Kısa URL: https://ml.md/lc55846
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2010
3,172 defa indirildi / yazdırıldı
Çekirdeklenmemiş çok taze ve körpe asma kabağını alınız. Üzerini kazıyıp uzunlamasına 4 parça ediniz. Bunları üçer parmak boyunda doğrayınız, sonra da yumuşayıncaya dek haşlayınız. Sonra bir sepete koyarak üzerine tahta ve taşları koyup 24 saat bekletiniz. Sonra taze nane yaprakları ile azıcık oğul otu serperek kavanoza istif ediniz. Baskı tahta ve taşını koyup dövülmüş sarımsak ve tuz ile karıştırılmış sirkeyi üzerine çıkıncaya dek doldurunuz.
Not: 15 gün sonra sirkesini değiştirir ve bu işlemi 45 günde bir yaparsanız lezzetli, keskin ve çok dayanan bir turşu elde edersiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc58346
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2010
4,570 defa indirildi / yazdırıldı
2 kilo dolmalık kabağın kabuklarını soyup uzunlamasına dörde bölerek çekirdeklerini temizleyin. Yumuşayıncaya kadar bir tencerede haşlayın. Suyunu iyice süzdürün, sonra hafif hafif bastırarak iyice akıtın. Yeteri kadar taze nane, maydanoz ve siyah üzümü karıştırın. Kavanoza bir kat kabak, bir kat bu karışımdan koyarak yerleştirin. Üzeri örtülünceye kadar sirke koyup temiz bir mermer taş ile bastırın. Birkaç gün içinde kabak turşu haline gelir.