|
KABAK SALATASI |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88873
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2013
2,522 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
2 orta boy kabak
2 orta boy salatalık
1 su bardağı mayonez
1 su bardağı süzme yoğurt
Arzuya göre 2-3 diş sarımsak
1 demet dereotu
1 avuç yarım ceviz içi
Kabak ve salatalıklar iyice yıkanır. Kabukları soyulmadan rendenin iri tarafı ile rendelenir. Mayonez, yoğurt ve dövülmüş sarımsak ile sos hazırlanır. Sosun yarısı sebzeler ile karıştırılır, servis tabağına konur. Kalan sos ile üzeri iyice kapatılır. Kenarlarına ince kıyılmış dereotu, üzerine de yarım cevizlerle süsleme yapılır.
|
Kabak Salatası |
|
hayran
Aşçı
Kayıt: 28.10.2016
Mesajlar: 18 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc120702
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2016
1,472 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
2 adet küçük kabak
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı Dijon hardalı
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 bağ roka
1 adet domates
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Kabakları ince halkalar şeklinde doğrayın. Sos için hardal, zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiberi karıştırıp çırpın. Rokaları elinizle irice parçalayın. Roka ile kabağı karıştırın ve sosunu üzerine gezdirip parçalamadan karıştırın.
|
Kabak Salatası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128573
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2017
791 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1 adet orta boy kabak
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy salatalık
3-4 yemek kaşığı ince doğranmış kırmızı lahana
3-4 dal dereotu
2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1. Kabakları ve havuçları rendeleyip, ayrı ayrı yumuşayıncaya kadar bir miktar yağ ile soteleyin.
2. Salatalıkları rendeleyin.
3. Tüm malzemeleri karıştırın.
|
Kabak Salatası |
|
banubanu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.11.2015
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc142866
Gönderme Tarihi: 20.May.2019
479 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
2 adet avokado
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı şeker
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Hardal, zeytinyağı, şeker ve tuzu çırparak bir sos yapın. Salatalık soyacağı ile çok ince dilimlenmiş çiğ kabakların ve avokadoların üzerine sosu gezdirin. Arzuya göre ince doğranmış dereotuyla servis edin.
Not: Avokadoları bekletirseniz çabuk kararabilir. Yarım limonun suyu daha yeşil kalmalarını sağlar.
|
Kabak Salatası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc164028
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2022
246 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kabak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 kaşık yoğurt
1 çay bardağı ceviz
Bir avuç dereotu
2-3 diş sarımsak
Biraz tuz
Kabak Salatası için önce kabaklar iyice yıkanır ve baş kısmı kesilerek kabukları soyulmadan rendenin iri tarafıyla rendelenir. Teflon tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile devamlı çevrilerek yumuşaması sağlanır. Sonra bir süzgeçte suyu süzülerek derince bir kaba alınır. Üzerine yoğurt ( sulu kısmı olmasın) ufak kırılmış ceviz, doğranmış dereotu, rendelenmiş sarımsak ve tuz ilave edilir. Tahta kaşık ile karıştırılarak servis tabağına alınır. İstenirse pul biber ekilir.
|
Kabak Salatası |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180134
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2024
81 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yeşil kabak
1 demet roka (isteğe bağlı olarak nane ya da maydanoz da ekleyebilirsiniz)
1 adet orta boy kırmızı turp
100 gr beyaz peynir (tercihen ezine peyniri)
1/2 limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
(isteğe bağlı) Ceviz ya da kabak çekirdeği içi
Yeşil kabakları yıkayıp kabuklarını soyun. Kabakları ince şeritler halinde rendeleyin veya spiral yaparak incecik kesin.
Kırmızı turpu iyice yıkadıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın.
Rokayı yıkayıp kurulayın, ardından iri parçalar halinde doğrayın.
Kabak, turp ve yeşillikleri geniş bir kasede karıştırın.
Beyaz peyniri küçük parçalar halinde salatanın üzerine ekleyin.
Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi küçük bir kapta karıştırın ve salatanın üzerine gezdirin.
Ceviz ya da kabak çekirdeği içi ekleyerek salataya çıtırlık katabilirsiniz.
|
|