Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İncir Tatlısı Tarifleri > Kabak Tatlısı (44 adet - 19,455,936 defa bakıldı)

Kabak Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kabak Tatlısı

peri tozu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2017
Mesajlar: 42
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc123424
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2017
1,153 defa indirildi / yazdırıldı




Mazda Lezzete Götüren Marka
Mehmet Yaşin


6 dilim kabuğu soyulmuş bal kabağı
3 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Kabak dilimlerini 3- 4 parçaya kesin. Tencereye düzgün bir biçimde yerleştirin. Üzerine 3 su bardağı toz şekeri serpiştirerek ilave edin. Suyu tencereye ilave edip kabakları kısık ateşte pişirin. Servis tabağına dizip üzerine iri çekilmiş ceviz serpip servis yapın.



Kabak Tatlısı

mutfak çırağı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.03.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc123694
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2017
1,361 defa indirildi / yazdırıldı




https://multicooker.com

Kabak – 1,5 kg
Şeker – 400 gr
Ceviz içi – 200 gr
Tahin – 120 ml

Kabağın kabuğunu ve içini temizleyin ve 3 cm’lik küpler şeklinde kesin. Kabağın üstüne şekeri dökün ve 8 saat buzdolabında bekletin. Sonra şekerli kabağı çok fonksiyonlu pişiricinin içine koyun ve kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 1 saat olarak ayarlayın ve “Başlat” tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin. Tatlı, soğukken servis yapılır. Üzerine ceviz içi serperek ve kalan şurubu ile tahini dökerek servis yapın.



Kabak Tatlısı

önem
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.04.2017
Mesajlar: 22
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc124530
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2017
1,014 defa indirildi / yazdırıldı




www.miele.com.tr

1 kg dilimlenmiş kabak
1/2 kg tozşeker
Yarım limon

Dilimlenmiş kabaklar fırın tepsisine dizilir,üzerine şekeri ve birkaç damla limon suyunu da ilave ettikten sonra fırına verilir. Üniversal programda 100 derecede 35 dk. pişirilir.


Fotoğraf "pamuk bilek" tarafından gönderildi. 30.10.2020


Kabak Tatlısı

Tansu Öz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.02.2014
Mesajlar: 32
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc128684
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2017
1,049 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

2 kg balkabağı
2,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz

Kabağı dilimlenmiş alın; dilimler sizin için fazla kalınsa, istediğiniz gibi inceltin. 1 su bardağı şekeri geniş bir yayvan tencerenin dibini kapatacak şekilde yayın. Yıkadığınız dilimlerin her bir katına kalan şekeri serperek, kat kat dizin. Tencerenin ağzını kapatın, çok sıcak olmayan bir yerde sabaha kadar bekletin. Bu süreçte, kabak su salacaktır. Ertesi sabah kısık ateşte 30-40 dakika (kabaklar yumuşayıncaya kadar) pişirin. Kabağın akşamdan saldığı kendi suyunun pişirmeye yetmesi gerekir. Gerekirse yarım bardak ılık su ilave edin. Pişme süresinin sonuna doğru kapağını açın ki, şerbeti koyulaşabilsin. Pişen tatlıyı kendi tenceresinde soğutun. 1 su bardağı cevizi kabaca dövün. Servis tabağına aldığınız tatlının üstüne serpin.



Kabak Tatlısı

mavi menekşe
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.11.2017
Mesajlar: 26
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc129536
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2017
1,146 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg bal kabağı
500 gr toz şeker
2 tane karanfil
200 gr iri çekilmiş ceviz içi

Kabakların kabuğunu soyup iri parçalar şeklinde doğrayın. Tabanı geniş bir tencereye parçaları yan yana dizin. Üzerine şekeri serpip karanfil ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 saat bu şekilde bekletin. Suyunu salan kabağı 1 saat süreyle kısık ateşte pişirin. Ilındıktan sonra üzerine ceviz serpip servis yapın.



Kabak Tatlısı

pinpon
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.06.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc143456
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2019
809 defa indirildi / yazdırıldı




2 kilogram bal kabağı
1,5 kilo toz şeker
Su
Ceviz

Kabağın çekirdeklerini ayıklayıp dışında yeşil kalmayacak şekilde soyun ve dilimleyin. Yıkayıp süzün. Geniş ve derince bir tencereye yerleştirin, üstüne şekerin tamamını dökün. 1 gece suyunu salmasını bekleyin.
Kabağın kendi saldığı suyu kadar ayrıca su ilave edin. Kapağı kapalı olarak ocakta ağır ateşte pişirin. Kabaklar yumuşayınca kapağını açıp suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Suyu şerbet kıvamına gelince ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra yanında file ceviz ve kaymakla servis edebilirsiniz.



Kabak Tatlısı

sarı domat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.06.2019
Mesajlar: 27
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc143818
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2019
770 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

3 dilim soyulup doğranmış balkabağı
2 su bardağı şeker
4-5 adet karanfil

Dilimlenen kabakları bir tava ya da karnıyarık tenceresine alın. Şekeri üzerine gezdirerek dökün 4-5 saat kadar kabağın suyunu salması için kapağı kapalı olarak bekletin. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar üzeri kapalı olarak pişirin. Bu arada ocağa koymadan karanfilleri de tencereye serpiştirin. Kabaklar kendi suyunu iyice salacak ve bu suyla pişecektir. Kabağın üzerine kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Kabaklar yumuşayınca üzerindeki kapağı alın ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim. Bu aşamada kontrollü olmalısınız, aksi halde dibi tutabilir. Sonra kabağı servis tabağına alıp üzerine ceviz serperek servis edebilirsiniz.



Kabak Tatlısı

insancıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2019
Mesajlar: 62
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc144244
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2019
596 defa indirildi / yazdırıldı




2 kilogram balkabağı
1,5 su bardağı toz şeker (damak zevkinize ya da kabağın cinsine göre ayarlayabilirsiniz)
Süslemek için:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Manda kaymağı

Balkabağını tencereye alın. Üzerine şeker ve suyu ekleyip kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Kabaklar soğuyunca servis tabağına alıp üzerine ceviz serpin. Kaymakla süsleyip servis yapın.



Kabak Tatlısı

hekim hanım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2020
Mesajlar: 36
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc148101
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2020
747 defa indirildi / yazdırıldı




600 gram bal kabağı
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
3 adet karanfil

Kabak tatlısı için yeşil ve sert kısımlarını da alacak şekilde kabuklarını soyduğunuz bal kabağını dilimledikten sonra iki parmak kalınlığında kesin.
Bol suda yıkadığınız bal kabağı dilimlerini tencereye yerleştirin. Üzerlerine toz şeker ve karanfilleri serpiştirin ve 1 saat kadar ağzı kapalı tencerede bekletin.
Kabaklar cinsine göre suyunu kısa sürede salmadıysa ilave edeceğiniz su ile bal kabaklarını orta ateşte 50 dakika kadar pişirin.
Suyunu tamamen çeken bal kabaklarını ılındıktan sonra dağılmaması için dikkatli bir şekilde servis tabağına alın.
İnce çekilmiş ceviz içi ilavesiyle servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Not: Tatlınızın özlü bir suyu olmasını isterseniz kaynarken 2-3 damla limon suyu damlatarak kıvamlandırabilirsiniz. Kabak dilimlerini pişirmeden önce toz şeker ile yaklaşık üç saat kadar bekletmeniz önerilir. Böylece şekerin tamamen eriyerek kabakla özleşmesi ve suyunu salacağı için su eklemeden de pişirilmesi sağlanabilir.



Kabak Tatlısı

masa üstü
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.03.2020
Mesajlar: 26
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc149048
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2020
646 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg bal kabağı
2.5 su bardağı şeker
Süslemek için:
Ceviz
Tahin

Bal kabaklarını parçalara ayırın.
Kabuklarını soyduğunuz kabakları geniş bir tencereye alın.
Üzerine şekeri gezdirin.
Kısık ateşte pişmeye bırakın.
Suyunu salıp çeken tatlıyı ocaktan alın.
Sunum tabağına aldığınız kabağı ceviz ve tahinle süsleyebilirsiniz.



Kabak Tatlısı

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156020
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2021
404 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg bal kabağı
600 gr şeker
Ceviz, antepfıstığı ya da hindistancevizi

Kabaklar soyularak yıkanır.
Orta boyda dilimlenir ve bir kabın içerisine konur.
Üzerine şekeri her yerine gelecek şekilde serpilir.
Bir gece önceden yapılan bu işlem sonunda kabaklar suyunu bırakacaktır.
Bu sayede ilave suya gerek kalmaz.
Tencereye konur ve kabaklar yumuşayınca kadar pişirilir.
Soğuması için tencerede bırakılır.
Soğuduktan sonra ve üzerine ceviz, antepfıstığı ya da hististancevizi serpilir ve servise alınır.



Kabak Tatlısı

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162576
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2022
250 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kabak
2 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
Kaymak
Ceviz

Kabağı dilimleyip, tencereye alın. Üzerine tozşeker serpip, kısık teşte yumuşayana dek pişirin. Servis tabağına alıp, üzerine kaymak yerleştirin. Ceviz serpip servis yapın.



Kabak Tatlısı

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162606
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2022
264 defa indirildi / yazdırıldı




2 dilim balkabağı
3,5 su bardağı toz şeker
5 adet karanfil
1 çay bardağı su
1 su bardağı dövülmüş ceviz

2 dilim kabağın kabuklarını soyun. Çekirdeklerini ayırın. Soyulan kabakları, üç parmak genişliğinde dilimleyip, tencereye dizin. Üzerine toz şeker, karanfil ve 1 çay bardağı su ekleyip, kaynatın. 10 dakika sonra kısık ateşe alın. 20 dakika daha pişirin. Tencerenin kapağını açık bırakarak soğutun (kararmaması için). Servis tabağına aldığınız kabak tatlılarının üzerine dövülmüş ceviz serpip servis yapın.



Kabak Tatlısı

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162936
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2022
321 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg balkabağı
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı ceviz
100 gram kaymak

Bir gece önceden kabağın kalın kabuğunu kesip, iç kısmını dilediğiniz şekilde dilimleyin. Kabakları yayvan bir tencereye dizin. Toz şekeri üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp 1 gece dinlendirin. Ertesi gün kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, kendi kendine soğumasını bekleyin. Üzerine ceviz serpip, kaymakla birlikte servis yapın.



Balkabağı Tatlısı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163020
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2022
327 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg balkabağı
1,5 kg toz şeker
Yarım limonun suyu
250 gram kaymak
250 gram dövülmüş ceviz içi

Kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş kabakları, bir gece önceden, yayvan bir tencerenin içinde bir kat kabak, üzerini örtecek şekilde şeker, tekrar kabak ve şeker olarak, iki kat olacak şekilde dinlenmeye bırakın. Ertesi sabah su salmış kabağı kısık ateşte iyice pişirip, limon suyunu ekleyin. Kabakları mikserde püre kıvamına gelene kadar karıştırın. Cam bir kabın içine streç folyo serin. Tabağın en altına kabak püresinin yarısını boşaltın. Üstüne cevizin yarısı, onun üstüne kaymak ve en üst kata da kalan kabak püresini dökün. Buzdolabında bir saat beklettikten sonra, bir servis tabağına ters çevirerek alın. Üzerine kalan cevizi serperek, servis yapın.



Kabak Tatlısı

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164617
Gönderme Tarihi: 03.May.2022
274 defa indirildi / yazdırıldı




Bal kabağı
Şeker
Ceviz

Geceden kabaklar dilimlenip üzerlerini örtecek kadar şeker konup bekletilir. (Ama aynı gün yapmak isterseniz de hiç bekletmeden malzemelerini koyup pişirebilirsiniz.) Sabah 1 fincan su ilave edilip önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir. Köpüğü taşmaması için kapağı açılır. Pekmezle, cevizle, kaymakla, dondurma ile servis edilir.



Kabak Tatlısı

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc167809
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2022
601 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kilo ayıklanmış balkabağı
2,5 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
Kırılmış ceviz

Pişirme tenceresine dilimlenmiş kabaklar konur.
Üzerine toz şeker eklenir, tencerenin kapağı kapatılarak birkaç saat sulanması için beklenir.
Tencere ateşe konur, orta ateşte pişirilir.
Kabaklar pişince ateşi kapatılır, soğumaya bırakılır.
Üzerine kırılmış ceviz serperek servis yapılır.



Kabak Tatlısı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170233
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2023
235 defa indirildi / yazdırıldı




Temizlenip yıkanan kabakları, tabanı düz bir tencereye dizelim. Üzerine şeker ve 1/2 su bardağı su ilave edelim. Hafif ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişirelim.
İlk başta çok su salacaktır. Bu suyu tekrar çekip kabaklar yumuşayana kadar ateşte, kapağı kapalı olarak pişirelim.
Pişen kabakları bir kenarda soğumaya bırakalım.
Soğuyan kabakların üzerine biraz tahin ve ufalanmış ceviz serpiştirerek servis edelim.



Kabak Tatlısı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171344
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2023
145 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.hurriyet.com.tr

1 kg. kabak
1,5 su bardağı şeker
1 avuç ceviz içi

Kabakları dilediğiniz büyüklükte doğrayın. Daha sonra kalın tabanlı tencerenin altına dizip üzerine şeker ekleyin, eğer iki sıra halinde olacaksa şekeri ikiye ayırarak, yarısını ekleyin. Ardından kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Dibinde çok çok az şerbet kalana kadar pişirin. Sonra servis tabağına alıp üzerine ceviz serperek tüketebilirsiniz.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 18.01.2024


Kabak Tatlısı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172678
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2023
208 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

1 ½ kg balkabağı
300 g toz şeker
400 ml su
4-5 adet karanfil
100 g ceviz, ince doğranmış

Balkabağının çekirdek yatağını iyice temizleyin. Dilimleyip küçük parçalara ayırın.
Yeşil kısmının kalmamasına özen göstererek kabuklarını kalınca bir şekilde soyun.
Yıkayıp suyunu süzdükten sonra ateşe dayanıklı, kenarları yüksek bir kaba düzgün bir şekilde yerleştirin. Şekerin tamamını üzerine dökün. Suyu ve karanfilleri ilave edin.
Kabın üstünü pişirme kâğıdıyla kapatın. 200°C’ye ısıtılmış fırının orta kısmına yerleştirin.
Hava alabilmesi için kâğıdı bir kürdan ile delerek 1 saat pişirin. Piştikten sonra üzerini açıp soğumaya bırakın.
Cevizleri serptikten sonra kaymak eşliğinde servis yapın.

Not: Balkabağı tatlısı için kullanılan helvacı kabağı ya da kestane kabağı yoğun ve sıkı etli olmalıdır. Lifli, pişince gevşeyen ve püre gibi dağılan kabak türleri uygun değildir. Sonbahar gelince esnaf lokantaları, adeta kullandıkları kabağın kalitesini müşterilerine kanıtlamak istercesine, bal kabaklarını lokanta girişinde vitrin önüne yığarlar.







Kabak Tatlısı Tarifleri İncir Tatlısı Tarifleri



(44 adet Kabak Tatlısı 19,455,936 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort