Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Reçeller Marmelatlar > Kabak Reçeli (6 adet - 364,320 defa bakıldı)

Kabak Reçeli


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Marmelat Tarifleri
Reçel Tarifleri
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kabak Reçeli

dul
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.12.2006
Mesajlar: 33
Şehir: ank
Kısa URL: https://ml.md/lc10276
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006
4,553 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kg. şeker
1,5 kg. kabak
250 gr. sönmemiş kireç
1,5 adet limonun suyu

Kabaklar parmak uzunluğunda, yarım parmak genişliğinde dilimler halinde kesilir. Sonra, kabuklan soyulur. Diğer taraftan kireç geniş bir kaba konulur, üzerine 8 bardak su konulup karıştırılır ve durulması için bırakılır. Durulan su bulandırılmadan derin bir kaba süzülür ve içine kabaklar atılır. 3-4 saat sonra kabakların suyu süzülür, bir, iki su yıkanır ve tencere su ile doldurularak içine kabaklar atılır. Tencerenin kapağı kapalı olarak kabaklar hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirilir. Şeker ilâve edilerek bir iki kez karıştırılır ve kıvamı gelinceye kadar kaynatılır. Limon suyu da karıştırıldıktan sonra 5 dakika daha kaynatılır. Sonra, üstünden köpükleri alınarak kavanozlara boşaltılır. Reçel soğuduktan sonra kavanozların kapaklan örtülür. Gerektiğinde kullanılır.


Kabak Reçeli

bostan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.08.2010
Mesajlar: 37
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc55271
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2010
3,099 defa indirildi / yazdırıldı




Helvacı Kabağı ya da Bal Kabağından yeteri kadar alınız. Kabakların kabuklarını soyunuz. Lokma lokma doğrayınız. Sonra kireçli suda bekletiniz. Aldığınız kabağın 1,5 misli kestirilmiş şekerle yöntemince kaynatınız. Kabak taneleri cam gibi saydam ve parlak bir hal alınca reçel tenceresini ateşten indiriniz.


Kabak Reçeli

kanat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.10.2010
Mesajlar: 31
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc57312
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2010
2,968 defa indirildi / yazdırıldı




Kabağın kabuğunu soymalı. Parmak kalınlığında muntazam müstatil veya dört köşe dilimlere çıkarmalıdır.
Bir kilo kabağı, bir buçuk kilo, koyu kestirilmiş şekerde kaynatmalıdır. Kabak parçaları şekeri için buzlu kestane şekeri gibi güzel ve parlak şekil alınca indirmelidir.

Not: Her ne kadar, her cins kabaktan yapılabilirse de, balkabağı tercih edilmelidir.


Kabak Reçeli

Fevzii
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.04.2013
Mesajlar: 67
Şehir: İskenderun
Kısa URL: https://ml.md/lc88795
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2013
2,169 defa indirildi / yazdırıldı




Helvacı veya balkabağından hangisi olursa olsun pek lezzetli bir reçel olur. Bakınız bunu iyi yapabilmek için şöyle hareket ediniz. Büyükçe bir kap alınız. Yukarsına kadar su koyarak içine iki iri patates büyüklüğünde sönmemiş kireç atınız. Bir müddet sonra kireç sönmüş ve posası kabın dibine çökmüş olur. Üstündeki duru suyu yavaşça alarak diğer bir kaba naklediniz. Fakat alırken kireci oynatmamıya dikkat ediniz. Bir kilo kabağı soyunuz ve bu suyun içine serçe parmak uzunluğunda ve yarım santim kalınlığında dilimlere taksim ederek atınız.
2 - 3 saat sonra kabakları sudan çıkararak bir süzgece koyunuz ve akar soğuk su altında yıkayınız.
Diğer taraftan bir buçuk kilo şekerle kıvama getirilmiş bir şurup hazırlayınız. Kabakları içine atınız. Şeffaf olunca derhal indiriniz.


Kabak Reçeli

avizeci
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2013
Mesajlar: 28
Şehir: Siteler Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc90284
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2013
2,003 defa indirildi / yazdırıldı




1 orta boy bal kabağı
1 topak sömemiş ıslatılıp dürulanmış kireç suyu
2 kg şeker
5 diş limontuzu
1 çay kaşığı margarin

Kabak Soyulup 5 cm ye 1 milim dilimlenir 1 gece kireçil suda bekletip.Sabah iyce yıkanıp şeker ile kaynamaya bırakılır kıvam alınca yaklaşık 2 saat sonra limon tuzu ekleyip 1taşım kaynatıp ılınmaya bırakın ılıyınca kavanoza alıp sanayı en üste koyup kapağı kapatın.


Balkabağı Reçeli

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc144504
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2019
1,166 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram soyulmuş balkabağı
5 su bardağı şeker
6 su bardağı su
1 çay kaşığı limon tuzu
300 gram sönmemiş kireç
3 litre su

Sönmemiş kireci büyük bir kavanozun içine koyup üzerine 3 litre suyu ekleyin. Bir gece bekletin.
Balkabaklarını küp küp doğrayın. Kirecin üzerindeki berrak suyu bulandırmadan alıp kabakların üzerine dökün. Kabakların suyun yüzeyine çıkmaması için üzerine bir tabak ve su dolu bir kavanozla ağırlık yapın.
Kabakları kireçli suda en az 12 saat bekletin. Bu sürenin sonunda kabakların suyunu süzün. Temiz suyla 4-5 kez iyice yıkayıp durulayın. Ardından yeniden temiz suya koyup bir saat daha bekletin.
Bu esnada şekeri 6 bardak suda eritip 5-6 dakika kaynatın ve ılınması için bir kenara alın. Kabakları sudan çıkarıp son kez durulayın ve ılık şerbetin içine atın.
Altını tekrar açıp kısık ateşte 2-2,5 saat kadar pişirin. Kısa sürede kabaklar şeffaflaşacak. Ardından ocağın altını açıp şerbet koyulaşana kadar kaynatın. Altını kapatmanıza yakın limon tuzunu da ilave edip birkaç dakika daha kaynatın.
Reçeliniz hazır. Sıcakken kavanozlara bölüştürüp soğuyunca kapağını kapatın. Serin bir yerde muhafaza edin.

Not: Reçelinizi isterseniz kireç kullanmadan da yapabilirsiniz. Bu durumda işiniz daha kolaydır ancak kabaklar yumuşak yumuşak olup dağılabilir. Kireç kabakların sertleşmesini ve dirileşmesini sağlar.







Kabak Reçeli Tarifleri Reçeller Marmelatlar



(6 adet Kabak Reçeli 364,320 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort