Kısa URL: https://ml.md/lc130022
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2017
3,038 defa indirildi / yazdırıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
8 bardak kaburga suyu
1 küçük kâse didilmiş kaburga eti
3 yemek kaşığı un
1 adet limon
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sade yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
Tencerede kızdırılan bir kaşık yağda kavrulan unun üzerine önceden pişirilmiş olan kaburganın suyu* azar azar eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaburga etleri didilerek tencereye atılır, pişmeye yakın bir kâsede kırılan yumurta, limon suyu ile çırpılarak çorbanın terbiyesi yapılır. Bir tavada kızdırılan bir kaşık yağda pul biber ve nane kızartılıp çorbaya ilave edilerek servis yapılır. Arzu edilirse kıtır ekmek de ilave edilebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc139389
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2018
522 defa indirildi / yazdırıldı
4 su bardağı kaburga tiridi (et haşlama suyu)
2 su bardağı su
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 adet limon
300 gr koyun yoğurdu
El kadar tırnaklı ekmek
1 çay bardağı sadeyağ
1 çorba kaşığı nane
1 çorba kaşığı isot
Bir tencereye kaburga tiridi ve su eklenip, kaynamaya bırakılır. Un, yumurta ve limon suyu yoğurda eklenip çırpılır. Bu karışım kaynayan tiride yavaş yavaş katılıp karıştırılarak 15 dakika ağır ateşte pişirilir. Ekmek 0,5-1 santim ebadında küp küp doğranır. Bir tavada kızdırılan yağa atılıp kızartılır, kıtır hale gelince bir tabağa alınır. Tavada kalan yağ ateşten alınır, nane ve biber atılıp karıştırılır. Tabağa önce çorba konur, üzerine nane ve biberli yağ gezdirilir. En üstüne de 1-2 kaşık kıtır ekmek konup servis yapılır.