|
Kabaklı Börek |
|
SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc6376
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2006
2,562 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
4,5 su bardağı un
4 yemek kaşığı yoğurt
4 çay kaşığı kabartma tozu
250 gr. margarin eriyecek
Bir miktar tuz
Yapılışı
Bu malzemeler yoğrulup yumuşak bir hamur yapılır. Yağlanmış tepsiye dökülür. Üstüne rendelenmiş peynir, kabak rendesi (suyu sıkılmış) 2 adet orta büyüklükte kapak olarak, 2 yumurta, taze soğan, dere otu, kara biber, kırmızı biber, hepsi karıştırılıp hamurun üstüne dökülür. Kabakların üstüne bir çay bardağı süt ile yumurta çırpılır. Üstüne dökülür ve fırında kızartılır.
ML® Kabaklı Börek için tıklayın
|
Kabaklı Borek |
|
kahve
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6722
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
2,181 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 adet büyük boy kabak
½ demet maydanoz
3 adet taze soğan
100 gr. beyaz peynir
1 adet yumurta
100 gr. margarin
1 kg un
½ bardak siviyag
Yapilisi:
1- Maydanozu ve soğani kiyip kabagi rendeleyip ve suyu sikilir. Hepsini 100 gr. beyaz peynir ile ezerek karistirilir. Yumurta ilave edip tuz ve karabiber ile tatlandirilir.
2- ½ bardak sivi yag ile margarini bir kapta eritilir.
3- 1 kg undan birazini ayirip kalanina tuz ve hafif hafif su ekleyerek yumusak bir hamur yogurulur.
4- Hamuru 20 bezeye ayirilir. Her beze yemek tabagi büyüklügünde açilir. Açilan her hamurun üzerine yagli karisimdan sürülur. Tepsiyi yaglayip yagladiginiz hamurlari tepsinin büyüklügünde göre çekerek yerlestirilir. 10 adeti alta koyup üzerine hazirladiginiz malzemeyi döseyin. Kalan hamurlari da ayni sekilde döseyin. En üste kalan yagi sürüp 180-200 derece isitilmis firinda 40 dakika pisirilir.
|
Kabak Böreği |
|
cemre1996
Yeni Üye
Kayıt: 09.06.2007
Mesajlar: 3
|
Kısa URL: https://ml.md/lc15245
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2007
2,352 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
biraz tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kara biber
1,5 çay kaşığı nane
4,5 yemek kaşı un
sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Kabakların içini çıkarın ve iyice ezin biraz tuz ekleyin elinizle yada kaşıkla karıştırın unu ekleyin sonra da tüm baharatları ekleyin sonra biraz su ekleyin orta kıvamda olmalı tavaya biraz yağ koyun ve karışımınızı istediğiniz gibi dökün sonra arkalı önlü gibi kızartıp servis yapın.
NOT: kahvaltıda çok güzel olur. Kabaksız olanınıda yapabilirsiniz sadece yukarıdaki malzemelerden kabak yok.
|
Kabaklı Börek |
|
kutluk
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2012
Mesajlar: 25 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc71782
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2012
2,010 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 -5 adet kabak
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı kuru nane
Tuz, karabiber
Hamuru için:
4 su bardağı un
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar ılık su, tuz
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Üzeri için:
4 adet yumurta
2 su bardağı yoğurt
Hamur için, derin bir kaba yumurta, zeytinyağı, un ve tuzu alın. Üzerine azar azar ılık su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerini ıslak bir bezle örtüp kenara alın. Diğer taraftan, iç harcını hazırlamak için ıspanağı temizleyip yıkayın. İrice kıyın ve haşlayın. Sudan çıkarıp elinizle iyice sıktıktan sonra kenara alın. Haşlama suyunu dökmeyin. Tereyağını bir tavaya alıp küp doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci ilave edin. Pirincin rengi beyazlaşınca üzerine ıspanağı ilave edin. İyice karıştırın ve 2-3 dakika pişirin. Daha sonra rendelenmiş kabakları bu harca ekleyin. Nane ve tuz ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta açın. Üzerine 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı sürün. Hamuru kenarlarından ortaya doğru, ortada bir pasta tabağı büyüklüğünde alan kalacak şekilde 6 parça halinde kesin. Kenarları ortada toplayın. Elinizle bastırın. Yeniden tepsinizden biraz daha büyük olacak şekilde açın. Tepsinizi üzerine koyup hamuru kesin. Daha sonra tepsiye yerleştirin. Üzerine ıspanaklı ve pirinçli harcı dökün. Yumurta ve yoğurdu iyice çırpıp böreğin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.Dilimleyip servis yapın.
|
Kabaklı Börek |
|
bizbize
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2013
Mesajlar: 23 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc88705
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2013
1,697 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
5 gram yaş maya
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
3-4 su bardağı un
İçi için:
1 kilo kabak
200 gram beyaz peynir
1 soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Öncelikle yaş mayayı sütle birlikte ezin, beş dakika bekletin. Üzerine yağı, sirkeyi, yoğurdu ve tuzu ekleyip karıştırın. Un koyup iyice homojen bir hamur olana dek yoğurun. 15 dakika kadar dinlendirin. İç harcı için kabakları rendeleyin, suyunu sıkın, rendelenmiş soğanı ve peyniri ilave edin. Hamuru ikiye bölün, oldukça ince bir şekilde açıp üzerine zeytinyağını sürün. Tepsiden daha büyük açtığınız yufkayı tepsiye yayın. Kabaklı harcı üzerine boşaltın. Diğer yufkayı kapayıp alttakinin kenarlarını yukarıya doğru elinizle sıkıca kapatın. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirip çıkartın.
|
Kabaklı Açma Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158576
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2021
309 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Hamuru için:
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı sirke
4 çay bardağı su
50 gram margarin
Tuz
İçi için:
4 adet orta boy kabak
50 gram margarin
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
1'er demet maydanoz ve dereotu
Yarım su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Hamur hazırlamak için, unu derin bir kaba alıp ortasını açın. Sıvı yağ, sirke, tuz ve suyu ilave edip iyice yoğurun. Üzeri örtülü olarak 15 dakika dinlendirin. Böreğin içini hazırlamak için, kabakları rendeleyip üzerlerine tuz serpin ve kenara alın. Margarini geniş bir tavada eritin. Üzerine unu ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Tuzladığınız kabağın suyunu elinizle sıkıp tavaya koyun. 5 dakika kavurduktan sonra sütü de üzerine ekleyin. 1-2 dakika sonra ince kıyılmış dereotu, maydanoz, beyaz peynir, tuz ve karabiberi de ekleyin. 5 dakika daha kavurup kenara alın. Hamur malzemesindeki 50 gram margarini eritin. Dinlenmiş hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın. Bu parçaların üzerine fırça yardımı ile kenarlarına yaklaşmayacak şekilde margarin sürün. Parçaları 5'er 5'er üst üste koyun. En üstteki parçaya yağ sürmeyin. Bu parçaları elinizle çeke çeke kare halinde açın. Masaya yayıp kenarlarını bıçakla keserek düzeltin. Daha sonra büyük kareler şeklinde kesin. İç harcından bu parçalara koyup hamurun kenarlarını içe doğru sararak muska şeklinde kapatın. Üstlerini yağlayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
|
|