Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kete Tarifleri > Kabaklı Poğaça (3 adet - 77,666 defa bakıldı)

Kabaklı Poğaça


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kabaklı Poğaça

canan karadoğan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2008
Mesajlar: 30
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc26228
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2008
3,767 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta (1 sarı üzeri için ayrılır)
1 su bardağı süt
Yarı paket margarin ya da tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
3 adet kabak
1 su bardağı rende beyaz peynir
1 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı

Yoğurma kabında erimiş soğumuş margarin, yumurta, süt, karıştırıldıktan sonra kabartma tozu, tuz ve elenmiş un katılarak orta sert hamur yapılır. Hamur dinlenirken kabak rendelenir, suyu sıkılarak atılır. Üzerine peynir, pul biber ve tuz eklenir, karıştırılır. Hamurdan cevizden az büyük parçalar koparılır, çay tabağı kadar açılır. Yarısına kabaklı iç konur ve diğer kısmı kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Yağlanmış tepsiye sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.


ML® Kabaklı Çörek için tıklayın


Kabaklı Poğaça

bebeto
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.12.2012
Mesajlar: 83
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc90534
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2013
2,170 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta beyazı
125 gr eritilmiş margarin
1 su bardağı süt
bir tutam dereotu veya maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İçi için:
2 tane kabağın rendesi
150 gr beyaz peynir
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Yeterince haşhaş

Hamuru için olan malzemelerin hepsini geniş bir kapta kulak memesi kıvamında yoğurun. İç malzemelerini karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Çay tabağı büyüklüğünde açın ortasına 1 yemek kaşığı iç koyun ve resimdeki gibi kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş atın. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.


Kabaklı Poğaça

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc158183
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2021
320 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1'er çay bardağı ılık su ve süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 adet yumurtanın akı
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
2-3 su bardağı un
İçi İçin:
2 adet kabak
250 gram kaşar loru
1/2 demet dereotu
Tuz, karabiber
Üzeri İçin:
2 çorba kaşığı süt
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu

Hamur için su, süt, toz şeker, tuz, yumurta akı ve sarısını hamur yoğurma kabında karıştırın. Maya ve tereyağını ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek azar azar un ilave edip yoğurun. İç malzemesini hazırlayana kadar hamuru 15 dakika dinlendirin. İçi için kabağı rendeleyin. Peyniri ekleyip çatalla ezerek karıştırın. Kıyılmış dereotu ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın. Elinizde açıp içine kabaklı harcı paylaştırın. Dilediğiniz şekilde kapatın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine süt ve çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.







Kabaklı Poğaça Tarifleri Kete Tarifleri



(3 adet Kabaklı Poğaça 77,666 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort