|
Kabak Tarator |
 |
hararet
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc151657
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2020
412 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 adet kabak
Yarım demet dereotu
1 diş sarımsak
250 gram süzme yoğurt
Tuz
Karabiber
Kabakları güzelce yıkayıp soymadan rendeleyin ve tavaya aktarın.
Üzerine zeytinyağını da ekleyip kabakları sotelemeye başlayın.
4-5 dakika sotelediğiniz kabağı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.
Dereotunu incecik doğrayıp yoğurda ekleyin.
Son olarak soğuyan kabağı yoğurda ilave edin ve karıştırın.
Servis tabağına aldığınız kabak taratorun üzerine zeytinyağı gezdirin.

|
Kabak Tarator |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc167718
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2022
263 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kabak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demek dereotu
1 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
250 gram süzme yoğurt
Kabakları güzelce yıkayın ve kabuklarıyla birlikte rendeleyin.
Zeytinyağını tavada ısıtın.
Kabakları tavaya ekleyin ve güzelce kavurun.
Daha sonra kabakları soğumaya bırakın.
Dereotunu ince ince kıyın.
Sarımsakları rendeleyin.
Bir kapta sarımsak, dereotu ve yoğurdu çırpın.
Son olarak da kabakları yoğurtlu karışıma ekleyip güzelce karıştırın.
Kabak taratorunuz hazır!
Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.

|
|