|
Kabak Oturtması (Şanlıurfa) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc67133
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2011
2,511 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.urfaurfa.com
1 kilo kabak
350 gr az yaglı kıyma
1 orta boy soğan
1 tatlı kasıgı salca
tuz karabıber
Kabaklarımızı buyuklugune göre ikiye yada üçe bölelim,dıp kısımlarını bırakmak sartıyla içini oyalım. Oydugumuz kabakları ayçiçek ya da zeytinyağda kızartalım. Kızarttıgımız kabakları yaglarını süzdürüp borcama yerlestırelım. Diğer yanda kıymamızı kavurmak üzere az yağla ocaga koyalım. Soganımızı ince kıyarak kavrulan ete ılave ederek beraber kavuralım. Hazır olan etimize salçasını tuzunu, karabiberi ekleyelim. Hazırlanan etımizi kabakların içerisine dolduralım. İcine 1 su bardagı az salcalı hazırladıgımız su ilave edelım. (bu suyu borcamın içerisine dökeceğiz) 150 derecede fırında 20 dk kadar pişirelim.
|
Kabak Oturtması (Şanlıurfa) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc39110
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2009
3,681 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg. taze kabak
1 su bardağı yoğurt
½ kg. orta yağlı koyun kıyması
4 diş sarımsak
1 kaşık Urfa yağı
2 su bardağı kızartmak için sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
Kabaklar yıkanıp yuvarlak yuvarlak doğranır, üzerine tuz serpilip süzgeçte bekletilir, sulanması sağlanır.
Bir tavaya kıyma konur, yarım su bardağı su eklenip pişirilir. Daha sonra bir kaşık yağ konup kıyma kavrulur, karabiber eklenip karıştırılarak bir tarafa alınır.
Bir tavaya sıvı yağ konulur kızdırılır, kabakların iki yüzü kızartılır, kenarlı bir tavaya dizildikten sonra kavrulmuş kıyma, dizilmiş olan kabaklar üzerine serilip yarım bardak su ile on onbeş dakika pişirilir
Sarımsaklar soyulup tuzla iyice dövülerek yoğur da katılır.
Yemek sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 15.05.2020
|
|