Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

KABURGA DOLMASI (Elazığ)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KABURGA DOLMASI (Elazığ)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc51191
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2010
2,559 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER:
2.5 Kg. kaburga (Koyun eti, sağ göğüs kısmı)
750 Gr. pirinç
300 Gr. kıyma
1 baş soğan
150 Gr. kabuğu soyulmuş badem içi
250 Gr. tereyağı
2 kaşık salça
1 demet maydanoz
Yeteri kadar tuz
Kırmızı biber
karabiber.

HAZIRLANIŞI:
Kaburganın yağlı kısmından ağzı açılır. Tencerede kabukları soyulmuş badem ile kıyma yağda kavrulur. Soğan ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Daha sonra pirinç, baharatlar ve tuz katılarak kavurma işlemi tamamlanır. Pirinç miktarı kadar su ilave edilerek pirinç açılıncaya kadar düşük ateşte pişirilir,üzerine maydanoz ilave edilir. Hazırlanan bu pilav açılan kaburgaya doldurulur ve etin ağzı dikilir. Etin iki tarafına salça sürülerek yağda kızartılır. Daha sonra tencereye yarıdan fazla su konularak en az 3 saat pişirilir.


Kaburga Dolması (Elazığ)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167504
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2022
338 defa indirildi / yazdırıldı




Elazığ il Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 adet kuzu kaburga
1 su bardağı zeytinyağı
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
İç pilavı için:
2 su bardağı pirinç
1 adet kuzu karaciğeri
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı badem içi
2 adet kuru soğan
Maydanoz
Karabiber
Tuz
2 bardak sıcak su

İç pilavın hazırlanması;
Bademler sıcak suda bekletildikten sonra kabukları soyulur.
Soyulan bademler 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur.
Küçük küçük doğranmış kuzu ciğeri yıkanır, bir kaşık tereyağında kavrulur.
Bir tencerede küçük küçük doğranan soğanlar 3 yemek kaşığı tereyağında kavrulur.
Domates salçası, soğanlara ilave edilerek kavrulur.
Yıkanmış pirinçler biraz tuzla birlikte kavrulan salçayla karıştırılır ve biraz kavrulur.
Pirinç biraz kavrulduktan sonra kavrulan badem ve ciğerler tencereye eklenir.
2 bardak sıcak su ilave edilerek suyu çekinceye kadar pişirilir.
Pişen iç pilavın üzerine karabiber ve ince kıyılmış maydanoz eklenir ve karıştırılır.
Kuzu kaburga alınırken iç pilavın konacağı cep hazırlatılır.
Bir kasede domates salçası, yoğurt ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı tuz ile karıştırılır.
İç pilav kaburgadaki cep kısmına yeteri kadar doldurulur ve ağzı iplik ile dikilir.
Hazırlanan salçalı karışım kaburganın her tarafına sürülür.
Kaburga, büyükçe bir tencerede, kalan zeytinyağında hafifçe iki tarafında kızartılır.
Kaburganın yapışmaması için kendi çevresinde döndürülerek kızartma işlemi yapılır.
Kaburganın kemikli kısmı altta olacak şekilde üzerine 3-4 bardak su ilave edilir.
Kısık ateşte 1,5 saat pişirilir sonra kaburganın diğer tarafı çevrilir.
Tencereye tekrar 2-3 bardak su eklenir ve 1,5 saat daha pişirilir.
Piştikten sonra suyu süzülür ve fırın tepsisine alınır.
200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika daha pişirilir.
Sıcak olarak servis yapılır.







KABURGA DOLMASI (Elazığ) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(2 adet KABURGA DOLMASI (Elazığ) 55,535 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort