HAZIRLANIŞI
Kabakları temizleyin ve 4 parçaya bölün. Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabakları ezerek püre haline getirin. 1 tatlı kaşığı yoğurdu ayırıp kalanına 4 diş ezilmiş sarımsak ekleyin ve kabak püresiyle karıştırın. Ayırdığınız yoğurda, kalan ezilmiş sarımsak, karabiber, salça ve tuzu ekleyip karıştırın. Tavuk göğüslerini bu sosla terbiye edin ve yağsız tavada arkalı öndü pişirin. Kabakla beraber servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc93153
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2013
2,016 defa indirildi / yazdırıldı
400 gram kabak
250 gram tavuk göğsü
250 gram yoğurt
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı gündek otu
Kabakları temizleyip dört eşit parçaya bölün. Tuzlu suda yeteri kadar haşlayıp püre haline getirin.
Bir tatlı kaşığı yoğurdu ayırıp diğer kalanı sarımsakları soyup ezdikten sonra karabiber, salça, gündek otu, tuzu ekleyip tavukların göğüslerini bu sosta terbiye yapıp tavada 2 yemek kaşığı margarinle çevirerek kızartın ve kabak püresi ile servis yapın