|
Kabak Pane |
|
zehraaytekin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2007
Mesajlar: 31 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc19116
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2007
2,362 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet kabak
2 su bardağı kızartma yağı
3-4 yumurta
2 kaşık un
Tuz
Kabakları yıkayıp kurulayınız.
1/2 cm. inceliğinde dairelere kesiniz.
Porselen bir kaba 3-4 yumurta kırıp içerisine 2 kaşık un ve tuzu koyup boza kıvamına getiriniz.
Doğranan kabakları önce una sonra bu bulamaca batırarak kızartınız.
Kağıt yayılmış tepsiye çıkarınız.
Yağı süzüldükten sonra servis tabağına diziniz,
Soğukken servis yapınız.
|
Kabak Pane |
|
annebebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2008
Mesajlar: 100 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc20784
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2008
2,768 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kabak
2 adet yumurta
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
1 avuç rende kaşar
8-10 dal maydanoz
Tuz
Üzeri için:
Galeta unu
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Kabak dışındaki malzemeler karıştırılır. Kabaklar yarım santim kalınlığında, daire şeklinde doğranır. Karışıma bulanır, ardından galeta ununa batırılır. Kızgın yağda kızartılır.
|
Kabak Pane |
|
değirmenci
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc27504
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2008
3,415 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 kabak
3 yumurta
2 çorba kaşığı un
1 bardak ayçiçekyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Kabakların üstünü kazıyın ve soyun, uzunlamasına ince ince dilimleyin. Bir kabın içine kırdığınız 3 yumurtaya, 2 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 1 çay kaşığı tuz, karabiber ve 2 kaşık unu ekleyip, karıştırarak boza kıvamına getirin. Dilimlemiş olduğunuz kabakları, önce una sonra da yaptığınız bulamaca batırıp, bir tavada kızartmış olduğunuz bir bardak çiçekyağında iki yüzü pembeleşinceye kadar kızartın. Kızarmış kabakları teker teker çıkarıp yağlarını damlattıktan sonra içine kâğıt yayılmış bir tepsiye koyun. Kabakları sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
|
Kabak Pane |
|
Mete'lik
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2011
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc59575
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2011
2,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kabak
3 yumurta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı ketçap
2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 su bardağı çiçek yağı
tuz
Kabakların kabuklarını kazıyın, uzunlamasına ince ince dilimleyin, tuzlayın, bir süzgeç içinde 20 dakika bekletin. Derin bir kabın içine 3 yumurtayı kırın, 2 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 2 çorba kaşığı ketçap, 1 çay kaşığı tuz ve unu ekleyip boza kıvamına getirin. Dilimlenmiş kabakları hafif sıkarak önce una sonra bu bulamaca batırıp kızartın. Kasap kâğıdı üzerine dizerek fazla yağın emilmesini sağlayın. Servis tabağına alın. Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
|
Kabak Pane |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99216
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2014
2,314 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
Pane için :
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeterince tuz
Kabakları soyun, ince uzun dilimler halinde kesin. Kalın keserseniz pişmeme ihtimali var. Tüm pane malzemelerini karıştırarak pane sosu hazırlayın. Sosun kıvamı boza kıvamında olacak, gerekirse biraz daha süt veya biraz daha un ekleyebilirsiniz. Kabakları bu karışıma bulayarak, yağda kızartın. Havlu kağıdın üstüne çıkartın. Sarımsaklı yoğurtla ikram edin.
|
|