Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Elmalı Kek Tarifleri > Kabaran Kek (4 adet - 4,468 defa bakıldı)

Kabaran Kek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Bademli Kek Tarifleri
Browni Tarifleri
Cevizli Kek Tarifleri
Cheesecake Tarifleri
Çaylı Kek Tarifleri
Çikolatalı Kek Tarifleri
Çilekli Kek Tarifleri
Elmalı Kek Tarifleri
Erikli Kek Tarifleri
Fındıklı Kek Tarifleri
Fıstıklı Kek Tarifleri
Fincan Keki Tarifleri
Havuclu Kek Tarifleri
Hindistancevizli Kek Tarifleri
Hurmalı Kek Tarifleri
Islak Kek Tarifleri
Kağıtta Kek Tarifleri
Kahveli Kek Tarifleri
Kakaolu Kek Tarifleri
Kayısılı Kek Tarifleri
Kremalı Kek Tarifleri
Kirazlı Kek Tarifleri
Kivili Kek Tarifleri
Kup Kek Tarifleri
Limonlu Kek Tarifleri
Meyveli Kek Tarifleri
Muffin Tarifleri
Muzlu Kek Tarifleri
Pankek Tarifleri
Patatesli Kek Tarifleri
Peynirli Kek Tarifleri
Portakallı Kek Tarifleri
Soslu Kek Tarifleri
Sünger Kek Tarifleri
Şeftalili Kek Tarifleri
Tava Kek Tarifleri
Top Kek Tarifleri
Tuzlu Kek Tarifleri
Unsuz Kek Tarifleri
Üzümlü Kek Tarifleri
Vişneli Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kabaran Kek

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158907
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2021
315 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı süt
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Limon kabuğu ya da portakal kabuğu

Önce kullanacağınız unu eleyin. Yumurtaları ve toz şekeri iyice çırpın.
Süt, yağ ve rendelenmiş limon kabuğunu ya da portakal kabuğunu ekledikten sonra çırpma işlemine bir süre daha devam edin. Ardından elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı hazırladığınız karışıma ekleyin.
Tüm malzemeleri karıştırın. Kek kalıbı ya da tepsinin tabanını tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız harcı dökün ve kalıbı hafif tezgaha vurarak düzleştirin. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Pişme süresi fırına göre değişebilir.
Kek biraz soğuyunca servis edebilirsiniz. Dileyenler çikolata sosuyla ya da meyvelerle süsleyebilir.



Kabaran Kek

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172936
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2023
197 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt (300 ml)
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Kabaran kek için öncelikle karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyerek tekrardan çırpalım.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim ve tüm malzemeler güzelce karışana kadar çırpalım.
Hazırladığımız kek harcını öncesinden yağlayıp unladığımız kek kalının içerisine boşaltalım.
Önceden ısıttığımız 160 °C fırında 1 saat boyunca pişmeye bırakalım.
Bu aşamada kontrollü olmalısınız.
Kekinizin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak anlayabilirsiniz.
Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alalım.
Oda sıcaklığına geldikten sonra servis tabağına ters çevirelim.
Kekinizin ters çevirmeden önce oda sıcaklığına geldiğinden emin olmalısınız.
Oda sıcaklığına gelen keki servis tabağına ters çevirelim.
Dilimleyerek servis edelim.



Kabarık Kek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174189
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2023
815 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Arzuya göre limon kabuğu ya da ceviz taneleri

Yumurtaları ve toz şekeri bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın.
Süt, yağ ve rendelenmiş limon kabuğunu ya da cevizi de ekledikten sonra çırpma işlemine bir süre daha devam edin.
Sonraki aşamada un, kabartma tozu ve vanilyayı hazırladığınız karışıma ekleyin.
Tüm malzemeleri mikserle karıştırmaya devam edin.
Kek kalıbı ya da tepsinin tabanını tereyağı ile yağlayın.
Hazırladığınız harcı dökün ve üzerini bir spatula yardımı ile düzleştirin.
Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.



Kabaran Kek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174364
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2023
201 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım çay bardağı limon kabuğu rendesi
İsteğe göre eklenebilir malzemeler
Kuru üzüm, portakal kabuğu, limon rendesi, damla çikolata

Şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpın. Ardından un dışındaki diğer malzemeleri ekleyin. Unu kontrollü ekleyin.
Kek kalıbını margarinle yağlayın. Ardından ısıtılmış fırında kekinizi pişirin. Birçok kişi genelde keki 170-180 derecede pişiriyor. Fakat bu fırına göre değişebilir. Bazı fırınlar 200 derecede de pişirebilir. Mis gibi kalıp kekiniz hazır.

Not: Kekin kabarması için, demir çırpıcı kullanmayın. Tahta kaşık kullanın. Şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Fırını ilk 20 dakika kesinlikle açmayın. Dereceyi fırınınızın derecesine göre ayarlayın.







Kabaran Kek Tarifleri Elmalı Kek Tarifleri



(4 adet Kabaran Kek 4,468 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort