Kısa URL: https://ml.md/lc158234
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2021
356 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta beyazı
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
1 tatlı sirke
2 paket kabartma tozu
Derin bir kaba unu boşaltıp ortasını açın. Yoğurt, yumurta, sıvıyağı ekleyip karıştırın. Ardından sirke, tuz, toz şeker ve son olarak kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurunuzu en az 15 dakika yoğurmalısınız. Ardından 20 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurunuzu sade yapacaksanız yuvarlaklar şeklinde yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerine bir yumurta sarısını sürün. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra yiyeceğiniz kadarını servis edin. Kalanını ağzını sıkıca kapatabileceğiniz bir kaba alın. İçeriğindeki sirke sayesinde uzun süre saklayabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc143949
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2019
752 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
5 su bardağı un
3 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sirke
Bir kabın içerisine yağ, yoğurt, yumurta akını koyup karıştırın. Üzerine biraz un ve 3 paket kabartma tozunu, tuz ve şekeri ilave ettikten sonra sirkeyi ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Devamında un ekleyerek kıvamlı bir hamur elde edin.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın ve elinizde açın. Orta kısmına iç harcını koyup kapatın.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve çizikler atın. Üzerine isteğe göre susam atabilirsiniz. 180 derecede 20 dakika fırına atın. Daha sonra yumuşak poğaçalarınızı servis edebilirsiniz.