| 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc697 Gönderme Tarihi: 09.Arl.2005
 9,383 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 kilo balkabağı
 3 bardak toz şeker
 1 bardak dövülmüş ceviz
 
 Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun. Çekirdeklerini çıkarın. Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin. Kabakların üstüne toz şekeri serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur. Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine, parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Altını kapatıp ateşten çekin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz.
 
 
 ML® Balkabağı Pastası için tıklayın
 
 
 
   Fotoğraf "AnnemAnnem" tarafından gönderildi. 06.08.2020
 
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | Hiç Kimse Super MOD
 
  
 Kayıt: 10.02.2006
 Mesajlar: 771
 Şehir: Bahçelievler/ANKARA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc1372 Gönderme Tarihi: 22.Mar.2006
 7,908 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 kg. bal kabağı
 2,5 su bardağı şeker
 4- 5 tane karanfil
 1 su bardağı ceviz veya fındık içi
 
 Kabak dilimlenip soyulur, çekirdekleri çıkarılıp iki parmak genişliğinde doğranır, yıkanır.
 Tencereye bir kat kabak, bir kat şeker dizilip bir gece veya 4- 5 saat ağzı kapalı bekletilir. Birkaç tane karanfil atılır.
 Orta ateşte pişirilir.
 Şurubun koyulaşması için biraz da kapak açık olarak kaynatılır.
 Servis tabağına alınıp dövülmüş ceviz içi serpilir.
 
 
  
 
 | 
| BALKABAĞI TATLISI | 
|  | Dilek Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.08.2005
 Mesajlar: 72
 Şehir: Mersin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc1725 Gönderme Tarihi: 13.Nis.2006
 7,309 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 kg bal kabağı
 1.5  kg  toz şeker
 225 gr  kaymak
 1.5 su bardağı ceviz
 
 Kabakları ufak ufak doğrayıp, şekerle birlikte hiç su koymadan pişirin. Kabaklar iyice yumuşayınca bir çatal yardımıyla  ezip püre haline getiin. Pürenin yansını, içi folyo döşenmiş, yuvarlak bir kaba  koyun, üzerini  kaşıkla düzgünleştirip, şekil verin. Üzerinre kaymak ve çekilmiş ceviz koyun. Artan kabak püresini de kaymağın üzeırine koyup, buzdolabında soğutun. Sonra kalıbı  ters yüz edip, tatlıyı bir tabağa alın ve üzerini kalan cevizle süsleyip servis yapın.
 
 
 ML® Fırında Kabak Tatlısı için tıklayın
 
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 01.12.2023
 
 
 | 
| KABAK TATLISI | 
|  | kahve Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.04.2006
 Mesajlar: 172
 Şehir: Konya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc2328 Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006
 6,737 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 kilo kadar doğranmış, ayıklanmış tatlı kabağı
 Yarım kilo toz şeker
 200 gram çekilmiş ceviz
 
 Kabaklar yıkanıp iri parçalar halinde doğranır ve altı düz bir tencereye dizilir. Üzerine şekerin tamamı ilave edilir, tencerenin kapağı kapanır. Yaklaşık 4-5 saat kadar bu şekilde bırakılır. Bu sürenin sonunda kabak hafifçe sulanır. Bu şekilde kısık ateşe konur. 1 saat kadar ağır ateşte pişirilir. Ilındıktan sonra üzerine çekilmiş ceviz serpilir.
 
 Not: Kabaklar akşamdan ıslatılarak sabahleyin pişirilirse daha lezzetli olur. Zamanı kıymetli olanlar için bekletmeye gerek yoktur. Şekerin üzerine 3 bardak kadar su ilave edilip pişirilebilir.
 
 
 ML® Ballı Muz için tıklayın
 
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 01.12.2023
 
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | ÇelikKapı Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.12.2005
 Mesajlar: 25
 Şehir: Balgat
 | Kısa URL: https://ml.md/lc4581 Gönderme Tarihi: 06.Haz.2006
 7,733 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 kg. balkabagi
 3 su bardagi toz seker
 1 su bardagi su
 1 su bardagi dövülmüs ceviz
 
 Kabagin çekirdeklerini çikartip kabuklarini soyun ve kabaklari iri küpler halinde dograyin. Tencereye aldiginiz kabaklarin üzerine sekeri döküp 1 su bardagi suyu ekleyin. Kaynamaya baslayan kabagi kisik atese alip 30 dakika pisirin. Soguyan kabagi dövülmüs cevizle servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | lezzetler Super MOD
 
  
 Kayıt: 25.11.2006
 Mesajlar: 259
 Şehir: Çanakkale
 | Kısa URL: https://ml.md/lc8914 Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
 6,870 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1,5 kg. soyulmuş tatlı kabağı
 3 su bardağı şeker
 2 su bardağı su
 1 su bardağı dövülmüş ceviz
 5 adet karanfil
 
 Kabakları yıkayın, tencereye dizin, üstüne şekeri dökün, karanfilleri atın, suyunu ekleyin, harlı ateşte kaynatın, altını kısın, 45 dakika pişirin.
 Tencerenin ağzını açın, 15 dakika orta harlıda kaynatın. Bu sırada kabak kızarıyor ve parlıyor. Soğuyunca servis tabağına alın.
 Servis yaparken üstüne dövülmüş ceviz serp.
 
 
   Fotoğraf "evvel" tarafından gönderildi. 07.11.2014
 
 
 | 
| Balkabağı Tatlısı | 
|  | Rüzgar Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.07.2007
 Mesajlar: 1537
 Şehir: Beşevler Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc15998 Gönderme Tarihi: 04.Tem.2007
 7,201 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2,5 kg. balkabağı
 3 su bardağı tozşeker
 1 su bardağı pekmez
 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
 200 gr kaymak
 
 Kabağı, çekirdeklerini ve liflerini temizleyin ve dilimlere ayırın. Dış kabuğunu fazla derin olmamak kaydıyla kesip atın. Büyük dilimleri 4 cm. uzunluğunda doğrayın. Tatlıyı pişireceğiniz tencereye 1 kat kabak sıralayın. Üzerine şeker serpin. Bir kat daha sıralayın ve yine şeker serpin. Bu şekilde tüm kabağı tencereye dizin. Kabaklarınızı bu şekilde 1 gece veya 7-8 saat kadar serin bir yerde bekletin. Bu süre sonunda kabak tenceresini kısık ateşe oturtun. Kapağı kapalı olarak kabak yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra 5 dakika kadar ağzını açıp harlı ateşte kaynatarak suyunu iyice çektirin. Sonra üzerine pekmezi gezdirin. Kapağı tekrar kapatıp 4-5 dakika daha pişirin. Ateşten indirip soğutun. Soğuyan kabağı servis tabağına alın. Üzerine iri dövülmüş ceviz serpin. Kaymakla servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Bal Kabağı Tatlısı | 
|  | didar Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 15.08.2009
 Mesajlar: 21
 Şehir: Edirne
 | Kısa URL: https://ml.md/lc39861 Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2009
 3,650 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1,5 kg balkabağı
 2 bardak toz şeker
 2 kahve fincanı su
 Üzerine:
 1 bardak çekilmiş ceviz
 
 Bal kabağının kabukları ayrılır, bıçakla çekirdeklerin bulunduğu lifli yumuşak kısım alınır ve iki parmak genişliğinda parçalara doğranır. Bu parçalar tencereye döşenir, üzerine toz şeker ile su konularak tencerenin kapağı kapatılır ve hafif ateş üzerine oturtulur. Kabaklar, suyunu salıp yumuşayınca, bir delikli kepçe ile zedeleyip parçalamadan tabağa alınır. Üzerine çekilmiş ya da doğulmuş iç ceviz serpilir, soğuduktan sonra servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | tavşan yürek Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.11.2012
 Mesajlar: 45
 Şehir: Kütahya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc84010 Gönderme Tarihi: 03.Arl.2012
 2,541 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kilo dilimlenmiş balkabağı
 2 su bardağı tozşeker
 1 çay bardağı su
 Üzerine:
 Dövülmüş ceviz veya antepfıstığı
 
 Kabakları bir fırın tepsisine çok ince dilimleyerek yerleştirin. Üzerine tozşeker serpip 1 gün buzdolabında bekletin. Pişireceğiniz zaman suyunu ekleyip kısık ateşte 40 dakika pişirin. Daha sonra önceden ısıtılmış 170 derece 15 kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Ceviz veya antepfıstığı serperek servis yapın.
 
 
   Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 23.02.2021
 
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | öner Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.02.2013
 Mesajlar: 37
 Şehir: Muğla
 | Kısa URL: https://ml.md/lc86915 Gönderme Tarihi: 19.Şub.2013
 2,947 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 kilo bal kabağı
 1,5 su bardağı şeker
 1 çay bardağı kuru erik
 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
 
 Kabakları önce kabuklarıyla dilimleyin. Daha sonra kabuklarını ince soyun, 3 parmak eninde dilimleyin, tencereye dizin. Üzerine şekeri dökerek kapağı kapalı şekilde bir gece bekletin. Ertesi gün kısık ateşte yaklaşık yarım saat, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Büyükçe bir servis tabağına dizin. Üzerini ceviz ve kuru erikle süsleyin.
 
 Not: Kabaklar bazen çok su bırakabiliyor. Böyle bir durumda kabak tatlısını fırında pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | yansı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.03.2013
 Mesajlar: 74
 Şehir: Rize
 | Kısa URL: https://ml.md/lc87816 Gönderme Tarihi: 22.Mar.2013
 2,209 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 küçük boy kabak
 6 çorba kaşığı toz şeker veya bal
 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
 
 Kabağın üzerindeki tel tel kısmını ve çekirdeklerini kaşıkla temizleyin. Daha sonra ince uzun bir şekilde kesin. İsterseniz kireç kaymağına yatırın. Kabağı buharda ya da fırında pişirebilirsiniz. Aslında birçok pişirme yöntemi var. Fırında pişirmek isterseniz, kabakları tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kabak dilimlerini kıvırıp gül şekli vererek servis tabağına dizin. İsteğe göre toz şeker serpebilir, cevizle süsleyebilirsiniz. Bal da kabağa çok yakışıyor. Üzerine bal gezdirdikten sonra yine cevizle servis yapabilirsiniz.
 
 
   Fotoğraf "murat...murat...murat..." tarafından gönderildi. 10.11.2014
 
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc88986 Gönderme Tarihi: 06.May.2013
 3,102 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ankara Büyükşehir Belediyesi
 Belmek Yemek Kitabı
 
 1 kg. balkabağı (veya helvacı kabağı)
 2 su bardağı şeker
 1 çay bardağı ceviz içi
 
 Kabaklar soyularak dilimlenir. İki parmak kalınlığında parçalara ayrılıp yıkanır. Geniş bir tencereye dizilir, kapağı kapatılıp, kısık ateşte 15 dakika pişirilir.
 Kabaklar pişince üzerine 1 su bardağı şeker dökülüp kapağı kapatılarak 15 dakika daha pişirilir. Tekrar 1 su bardağı şeker ilave edilip 10 dakika daha pişirilir.
 Ocağın altı söndürülüp demlenmeye bırakılır. Soğuyunca üzerine ceviz içi serpilerek servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | fadıl Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.11.2013
 Mesajlar: 38
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc93643 Gönderme Tarihi: 10.Kas.2013
 2,129 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 700 gram bal kabağı
 2 su bardağı şeker
 2 adet karanfil
 1 adet kabuk tarçın
 1 adet limon suyu
 1 çay bardağı ceviz içi
 1 çay bardağı üzüm
 
 Öncelikle kabakları irice doğrayın ve üzerine şekeri döküp ocak üzerine alın. Bazen bu işlemi akşamdan yaparlar sonra ocak üzerine alırlar. Ama fark etmez bence. Evet ocak üzerinde kısık ateşte pişmeye bırakın. Bu arada kaynamaya başlayınca içine karanfil, tarçın ve limon suyu ekleyip pişirmeye devam edin. Kabak pişirirken hiç su konmaz, kendi suyunu verir zaten. Üzerine üzümü ve cevizi ekleyip servis tabağına aktarın ve soğuk servis yapın.
 
 
   Fotoğraf "masa üstü" tarafından gönderildi. 05.03.2020
 
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | yenidoğan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.01.2014
 Mesajlar: 47
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc95091 Gönderme Tarihi: 13.Oca.2014
 1,882 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet bal kabağı
 1 bardak şeker
 1 bardak ceviz
 
 Bal kabağının kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz tencereye alıyoruz üzerine şeker döküp bekletiyoruz şeker eriyince ağır ateşte kendi suyuyla pişiriyoruz kabaklar yumuşayınca ocağın altını kapatıyoruz servis tabağına alıp cevizle süslüyoruz
 
 
   Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.03.2021
 
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc95677 Gönderme Tarihi: 06.Şub.2014
 2,262 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Milli Eğitim Bakanlığı
 Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 Ankara 2007
 
 1,5 kg. Bal Kabağı
 500 gr. Toz şeker
 200 ml. Su
 100 gr. Dövülmüş Ceviz içi
 3-4 adet Karanfil
 
 Kabaklar önce Karpuz dilimi gibi boyuna dilimlenir. Her bir dilimin kabukları soyulur.
 Çekirdekli orta kısmı kesilerek temizlenir ve yıkanır. 5-6 cm. boyunda ve 2 cm. eninde dilimlenir. Tencereye bir kat Kabak bir kat şeker dizilir. Üzerine su ve karanfil eklenerek ocağa konur. Kaynadıktan sonra ocağın ısısı düşürülür. Kabaklar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.
 Kabaklar piştikten sonra kendi tenceresinde soğuması beklenir. Soğuduktan sonra servis tabağına porsiyonlanır. Üzerine tenceredeki şerbetten birer kaşık gezdirilir. Dövülmüş ceviz içi dökülerek servisi yapılır.
 
 Not: Tatlı yapılacak Kabak, yemek Kabağından farklı bal veya helvacı kabağı denilen özel bir cinsidir. Türk mutfağının vazgeçilmez bir tatlısıdır. Dış kabuğunun sert olması ve renginin koyu turuncu olması satın alırken dikkat edilmesi gereken noktalardandır.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | kuzucukk Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.06.2016
 Mesajlar: 32
 Şehir: Bolu
 | Kısa URL: https://ml.md/lc117708 Gönderme Tarihi: 21.Haz.2016
 1,665 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 kilo bal kabağı
 3 bardak toz şeker
 Ceviz içi
 
 Temizlenmiş dilimlenmiş kabakları tencere dizip üzerine şekeri döküp 1 bardak su dökerek 30 dk pişiriyoruz. Kabakların parlak olması için piştikten sonra üzerine şeker serpip 5 dk kapağı kapalı dinlendiriyoruz. Soğuyan kabak tatlımızı cevizle süsleyerek servis ediyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Balkabağı Tatlısı | 
|  | makbule hürgün Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.06.2016
 Mesajlar: 24
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc117771 Gönderme Tarihi: 23.Haz.2016
 2,000 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Fatoş Aktaş
 
 2 kg balkabağı
 3 su bardağı toz şeker
 1-2 adet çubuk tarçın
 Ceviz içi
 Hindistancevizi
 
 Kabakların kabuklarını soyup dilimliyoruz. Çelik bir tencereye alıyoruz. 3 su bardağı toz şekerini ve kabuk tarçını ekleyip 1 gece buzdolabında bekletiyoruz. (ilave su eklemiyoruz) Sonrasında tenceredeki kabağımızı kısık ateşte 1 saat pişiriyoruz. Soğuduktan sonra içindeki kabuk tarçınları alıp atıyoruz. Servis tabağına alıp ceviz içi ve hindiztancevizi ile süslüyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc118356 Gönderme Tarihi: 22.Tem.2016
 1,979 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Pelin Yanık
 
 1 kilogram bal kabağı
 ½ kilogram şeker
 3 çorba kaşığı süt
 Fındık
 
 Öncelikle akşamdan bir tencere içinde kabakları koyun ve üzerine şekeri ekleyerek bir gece bekletin. Bir gün sonra bu tencereyi suyunu dökmeden kendi suyuyla pişireceğiz ocağa koyun içine sütümüzü de ekleyin ve koyulaşıncaya ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra ocaktan alın ve bir borcama koyun. Servis ederken ise üzerine bol fındık dökün.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | avşar kızı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.11.2016
 Mesajlar: 35
 Şehir: Trabzon
 | Kısa URL: https://ml.md/lc121148 Gönderme Tarihi: 21.Kas.2016
 1,805 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Eyüp Sevinç
 
 1 kg balkabağı
 5 çay bardağı şeker
 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
 Süslemek için kaymak
 
 Kabakları kibrit kutusu büyüklüğünde doğrayıp şeker ve az su ile orta ateşte kaynatın. Suyu kontrol ederek iyice pişmesini sağlayın. Soğuyunca servis tabağına alın. Ceviz ve kaymak ile süsleyip servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | tigin Aşçı
 
  
 Kayıt: 28.11.2016
 Mesajlar: 16
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc121550 Gönderme Tarihi: 07.Arl.2016
 2,182 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 THY Skylife
 
 1 kg soyulmuş ve dilimlenmiş balkabağı
 2 su bardağı toz şeker (400 gr)
 1 su bardağı çekilmiş ceviz
 1 adet karanfil
 ½ çubuk tarçın
 Kaymak, servis için
 
 Dilimlediğiniz kabakları geniş bir çelik tencereye yan yana dizin ve üzerini örtecek kadar şeker koyun. Kapağı kapatıp kabağın suyunu bırakarak şekeri eritmesi için en az 4 saat, mümkünse bir gece oda sıcaklığında bırakın. Ertesi gün kısık ateşte iyice yumuşayana ve şurubu hafifçe koyulaşana kadar yaklaşık 50-55 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Servis tabaklarına alıp şerbeti üzerinde gezdirin ve ceviz serperek servis edin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |