Kısa URL: https://ml.md/lc2336
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006
4,002 defa indirildi / yazdırıldı
İç pilavı:
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı rendelenmiş badem
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 su bardağı su
2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 yemek kaşığı karareyhan
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
kaburga malzemeleri:
1,5 kg kaburga eti
½ yemek kaşığı bibersalçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı su
İç pilavın hazırlanışı:
Pirinç ile bademi tereyağında kavurun. Kavrulmuş pirinç-badem karışımının yarısını bir kenara ayırın. Diğer yarısına suyu ilave ederek haşlayın. Haşlanan pilavı soğutun ve üzerine pulbiber, karabiber, maydanoz, karareyhan ve kenara ayırdığınız pirinç-badem karışımını ekleyin, iyice karıştırın.
Kaburganın hazırlanışı:
Kaburganın içine pilavı doldurup iğne iplikle dikin. Bir tencerenin içine kaburgayı koyarak yaklaşık 110-120 dakika haşlayıp sudan çıkarın. Daha sonra orta ısıdaki fırınla 25-30 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Not: Kaburgayı doldururken içine boşluk bırakın eğer boşluk kalmazsa kaburganın patlama ihtimali vardır.
2 - 2,5 kg'lık kuzu veya oğlak kaburga
2 adet soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı badem
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı kuş üzümü
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Yenibahar
Karabiber
Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Badem ve dolamalık fıstığı ekleyip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. 3-4 kez yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyin. Kuş üzümü, tuz ve karabiber katın. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra suyunu ilave edin. Karıştırıp önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kaburgayı bir bıçakla enine doğru kesin ve içine pişen pilavı doldurup ağız kışı mini kalın iplikle dikin. Sosu için salça ve yoğurdu bir kapta karıştırıp kaburganın üzerine sürün. Kaburga dolmasını fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin dibine 1 su bardağı su ekleyin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 60-80 dakika pişirin. Piştikten sonra ipi kesin ve eti parçalara ayırıp içindeki pilavla birlikte sıcak olarak servis yapın.