Kısa URL: https://ml.md/lc31390
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2008
2,939 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 kg balkabağı
toz şeker (3 su bardağı)
tahin (1 çay bardağı)
ceviz içi (1 çay bardağı)
Dilimlenmiş balkabağını tencereye koyulup üzerine şeker gezdirilerek 24 saat bekletilir. Sonra ateşe konup kaynayınca altı kısılarak kaynamaya bırakılır. Suyunu çekmeye yakın altı kapatılır. Soğumuş kabakları servis tabağına aktarılıp üzerine tahin gezdirilir, dövülmüş ceviz ile süslenir.
Bal kabağı (dilimi yaklaşık 7 cm. genişlik ): 1,5 kilo
Toz şeker: 3 su bardağı
Tahin: 1 çay bardağı
Ceviz içi: 1 su bardağı
Balkabağı dilimlerinin dış sert kabuklarını ayıklayınız. Her dilimi 3 eşit parçaya bölünüz. Dilimleri çukur bir kaba koyunuz. Üzerine şekeri gezdiriniz. 24 saat bekletiniz. Bekleme sonucu bal kabakları su salacaktır. Sulanmış bal kabaklarını olduğu gibi tencereye boca ediniz. Orta ateşte kaynamaya bırakınız. İlk kaynamada ocağın altını az kısınız. Kabaklar kolayca bıçak saplanıncaya kadar piştiğinde suyu kıvam bulduğunda ocağın altını kapatınız. Soğumaya bırakınız. Soğumuş kabakları servis kabına aktarınız. Üzerine tahin gezdiriniz. Cevizleri serpiştiriniz ve sofraya veriniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc141154
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2019
664 defa indirildi / yazdırıldı
Dünden Bugüne Antalya
1 kg kabak
600 gr. toz şeker
200 gr. Su
10 adet karanfil
1 su bardağı tahin
Kabak soyulup doğranır. Tepsiye dizilir. Şekeri üzerine konularak karanfil konulur.
Akşamdan hazırlanıp sabaha kadar bekletilir. Kg başına 200 gr (1 su bardağı) su ilave edilir.
Üzeri folyo ile kapatılarak 140 C.lik fırında yumuşatılıncaya kadar pişirilir.
Üzeri tahin ve cevizle süslenerek servis edilir.