Kısa URL: https://ml.md/lc39151
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2009
2,546 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler (6 kişilik)
8 su bardağı su
Aldığı kadar mısır unu
20 gr tereyağı
Tuz
Üzeri için:
Lor peyniri
Suyu bir tencereye alıp kaynatın. Tuzunu ekleyip karıştırın. Mısır ununu azar azar eklerken tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Kek hamuru kıvamına gelince tahta kaşığı 2-3 yerine batırıp 1 dakika daha pişirerek suyunu çektirin. Katılaşınca ocaktan alıp tepsiye boşaltın.
Tereyağını bir tavada kızdırıp üzerine gezdirin. Tahta kaşıkla yedirerek iyice karıştırın. Kaşığın sırtı ile üzerini düzeltin. Lor peyniri serpiştirip sıcak olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc39141
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2009
2,870 defa indirildi / yazdırıldı
Tekirdağ Valiliği
Malzemesi:
Mısır unu
Su
Tuz
Tahin
Pekmez
Tereyağı
Yapılışı:
Isıtılan sıcak suyun içine mısır unu salınır. Mısır unu ve su bir oklava ile karıştırılır. Koyulaşıp patlar hale gelince kaçamak tepsiye dökülür. Ortası açılır, çukura eritilmiş tereyağı dökülür veya tahin ile pekmez dökülür.