|
Kaçamak |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc5197
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2006
2,489 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
Yarım kg mısır unu
8 bardak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ (suyuna katılır)
2 tatlı kaşığı tuz (suyuna katılır)
1 çorba kaşığı salça
100 gr tereyağı
100 gr beyaz peynir
Yeterince pul biber
YAPILIŞ TARİFİ
Önce 8 su bardağı suyu tencerede kaynayıncaya kadar ısıtın. Kaynamaya başlayınca suyun ortasına gelecek şekilde mısır ununu dağıtmadan dökün.
Kaşıkla karışımın 5-6 yerinden delikler açıp hava almasını sağlayın. 10 dakika kadar pişirip karıştırarak helva kıvamına gelince kaşık kaşık servis yapılacak tabağa aktarın.
Aktarma işlemini tamamladıktan sonra üzerine tereyağlı salça döküp, peynir ve pul biberden katıp sıcak servis yapın.
|
Kaçamak |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13362
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2007
2,835 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım litre kadar tuzlu su kaynatılır. Su kaynamaya başlayınca içine küçük bir elekle serpilerek dökülmek üzere yeteri kadar un katılır. Bu işlem bir elle yapılırken öbür elle de tahta bir kaşıkla unlu su karıştırılarak karışım birbirine iyice yedirilir. Unun kokusu gidinceye ve koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya ara vermeksizin kaçamak pişirilir.
Bir tavada yağ kızdırılır. Bir tutam kırmızı biber serpildikten sonra kızdırılan yağ, çorba kâseciklerine dağıtılmış olan kaçamağın üstüne dolaştırılarak azar azar dökülür ve kâseler sofraya götürülerek servis yapılır.
Bazı köylerde kaçamak helva kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Kaçamağı böyle yarı katı bir biçimde pişirenler, bir kapta bolca yağ eritirler. Her defasında bu kabın içine daldırarak yağa bulanan bir tahta kaşıkla kaçamak tabaklara aktarılır. Sonra kapta kalan yağ da tabakların üzerinde gezdirilerek dökülür. Böylece servis yapılır.
|
KAÇAMAK |
|
Buğday Hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Kerkük |
Kısa URL: https://ml.md/lc52446
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2010
3,554 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kaynamakta olan yarım litre tuzlu suya, mısır ununu azar döküp bir süre karıştırarak yediriniz. Un kokusu gidinceye ve helva kıvamına gelinceye kadar tahta kaşık ile dövünüz. Pişince indiriniz. Sonra bir kap içinde bolca tereyağı eritiniz. Bu yağın içinde bir tahta kaşığı bulayıp kaçamaktan bir kaşık alıp yemek tabağına koyunuz. Böylece kaşık kaşık bütün kaçamağı yemek tabağına aktarınız. Kapta kalan yağı da üzerinde gezdirip servis yapınız.
Not: Kaynamakta olan tuzlu suya tuz kadar şeker konursa daha lezzetli olur.
|
Kaçamak |
|
adnan pekel
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.02.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc140551
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2019
782 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1,5 litre su doldurulan tencere, kaynamaya bırakılır. Kaynayan suyun içine yemek kaşığı ile tuz, az miktarda tereyağı atılır. Daha sonra 400 gram mısır unu yavaş yavaş salınır. Bir yandan da tahta kaşıkla topak olmaması için hızlı olarak karıştırılır. Mısır ununun tamamı konduktan sonra tahta kaşığın tersi ile mısır unu tencereye bastırılarak 5 dakika kaynatılır. Pişen 'Kaçamak' tepsiye konulur, kaşığın tersi 'kaçamağa' bastırılarak, üzerine yakılan tereyağ dökülür. Son olarak üzerine isteğe bağlı olarak pekmez, yoğurt ya da toz şeker dökülerek servis edilir.
|
|