Kısa URL: https://ml.md/lc17940
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2007
2,812 defa indirildi / yazdırıldı
16 kişilik Gerekli malzeme:
1 kuzu kaburgası (2,200 gr)
1 kuzuböbrek
50 gr karaciğer
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı çamfıstığı
4 çorba kaşığı margarin
2.5 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı karabiber
3.5 yemek kaşığı tuz
12 su bardağı su
1.5 yemek kaşığı yoğurt
Kaburga kemiği ile derialtı dokusunu birbirinden ayırarak bir cep açın.
Pirinci bol suda yıkayıp süzün. Ciğer ve böbreği yıkayıp zarlarını soyun. Küçük küpler halinde doğrayın.
3 yemek kaşığı margarini eritip fıstığı ekleyin ve sararıncaya kadar kavurun. Ciğer ve böbreği ilave edip sote edin. Pirinci ekleyip bir kaç kez karıştırın. Kuşüzümü, biraz tuz ve karabiber ilave edip tekrar karıştırın.
Hazırladığınız iç pilavı kuzu kaburgası üzerinde açtığınız cebe doldurun. Mutfak ipiyle dikerek cep ağzını kapatın.
Kaburganın sığabileceği bir tencereye suyu doldurup kalan tuzu ekleyin. Kaburgayı yerleştirip ağzı kapalı olarak kısık ateşte 2 saat pişirin.
Kaburgayı fırın tepsisine yerleştirin. Kalan 1 yemek kaşığı margarini ayrı bir kapta eritip yoğurtla karıştırın. Etin üzerine sürüp önceden kızdırılmış fırında 10 dakika kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc97612
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2014
2,358 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 kuzu kaburgası
3 ölçü iç pilavı
3 yemek kaşığı tereyağı (sade yağda kullanılabilir)
2 soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
3 ölçü iç pilavı hazırlanır.
Kaburga yıkanarak, alabilecek büyüklükte bir tencerede ateşe konur.
Kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpüğü alınarak yarı yarıya haşlanıncaya kadar pişirilir.
Ateşten almadan 10 dakika önce tuz atılarak kaynatılır.
Et süzgece alınarak suyu süzdürülür
Süzdürülen ete soğan ve tuz sürülerek tereyağında (ya da sadeyağda) kızartılır.
Tekrar tencereye alınarak, kaburganın suyu ile iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.
İç pilavının üzerine yerleştirilirek servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc122863
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2017
2,534 defa indirildi / yazdırıldı
Anadolujet Magazin
2 kilo kuzu kafes
100 gram pirinç
30 gram badem
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam reyhan
1 tutam tuz
2-3 sap maydanoz
2 diş sarımsak
1 baş kuru soğan
1 adet havuç
Bademlerle birlikte ince ince doğranmış soğanları yayvan bir tencerede pembeleşinceye kadar tereyağında kavurun. Bir tutam tuzla birlikte, önceden süzdüğünüz pirinci de ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirdikten sonra demlenmeye bıraktığınız iç pilava kuru reyhan ve maydanoz ilave edin. Daha önce alt kısmından diktiğiniz kaburganın üst kol kısmının arasını bıçakla açın. Hazırlanan iç pilavı kaburgaya doldurup bu kısmı da dikerek kapatın. Kaburganın suyla temas etmemesi için tabanına bir tabak yerleştirdiğiniz derin tencereye üç bardak su koyun. Suyun içine sarımsak ve havuç ilave ettikten sonra tabağın üzerine kaburgayı yerleştirip tencerenin kapağını kapatın. Tencerede su azaldıkça azar azar sıcak su ilave edin. 5 saat buharda pişirdikten sonra kaburgayı fırına koyup üzerini kızartın. Yanı sıra ayrıca pişirilen bulgur pilavı ile sıcak servis edin.