|
Kabak Sütlüsü |
|
buzz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2016
Mesajlar: 47 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc118229
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2016
5,756 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aynur Akdemir
1 kg bal kabağı
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
İlk önce kabakları dilimleyip kabuklarını güzelce soyuyoruz.(Siz soyulmuş da alabilirsiniz) İnce dilimler halinde dilimliyoruz. Geniş bir tencereye alıp kabakların üzerini geçecek kadar su döküyoruz. Şekerini de ilave ediyoruz.(Bizim kabağımızın tadı fena olmadığı için 1 su bardağı toz şeker yetti. Siz damak tadınıza göre şekeri azaltıp çoğaltabilirsiniz.) Kabaklar pişene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra blender yardımıyla güzelce parçalayıp eziyoruz. Nişastayı bir kasede biraz sütle karıştırıp eritiyoruz. Kalan sütle beraber kabakların üzerine döküp güzelce karıştırıyoruz. Kaynayıp pişene kadar sürekli karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Sıcak halde servis kaselerine alıyoruz. Soğuduktan sonra arzuya göre hindistancevizi veya çekilmiş fındıkla süslüyoruz. Sütlümüz servise hazır.
|
|