Kaburga tuzlanır. Biberiye, tane karabiber eklenerek tepsiye alınır. kaburga yağlanmadan önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.diğer taraftan domates ve biberler doğranarak yağda sotelenir. Daha sonra haşlanmış patatesler de aynı tavada sotelenir, kekik, tuz ve karabiber ilave edilir. kaburga pişince fırından çıkarılıp servis tabağına alınır. yanına sotelenmiş, domates, patates ve biber konur. üzerine çeri biberler serpilerek servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc2337
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006
3,474 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
1 kg kuzu fileto
1 tatlı kaşığı salça
1 ad orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
5 gr karabiber
5 gr kimyon
20 gr acı pul biber
1/2 limon suyu(yarım)
10 gr tuz
4/1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Filetolar dövülmemiş pirzola şeklinde hazırlanır. Soğanlar ince şekilde doğranır(ufak ufak)sarımsaklar dövülüp baharatlar ve salça ile karıştırılıp sıvı yağ ve limon suyu etle birlikte harman edilir, 4 saat dinlendirilr ve ızgarada kömür ateşinde pişirilir.