Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

KABAKLI SAROZ BÖREĞİ (Çanakkale)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KABAKLI SAROZ BÖREĞİ (Çanakkale)

Ayşegül Tütüncü
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 02.03.2011
Mesajlar: 19
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc61849
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2011
3,623 defa indirildi / yazdırıldı




Sahrap Soysal

3 adet hazır yufka
Sos için;
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvıyağ
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan su
İç harcı için;
2 adet orta boy kabak
1 adet yumurta
1 su bardağı lor peyniri
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber

Böreğin iç harcının hazırlanması için ; kabaklar kazınıp yıkanır. Rendenin iri delikli tarafıyla rendelenir. Kabak çabuk sulandığı için kaba aktarılmadan önce avuçlar arasında sıkılır. Üzerine yumurta kırılıp peynir, tuz, karabiber ve pulbiber eklenir ve çatal yardımıyla iyice karıştırılır.
Diğer taraftan, yufkalardan biri tezgaha serilir.
Sosun hazırlanması için ; su ve sıvıyağ bir kaseye aktarılıp çatal yardımıyla çırpılır ve fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürülür. Üzerine bir yufka daha serilip fırçayla sos sürülür.
Kabaklı harcın yarısı yufkanın her tarafına yayılır. Üzerine son yufka serilip kalan sos sürülür ve kalan kabaklı malzeme aynı şekilde üzerine yayılır.
Yufkalar ucundan başlanarak sıkıca sarılıp rulo yapılır. Rulo börek folyoyla paket gibi sarılarak buzdolabında bir gece kadar bekletilir.
Ertesi gün börek buzdolabından çıkarılır. Üzerinden folyo çıkarılıp 2 santim kalınlığında dilimler elde edilecek şekilde dilimlenir.
Fırın tepsisi 2-3 yemek kaşığı sıvıyağla yağlanır. Dilimlenmiş börekler yatırılarak tepsiye dizilir.
Börekler 5 dakika önceden 180 dereceye ve alt üst konuma ayarlanmış fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, en az 35 dakika pişirilir. Fırından çıkarılıp sıcak sıcak servise sunulur.


Kabaklı Saros Böreği (Çanakkale)

dijital
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.10.2019
Mesajlar: 25
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc146300
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2019
777 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

4 adet yufka
2 adet kabak
1 yumurta
1 su bardağı lor peyniri
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
1 kahve fincanı su

Öncelikli olarak böreğin iç harcını hazırlayın. Kabakların kabuğunu soyun ve rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Süzgeç yardımıyla suyunu süzdükten sonra bunu yumurta, lor, tuz, karabiber ve pul biber ile karıştırın. İç harcınız hazır.
Bir adet yufkayı zemine yayın, üzerine başka bir kapta çırptığınız su ve ayçiçeği yağı karışımını sürün. İç harcı bölüştürün ve yufkayı rulo şeklinde sararak gül şeklini verin. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Börekleri hazırladıktan sonra bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün, tepsiye dizerek üzerine yağ-su karışımından sürün. Isıtılmış 180 derece fırında 35 dakika sürün, böreğiniz hazır.







KABAKLI SAROZ BÖREĞİ (Çanakkale) Tarifleri Marmara Yemekleri



(2 adet KABAKLI SAROZ BÖREĞİ (Çanakkale) 79,842 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort