Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kabaklı Börek (hazır yufkadan)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kabaklı Börek

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc159029
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2021
336 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet kabak
2 adet yumurta
1 demet dereotu
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
6 adet yufka
Tuz
Karabiber
Üzerine:
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kabakları rendeleyip, suyunu sıkın. Bir kasede yumurta, ince kıyılmış dereotu, yoğurt, margarin, sıvı yağ, tuz ve karabiberi çırpın. Bu harcın içine kabağı ilave edin ve bütün malzemeyi karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine 1 adet yufkayı yayın. Üzerine kabaklı harçtan serpin. Tekrar yufka serip kabaklı harçtan serpin. Yufkalar ve iç harç bitene kadar aynı işleme devam edin. En üste serdiğiniz yufkanın üzerine, 1 su bardağı süt ve 1 adet yumurta karışımından sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından almadan 10 dakika önce tepsiyi çıkarıp, rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Tekrar fırına verip, kızarana dek pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.



Kabaklı Börek

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157561
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2021
329 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.milliyet.com.tr

2 rendelenmiş kabak
4 yufka
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
1 şişe maden suyu
2 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Çeyrek demet dereotu
Tuz
Karabiber

Kabakları iyice yıkayıp rendeleyin, suyunu sıkarak bir kaba alın.
İçine rendelenmiş peynir, ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın.
Hafif yağlanmış fırın tepsisine 2 yufkayı buruşturarak üst üste yerleştirin.
Üzerine kabaklı içi yayın, kalan 2 yufkayı da buruşturarak üzerine alın.
Yumurtaları maden suyu ve ayçiçeği yağı ile bir kabın içinde çırpıp böreğin üstüne gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin.
Dilimleyip sıcak servis yapın.



Kabaklı Börek

Birol Varol
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.03.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc141218
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2019
873 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet kabak
4 adet yufka
100 gram lor peyniri
4 adet yumurta
Küçük 1 şişe soda
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı yağsız süt
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Dikdörtgen bir pişirme kabını 1 tatlı kaşığı tereyağı ile iyice yağlayın ve 1 yufkanın yarısını yerleştirin. Diğer yarısını kenara ayırın. Çukur bir kapta hazırladığınız süt, zeytinyağı, yumurta, soda ve tuz karışımını iyice çırpın ve yufkaların üzerine iyice ıslanacak şekilde kaşıkla dökün.
Kalan 3 yufkayı küçük parçalara bölün, aşağı yukarı yarısını tüketinceye kadar bu sıvı karışımı üzerime gezdirerek kat kat yerleştirin. Tam ortasına da rendelenmiş kabak, peynir ve karabiberi koyun. Bu işleme yufkalarınız bitinceye kadar devam edin.
En üstüne kenara ayırdığınız yarım yufkayı kapatıp yine hafifçe kalan sostan dökün ve 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin.



Kabaklı Börek

hayri kapan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.05.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc134423
Gönderme Tarihi: 28.May.2018
1,269 defa indirildi / yazdırıldı




2 yufka
2 kabak
Yarım demet dereotu
2 yumurta
Karabiber
1 çay bardağı süt
1 su bardağı rende kaşar peyniri
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yufkaları ikiye katlayın ve ince bir rulo haline getirin. Sonra bıçakla ince ince doğrayıp, bir kaba koyup, bekletin. Diğer yanda kabakları rendeleyin, içine ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Bu karışımın içine yumurta, süt ve yağı ilave edip, iyice harmanlayın. Kaşar peyniri rendesini de koyup, karıştırmaya devam edin. Fırın tepsisini yağlayın. Küçük küçük kestiğiniz yufkaların yarısını fırın kabına koyun. Üzerine kabaklı karışımı yayarak dökün. Sonra kalan yufkalarla üzerini kapatın. 185 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.


Kabaklı Börek

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc110478
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2015
2,544 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yufka
3 adet kabak
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 demet dereotu
100 gram beyaz peynir
Tuz, karabiber
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Öncelikle kabakları rendeleyip suyunu sıkın ve içine dereotu ve rende peyniri koyup iç harcı hazırlayın. Yufkaları üçgen şeklinde kesip kabaklı içi doldurun. Katlayıp fırın kabına dizin. Üzerine yumurta yoğurt çırpıp dökün, kaşar peyniri rendesi ve 200 derecede fırında pişirin.



Kabaklı Börek

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc99609
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2014
2,241 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet kabak
3 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2,5 su bardağı süt
2 adet yufka
1 adet havuç (rendelenmiş)
100 gr. beyaz peynir
2 yemek kaşığı margarin
Yarım demet maydanoz ve dereotu

Kabakları rendeleyin ve biraz tuz ilave ederek sulanması için bir kenarda bekletin.
Yufkaları kesme tahtasında bir parmak kalınlığında kesin.
Maynanoz ve dereotunu yıkayıp doğrayın. Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezin ve margarini doğrayın.
Sulanmış olan kabakların suyunu elinizle sıkın.
Hazırlamış olduğunuz tüm malzemeleri karıştırın. Fırın kabına aktarın ve üzerini düzeltin.
30-35 dakika 160 dereceli fırında daha sonra 175-180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.


Kabaklı Börek

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc75853
Gönderme Tarihi: 18.May.2012
2,321 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet yufka
3 yumurta
4 kabak
1 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
300 gram lor peyniri
Yarım demet dereotu

Yufkaların iki adedini tepsiyse dizin. Üzerine kabakları irice doğrayıp yayın. Peynirleri ve dereotlarını serpin. Kalan yufkaları da üzerine kaplayın. Süt ve yumurtayı çırpın. Üzerine yağı gezdirin. Bu karışımı da yufkaların üzerine gezdirilip 200 derecedeki fırında pişirmeye bırakın. Pişen böreklerin fırından alıp kare şeklinde doğrayın. Ham sıcak hem soğuk olarak servis yapılabilen bir börektir.


Kabaklı Hazır Yufka Böreği

Esra R.
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.04.2011
Mesajlar: 54
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc73300
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2012
2,422 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yufka
4 kaşık rende kaşar peynir
3 adet kabak
4 yumurta
1 bardak süt
1 çay bardağı yoğurt
1 bardak sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuzot

Kabakları kazıyıp rendeleyin. Suyunu sıkın. Yumurta sarısının birini ayırın. Yumurtalar, yoğurt, kıyılmış dereotu süt karıştırılır. Peynir, tuzot ve kabaklar karıştırılır.yağlanmış tepsiye bir yufka serilir. Her kata yufkaya yumurta sarısını sürüp dilimleyin. 180 derece ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.


Kabaklı Börek

sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc64864
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
2,903 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet kabak
6 adet yufka
1/2 demet maydanoz, dereotu, nane
4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber

Kabakları rendeleyin. Üzerine tuz serpip bekletin. Maydonoz, nane, 1 yumurta, tuz ve karabiber ekleyin. Kalan yumurtaları çırpın. Üzerine yoğurt, 3 çorba kaşığı tereyağı, tuz ve karabiber katıp çırpın. 3 yufkayı aralarına tereyağı sürüp tepsiye koyun. Kabaklı harcı yayın. Üzerine yoğurtlu karışımın yarısını yayın, un serpin. Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirip 180 derecede pişirin.


Kabaklı Börek

Bezik
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.11.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc57619
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2010
2,759 defa indirildi / yazdırıldı




125 gr margarin
4 hazır yufka
3 orta boy kabak
1 soğan
1 patates
3-4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1/2 demet maydanoz

Kabakları Rendeleyin. Soğanı doğrayın. Patatesi soyup rendeleyin. Soğan, kabak ve patatesi sıvıyağda soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Maydanozu kıyın. 1 yumurtayı bir kasede çırpın. Sebzeli karışım ılınınca yumurta ve maydanozu ekleyin. Margarini eritin. Kalan 1 yumurta ve eritilmiş margarini süte ekleyip çırpın. Yufkaların ikisini iri parçalara bölün.
Fırın tepsisini yağlayıp 1 bütün yufkayı, kenarlarını dışa sarkacak şekilde yayın. Üzerine sütlü kanşımdan sürüp parçalanmış 1 yufkayı üzerine yerleştirin. Sütlü karışımdan gezdirin.
İç malzemeyi ilave edip parçalanmış yufkaları ekleyin. Sütlü karışımdan sürüp kalan bütün yufkayı 2 parça halinde üzerine kapatın.
Sütlü karışımı yayıp kenarlara sarkan yufkaları tepsinin içine doğru katlayın. Kıvrımların üzerine sütlü karışımı sürün. 180 derece fırında fırında pişirin.
Üçgen dilimler halinde kesip servis yapın.


KABAKLI BÖREK (yufkadan)

Nezihe
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 19.03.2010
Mesajlar: 19
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc48923
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2010
2,839 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg yufka
50 gr kaşar peyniri
1 su bardağı süt
1 demet dereotu
2 kabak (büyük)
4 yumürta
125 gr yoğurt

Kabakların üstü kazındıktan sonra rendelenir. Kabak rendesinin üstüne biraz tuz atıp mıncıklanır. Yumuşayan kabak bir süzgece konularak süzülür. İyice süzülen kabak üç yumurta, yoğurt ve dereotu ile harmanlanır. Diğer taraftan orta boy bir tepsi iyice yağlanır, içersine bir kat yufka yayılır ve hazırlanan içten dökülür. En üste tek yufka gelecek şekilde tepsi döşenir. Bir kapta süt, yumurta ve rendelenmiş kaşar peyniri çırpılır, tepsinin üstüne dökülür ve tepsi fırına verilir.


Kabaklı Börek

asu-man
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.09.2008
Mesajlar: 21
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc27551
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2008
2,767 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
3 adet yufka
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 adet kabak
1 kalıp beyaz peynir
125 gr. eritilmiş margarin
Maydanoz
Dereotu
Susam

Yapılışı:
Kabakları rendeleyin. İçine ezilmiş beyaz peynir, kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyerek karıştırın. 2 adet yumurtayı sütü ve eritilmiş margarini karıştırın. Yağlanmış tepsiye yufkayı yayın. Üzerine kabaklı harçtan dökün. Tüm yufkaları dizerek aynı işlemi uygulayın. En üste gelen yufkanın üzerine yumurta sürüp, susam serpin ve üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Kabak Böreği

asu-man
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.09.2008
Mesajlar: 21
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc27550
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2008
2,828 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
1 kg. yufka
1 su bardağı beyaz peynir
1 su bardağı süt
1 demet dereotu
2 adet kabak
4 adet yumurta
1 su bardağı margarin ve sıvıyağ karışımı

Yapılışı:
Kabakların üzerlerini kazıyıp yıkayın ve rendeleyin. İçine ezilmiş beyaz peyniri ve kıyılmış dereotunu katıp karıştırın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Üzerine bir yufka serin ve yağ serpiştirin. İkinci bir yufkayı buruşturarak serin. Yumurta, yağ ve sütü karıştırın. Yufkanın üzerine bu karışımdan gezdirin. Tekrar bir yufkayı buruşturarak koyun ve ortasına kabaklı harçtan döküp her tarafına yayın. Tekrar yufka serin ve yufkalar bitene kadar devam edin. Son olarak en üste de yağlı, sütlü ve yumurtalı karışımdan döküp fırına verin. Böreğin altı üstü kızarana dek pişirin.


Kabaklı börek

AsuSena
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.08.2007
Mesajlar: 26
Kısa URL: https://ml.md/lc17356
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2007
2,783 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet kabak,
5 adet yufka,
3 adet yumurta,
1 su bardağı yoğurt,
yarım su bardağı erimiş margarin,
yarım su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
bir demet dereotu,
tuz,
karabiber

Kabakları rendeleyip, suyunu sıkın. 2 adet yumurta, ince kıyılmış dereotu, 1 su bardağı yoğurt, tuz, karabiber ve yağları ekleyip, karıştırın. Tepsiye 1 adet yufkayı yayın. Üzerine kabaklı harçtan serpin. Tekrar yufka serin. Kabaklı harçtan yayın. Aynı işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayın. En üste serdiğiniz yufkanın üzerine, çırpılmış 1 su bardağı süt ve 1 adet yumurta karışımını sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından almadan 10 dakika önce tepsiyi fırından alıp, kaşar peyniri serpin. Tekrar fırına verip, kızarana dek pişirin.


Kabaklı Börek

ZEYNO
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.08.2007
Mesajlar: 39
Kısa URL: https://ml.md/lc17249
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2007
3,052 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet orta boy kabak,
5 çorba kaşığı sıvı yağ,
1 adet orta boy patates,
2 adet yumurta,
1 su bardağı süt,
50 gram erimiş margarin,
3 adet yufka,
1 demet maydonoz,
tuz,
karabiber,
2 çorba kaşığı ufalanmış beyaz peynir.
Üzerine: susam ve çörekotu

iç malzemesi için, kabakların kabuğunu kazıyın. Rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Soğanı doğrayıp 2-3 çorba kaşığı sıvı yağda pembeleştirin. Ardından kabağı ilave edip ara ara karıştırarak yaklaşık 3 dakika kavurun. Patatesi de rendenin iri tarafı ile rendeleyip 2 dakika daha kavurduktan sonra tavayı ateşten alın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. İyice soğuduktan sonra 1 adet yumurtayı ve 2 çorba kaşığı ufalanmış peyniri ekleyin. Maydonozu ince doğa-yıp ilave edin. Kalan sıvı yağı eritilmiş margarinle karıştırıp içine çırpılmış yumurtayı ve 1 su bardağı sütü ekleyin, tekrar çırpın, ilk yufkayı düz bir zemine serip üzerine sütlü karışımdan sürün. Kabaklı harcı yufkanın yarısına yayın. Gevşek bir rulo halinde sarın. Kendi etrafında döndürerek yuvarlayın. Börekleri yağlanmış tepsiye dizin, kalan sütlü karışımı böreklerin üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 200 derceli fırında pişirin.


Kabaklı börek

VENÜS
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.08.2007
Mesajlar: 20
Şehir: Venüs
Kısa URL: https://ml.md/lc17211
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2007
3,466 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yufka,
3 adet orta boy kabak,
yarım demet dereotu,
100 gram beyaz peynir,
yarım çay bardağı sıvıyağ,
1 adet yumurta sarısı

Kabakları rendeleyin. Çatalla ezdiğiniz beyaz peyniri, ince ince kıydığınız dereotunu ve rendelenmiş kabakları karıştırarak, içi hazırlayın. (Rendelenen kabak çok su bırakabilir. Fazla suyunu akıtmak için kabakları elinizle hafifçe sıkabilirsiniz.)
Bir yufkayı yağladıktan sonra bir ucunu birkaç parmak içeri katlayın. Katladığınız kısmına hazırladığınız içten koyun ve yufkayı rulo yaparak sarın.
Rulo halindeki yufkayı kendi etrafında sararak tepsiye yerleştirin.
Üç yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra sıvıyağ ile yumurta sarısını iyice karıştırarak yufkaların üzerine sürün. Fırında, üzeri kızarana dek pişirip, çok soğutmadan servis yapın.


ML® Kabakiçi için tıklayın


Kabaklı Börek (hazır yufkadan)

Mahire
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74
Şehir: Çankaya/Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc10141
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
3,649 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
1 kilo kabak
5 yaprak yufka
Yarım kilo süt
1 paket büyük sana yağı
2 adet yumurta

Yapılışı :
Kabaklar soyularak küçük parçalar halinde bir tencereye doğranır, bol su ile haşlanıp suyu süzülür ve eldeki sütün yarısı ile bu kabaklar pelte kıvamına gelene kadar kaynatılır. Ayrı bir kapta, sütün diğer yarısı, bir paket sana yağı ve iki yumurta karıştırlır. Yağlanmış bir tepsiye bir kat yufka yayılarak bu yağlı bulamaçtan da sürülür, sonra ikinci kat yufka yayılır ve bunun üzerine de yağlı bulamaç sürülür. Bir kat daha böyle yaptıktan sonra orta kısma sütlü kabak konup yayılır ve gene yufkalar yağlı bulamaçla beraber kapatılarak tamamlanır. En üst kısımdaki yufkaya yumurta sarısı sürülerek fırına verilir, yarım saat sonra fırından alınarak servis yapılır.


ML® Süzgeç Böreği için tıklayın



Kabaklı Börek (hazır yufkadan)

DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72
Şehir: Urfa
Kısa URL: https://ml.md/lc9638
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2006
4,537 defa indirildi / yazdırıldı




5 orta boy veya 6 küçük kabak
1 çorba kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1/2 bardak dereotu (kıyılmış)
1/2 bardak maydanoz (kıyılmış)
1/2 bardak nane (kıyılmış)
1 yumurta
(iç hazırlanınca fırını ısıtın)
3 yumurta
2 bardak yoğurt
3 çorba kaşığı eritilmiş margarin
6 adet hazır yufka
1/2 bardak eritilmiş margarin

Kabakların üzerini kazıyıp, yıkayın ve kurutun. Bir kaseye rendeleyin. Tuz ilave edin, yedirin. Kevgire koyup, iyice suyun sıkın. Tekrar kaseye koyun. Şeker, dereotu, maydanoz, nane, 1 yumurta ilave edin. İyice karıştırın. Başka bir kasede 3 yumurtayı çırpın, yoğurt ve 3 çorba kaşığı margarini ekleyin, iyice karıştırın bir kenara koyun. Börek tepsisini yağlayın. Yufkaların kalın kenar kısımlarını 3-4 cm. genişliğinde kesip atın. Bir yufkayı tepsiye yayın, üzerine fırça ile erimiş margarin sürün. İkinci ve üçüncü yufkalarla da aynı işlemi yapın. Üç yufkayı böylece tepsiye yayınca üzerine hazırlanmış kabaklı içi muntazam bir şekilde yayın. Kabak içinin üzerine yoğurt karışımını 3/4 unu yayın. Kalan üç yafkayı da alta koyduğunuz yufkalargibi yayıp yağlayın. En üstünede kalan yoğurt karışımını yayarak orta hararetteki fırında 25-30 dakika nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Arzu ettiğiniz büyüklükte parçalara keserek servis yapın.


Fotoğraf Saadet tarafından gönderildi. 05.07.2014






Kabaklı Börek (hazır yufkadan) Tarifleri Sosisli Börek Tarifleri



(18 adet Kabaklı Börek (hazır yufkadan) 2,898,110 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort