Kısa URL: https://ml.md/lc32141
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
2,027 defa indirildi / yazdırıldı
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
300 gr. kemikli yağlı koyun eti
200 gr. aşı kayısı kabuğu
2 ayva
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Kemikli et haşlanır. Tencerenin altına dizilir. Üzerine yıkanan kayısı kabukları, kare doğranan ayvalar serilir. Yağ, tuz ve bir miktar su ilavesiyle pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc85958
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2013
1,822 defa indirildi / yazdırıldı
Malatya Valiliği
1 kg. yağsız kemikli et
1 çay bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış)
1 kg. aşı gün kurusu (kabuk)
1 avuç şeker
3 kaşık tereyağı
2 kaşık salça
Tuz
Karabiber
Kemikli et yıkanır bir tencerede ateşe konur kendi bıraktığı suyu çekince yağ ilave edilerek et kızartılır, salça ve suyu konur. Kaynamaya başlayınca nohut ilave edilerek kısık ateşte et pişirilir. Diğer tarafta kabuklar ayıklanır, yıkanır, pişen ete ilave edilir. 1 tatlı kaşığı tuz ve bir avuç şeker konur. Kabuklarda pişince ateşten alınır, servis tabağına alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
Not: Yemeğin su oranı zeytinyağlı yemeklerde olduğu gibidir. (1 yemek 1 /2 su oranı) Bu yemeğin özelliği, hem tatlı hem tuzlu bir lezzete sahip olmasıdır. Vücudun tatlı ihtiyacını giderdiği gibi bağırsak mülayimliği verdiğinden özellikle yaşlılar tarafından sevilerek yenir. Yemeğin su oranı zeytinyağlı yemeklerde olduğu gibidir. Kabuk: Kayısının güneşte açılarak kurutulmuş halidir. Halk arasında gabuh denir. Kabuk aşı unutulmaya yüz tutmuş bir yemektir.