Kısa URL: https://ml.md/lc4758
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2006
2,370 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
4 Adet Yufka
3 Çorba Kaşığı Margarin
4 Adet Yumurta
1.5 Şişe Soda
2 Adet Orta Boy Kabak
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
YAPILIŞ TARİFİ
2 adet orta bot kabağın kabuklarını soyup rendeleyelim. rendelenmiş kabakları 2 çorba kaşığı sıvı yağda hafifçe çevirip suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Maydanozları ince ince doğrayarak kabaklara ilave edelim. Yağlanmış fırın tepsisine birinci yufkayı büzerek yerleştirelim. Üzerine bir miktar margarini eritip dolaştıralım. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirelim. Erimiş margarini döküp kabaklı içi düzgünce yayalım.
Üçüncü ve dördüncü yufkaları da aralarına erimiş yağı dökerek tepsiye koyalım.
Yufkaların bozulmamasına dikkat ederek kare halinde keselim. Çırpılmış yumurta sarısını üzerine sürelim. Sodayı da böreğin her tarafına dökerek, yarım saat yumurtayı ve sodayı emmesini bekleyip sıcak fırında pişirelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc20710
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2008
2,751 defa indirildi / yazdırıldı
3 hazır yufka
3 yumurta
1/3 su bardağı sıvıyağ
1/3 su bardağı süt veya yoğurt
İçi İçin:
2 adet kabak
1 avuç beyaz peynir rendesi
yarım bağ dereotu
karabiber
Yumurtayı bir kâseye kırıp, çatalla çarpınız. Sütü ve yağı ilave edip karıştırınız. Yufkaları 4 eşit parçaya bölüp üst üste koyunuz. Üzerine 2 çorba kaşığı yumurtalı karışımdan koyup her tarafına yayınız. Üç köşesini ortada birleştirerek kare şekline getiriniz. Ortasına bir miktar kabaklı iç koyup kenarlarını bohça gibi kapatınız.
Kapanan kısım alta gelmek üzere yağlanmış tepsiye yerleştiriniz. Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayıp yan yana diziniz. Üstlerine artan karışımdan sürerek orta hararetti fırında pembe renkte pişiriniz.