Kısa URL: https://ml.md/lc118366
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2016
1,089 defa indirildi / yazdırıldı
Can Çakmak
1 adet küçük soğan (isteğe bağlı)
2 adet kabak
1 adet patates
1 adet yumurta
½ demetten biraz az dereotu
4-5 yemek kaşığı mısır unu veya sade un
Karabiber
Kızartmak için Sıvı yağ
Tuz
Kırmızı biber
Soğan, kabak ve patates rendelenir. Yumurta, ince kıyılmış dereotu, tuz, karabiber, kırmızı biber ve un karıştırılır. Hazırlanan karışımdan sıvı yağa batırılmış kaşık yardımıyla harç alınır ve iyice kızdırılmış sıvı yağa bırakılır ve kızartılır. Harç bitene kadar bu işlem devam edilir. Pişen hamurlar gazete veya kağıt havluya alınıp fazla yağından arındırılır. Sıcak veya soğuk servis edilebilir.
3 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
3 kabak
1 patates
1 avuç maydanoz ve dere otu
5 dal taze soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yumurta ve unu bir kapta yoğun bir bulamaç kıvamına gelinceye dek karıştırın.
Kabakları ve patatesleri rendeleyin ve suyunu bir tülbent yardımıyla sıkın.
Kuru olduğuna emin olduğunuz kabakları, soğanı ve maydanozu karışımın içine ekleyin.
Baharatları da ekleyin ve daha yoğun bir kıvam olduğuna emin olun.
Bir tavaya sıvı yağ dökün ve kızmasını bekleyin.
Bulamacı bir kaşık yardımıyla tavaya atın ve üzerine biraz bastırın.
Her iki tarafı kızarınca tavadan alabilirsiniz. İşte patatesli kabaklı mücver hazır.