınız.
4- Kıymayı hazırlayınız.
5- Kabakların üzerini kıymayla tamamen kapatınız.
6- Üzerine kafi miktarda su koyup ateşte veya fırında pişiriniz.
7- Ateşten alınca maydanoz veya dereotu koyup servis yapınız.
NOT: Kabaklar kızarmadan da yapılabilir.
|
KABAK MUSAKKASI |
|
Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc9978
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
3,468 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir tencereye 5 silme çorba kaşığı tereyağı ile küçük doğranmış 3 orta büyüklükte soğan koyarak 7 dakika kavurun. Sonra soğanlara 150 gram kıyma ilâve ederek, kıymaları suyunu çekinyece kadar, arada bir karıştırarak 15 dakika kadar kavurmaya devam edin. Soyulmuş ve küçük doğranmış 3 büyükçe domates veya bir kahve fincanı içinde eritilmiş salça ilâve edin. Beş dakika sonra, üstleri kazınarak ortalarından ikiye kesilmiş, arkasından da birer buçuk parmak eninde küçük parçalara dilinmiş i kilo kabağı tencereye boşaltın, tencerenin kapağını kapayın. Kabakların renkleri hafifçe dö-nünceye kadar pişirmeli. Renk dönünce tencereye sırasıyla 1 kahve kaşığı kırmızı biber, yarım çorba kaşığı tuz, 2 bardak su veya etsuyu ile kıyılmış bir çeyrek demet nane de ilâve ettikten sonra, bunların üstlerine ıslatılmış bir yağ kâğıdı örtün. Tencerenin kapağını kapatın ve kabaklar iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar önce kuvvetli, sonra da orta hararetteki ateşte pişirin. Tabaklara dağıtmadan önce tenceredeki kabakların üzerine bir demet kıyılmış dereotu serpiştirin.
|
KABAK MUSAKKASI |
|
laleli
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2006
Mesajlar: 25 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc8721
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006
3,396 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
1250 gr. kabak
3 çorba kaşığı margarin
3 orta soğan
150 gr. kıyma
3 büyük domates
2 bardak su veya et suyu
1/4 demet nane
1 kahve kaşığı kırmızı biber
1 demet dereotu
1 yağ kâğıdı
1/2 çorba kaşığı tuz
YAPILIŞI: ölçülere göre bir tencereye margarini, küçük küçük doğranmış soğanları koyarak 6-7 dakika kavurun. Soğanlara kıyma ilâve ederek kıymalar suyunu çekinceye kadar 15 dakika karıştırarak kavurun. Daha sonra tencerenin içine kabakları ve çekirdekleri çıkarılmış, küçük küçük doğranmış domatesleri katın. 5 dakika sonra kabakların üstlerini kazıyın, ortalarından ikiye keşin. 1,5 parmak eninde parçalara doğrayarak tencereye koyun. Kapağını kapatın, arada bir karıştırın ve 5 dakika pişirin. Kabakların renkleri dönünce bunlara sırasıyla, ölçülere göre, kırmızı biber, tuz, sıcak su veya sıcak et suyu ile kıyılmış nane ilâve edin. Üzerini ıslatılmış yağ kâğıdı ile kapatın, sonra da tencerenin kapağını örtün ve 45-60 dakika pişirin. Kapağını açarak kâğıdı çıkarın, kabaklann üzerine' dereotu serptikten sonra, yemeği ateşten indirerek servis yapın.
|
KABAK MUSAKKASI |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8051
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2006
3,478 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kabak
200 gram kıyma
200 gram domates
2 kaşık sadeyağ
3 baş soğan
Yeteri kadar tuz, nane, dereotu
Temizlenmiş kabak halka halka kesilerek bol suda haşlanır, süzgece çıkarılır, pişecek kaba konur. Bir kap içincle kıyma, soğan ve yağla kavrulur, domates ilâve edilerek yarı pişmiş hazırlanır. Haşlanmış kabak üzerine konur. Üzerine nane, dereotu ilâvesiyle ağır ateşte az su ile pişirilir.
|
Kabak Musakka |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7901
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2006
4,114 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
250 gram kıyma
4 adet kabak
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
yeterince tuz
maydanoz
su.
Hazırlanışı:
Kabakların uçları kesilerek soyulur. Dilinip kızgın yağda hafif kızartılır. Geniş bir tencereye alınarak dizilir. Tavada kalan yağa kabukları soyularak misket büyüklüğünde doğranan domates, kıyma, ince kıyılan soğan ilave edilir ve tuzu serpilip kavrulur. Kavrulan malzeme kabakların üzerine yayılır. Yarım bardak su konarak kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ocaktan indirilen yemeğin üzerine maydanoz serpilerek servis yapılır.
|
Kabak Musakka |
|
Jikle
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2006
Mesajlar: 29 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc7003
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2006
3,272 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet kabak halka şeklinde doğranmış
2 orta boy kuru soğan
150 gr. kıyma
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı salça
tuz
kırmızı biber
nane
yarım demet dereotu
yağlı kağıt
2 domates ince doğranmış
Kabaklar yağda kızartılıp yağı süzüldükten sonra tepsiye yayılır. Diğer taraftan tencerede yağla soğan kavrulur. Kıyma ilave edilip, suyunu çekene kadar kavrulur. Tuz, nane, salça, dereoto ve 1 bardak su ilave edilip pişirilir. Hazırlanan harç, kabakların üzerine yayılır. Domates ve sivri biber eklenen yemek 220 derecede ısıtılmış fırında veya tencerede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
ML® Domatesli Kabak için tıklayın
|
KABAK MUSAKKA |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc6602
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2006
3,913 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 gr. taze kabak
500 gr. az yağlı kıyma
150 gr. Yeşil biber
3 adet kuru soğan
4 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 çay kaşığı yağ
Az su
Kabaklar halka şeklinde doğranıp yağda kızartılır ve fırın tepsisine dizilir. Öte yanda az yağla kıyma kavrulur. Kıymaya soğan, yeşil biber yeterince tuz, salça, su ilave edip kaynatılır. Bu malzeme fırın tepsisindeki kabağın üzerine boşaltılır. Özerine halka şeklinde kesilmiş domates dizilir. Fırında domatesler kızarana (yaklaşık 30 dakika) kadar pişirilir. Yemek servise hazırdır
Fotoğraf "Ay-Su" tarafından gönderildi. 06.02.2015
|
|