|
Kabak Sarma |
|
çintar
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc131615
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2018
1,019 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kabak
1 su bardağı sıcak su
Tuz
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 fincan ince bulgur
Karabiber
Sarımsaklı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tatlı pul biber
Kabakları yıkayıp uzunlamasına ince ince dilimleyelim.Kabakların üzerine tuz serpip bu şekilde 2 saat bekletelim. Kabakların yumuşaması için.
Bir kaba kıymayı, bulguru, rende kuru soğanı, tuzu ve karabiberi koyup iyice yoğuralım. 2 saat sonunda kabaklan bol su ile yıkayalım. Kabakları düz zemine serelim.
Kabakların üzerine kıymalı harç koyup rulo şeklinde saralım.Kabakların ek yerleri alta gelecek şekilde tencereye dizelim. Kabakların üzerine sıvı yağı gezdirelim.Sonra sıcak suyu ilave edip orta ateşte 25-30 dakika pişirelim. Pişip ılıyan kabakları servis tabağına alalım.Kabakların üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirerek dökelim. Tavada tereyağını eritelim. İçine pul biberi ilave edip 1 dakika kavuralım.
|
Kabak Sarması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc119845
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2016
1,866 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 orta boy kış kabağı
2 kaşık yağ
500 gr kıyma
3 su bardağı ince bulgur
1 avuç kuru reyhan
1 kg yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
Pul biber
2 kuru soğan
Kabağın kabukları tamamen soyulur. Ortadan ikiye kesilip orta kısmındaki kabak çekirdekleri ve göbek kısmı çıkarılır.
Çok keskin bir bıçak yardımıyla - ince ince şekildeki gibi kesilir. Kesilen parçalar üzerine tuz serpilerek 10-15 dakika iç harcı hazırlanana kadar bekletilir. Tuzlama aşamasından sonra hafif sıcak su ile yıkanır. Süzgece çıkarılır ve yıkama suyu süzülür. Tuzlama ve sıcak yıkama aşamaları kabağı yumuşatmak için yapılıyor.
Kıyma, ince bulgur, rendelenen soğan, reyhan, tuz ve pulbiber ile birlikte iyice yoğrulur. Cevizden biraz küçük ebatta olacak şekilde bezeler hazırlanır.
Hazırlanan iç harcın üzerine ince kesilmiş kabaklar boşluk kalmayacak şekilde iyice sarılır. En son aşamada pişerken dağılmaması için avuç içinde hafif sıkılır. Derin bir tencere içerisinde; kısık ateşte, yarısına kadar ılık su eklendikten sonra üzeri kapalı olarak pişirilir.
Piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Kırmızı toz biber ve pul biberli kızdırılmış yağ dökülür.
Not: Servis yaparken de servis kaşığı yerine yemek kaşığı ile servis yapılır. Kabağın özelliği gereği çok yumuşak olduğu için pişme kıvamı, servis aşamasında dikkatli olmak gerekiyor.
|
|