1 adet orta boy kabak
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy salatalık
3-4 yemek kaşığı ince doğranmış kırmızı lahana
3-4 dal dereotu
2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1. Kabakları ve havuçları rendeleyip, ayrı ayrı yumuşayıncaya kadar bir miktar yağ ile soteleyin.
2. Salatalıkları rendeleyin.
3. Tüm malzemeleri karıştırın.
Kısa URL: https://ml.md/lc142866
Gönderme Tarihi: 20.May.2019
470 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet kabak
2 adet avokado
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı şeker
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Hardal, zeytinyağı, şeker ve tuzu çırparak bir sos yapın. Salatalık soyacağı ile çok ince dilimlenmiş çiğ kabakların ve avokadoların üzerine sosu gezdirin. Arzuya göre ince doğranmış dereotuyla servis edin.
Not: Avokadoları bekletirseniz çabuk kararabilir. Yarım limonun suyu daha yeşil kalmalarını sağlar.
Kısa URL: https://ml.md/lc164028
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2022
236 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet kabak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 kaşık yoğurt
1 çay bardağı ceviz
Bir avuç dereotu
2-3 diş sarımsak
Biraz tuz
Kabak Salatası için önce kabaklar iyice yıkanır ve baş kısmı kesilerek kabukları soyulmadan rendenin iri tarafıyla rendelenir. Teflon tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile devamlı çevrilerek yumuşaması sağlanır. Sonra bir süzgeçte suyu süzülerek derince bir kaba alınır. Üzerine yoğurt ( sulu kısmı olmasın) ufak kırılmış ceviz, doğranmış dereotu, rendelenmiş sarımsak ve tuz ilave edilir. Tahta kaşık ile karıştırılarak servis tabağına alınır. İstenirse pul biber ekilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc180134
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2024
62 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yeşil kabak
1 demet roka (isteğe bağlı olarak nane ya da maydanoz da ekleyebilirsiniz)
1 adet orta boy kırmızı turp
100 gr beyaz peynir (tercihen ezine peyniri)
1/2 limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
(isteğe bağlı) Ceviz ya da kabak çekirdeği içi
Yeşil kabakları yıkayıp kabuklarını soyun. Kabakları ince şeritler halinde rendeleyin veya spiral yaparak incecik kesin.
Kırmızı turpu iyice yıkadıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın.
Rokayı yıkayıp kurulayın, ardından iri parçalar halinde doğrayın.
Kabak, turp ve yeşillikleri geniş bir kasede karıştırın.
Beyaz peyniri küçük parçalar halinde salatanın üzerine ekleyin.
Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi küçük bir kapta karıştırın ve salatanın üzerine gezdirin.
Ceviz ya da kabak çekirdeği içi ekleyerek salataya çıtırlık katabilirsiniz.