Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Arnavut Yemekleri > Kaçamak (3 adet - 27,367 defa bakıldı)

Kaçamak


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kaçamak

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc114684
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2016
5,847 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.arnavut.com

Tencerede kaynayan suya un ilave edilerek oklava veya bir çubukla devamlı karıştırılarak bulamaç haline getirilir. Daha sonra kızgın yağ batırılan kaşık yardımıyla tepsiye dizilir. Yani malzemeleri sadece su, un, tuz ve yağdan oluşur.

Küçük bir ayrıntı ise devamlı karıştırılan bu bulamaçın ne zaman piştiği. Genellikle oklava ile devamlı karıştırılan hamur belli bir zaman sonra oklavaya yapışmamaya başlıyor. Yani oklavayı çıkardığınızda temiz bir şekilde çıkıyorsa kaçamak artık olmuştur.

Not: Kaçamak, sadece Arnavut ve Rumeli mutfağının değil dünyanın pek çok bölgesinde yapılan bir yemek türüdür. Genellikle mısır unundan yapılır ama normal un ile yapılanı da gayet lezzetlidir (tercihimiz). Bazı bölgelerde ki bizim de bildiğimiz gibi Bagırdan veya Kaşık Böreği adıyla anılır.



Kaçamak (Mamaliga)

Toprak Baba
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.02.2016
Mesajlar: 35
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc114692
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2016
7,560 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.arnavutum.com

Tencerede suyu kaynatıyoruz ve içine beyaz ya da mısır ununu yavaşça yedire yedire karıştırıyoruz. Helva kıvamına gelince tepsiye tereyağı eritip topak halindeki unu alıp tahta bir kaşığın kenarı ile hem yayadırıyoruz hemde yediriyoruz, kıvama gelince anlıyacaksınız.
Sonra da üstüne kızdırılmış tereyağından biraz daha ilave yapıp tepsi ile beraber sunuyoruruz, ister tuzlayıp ister şekerleyin, isterseniz de pekmez veya peynir ile servis yapın.


Mamalinga

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145860
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2019
3,075 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı

2 su bardağı su
1 su bardağı mısır unu
3 yemek kaşığı şeker
½ çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Biraz zeytinyağı

Su, tencereye konur ve kaynamaya başlayınca tuz ve mısır unu ilave edilir; çırparak kulak memesi kıvamında pişirilir.
Ocaktan alınarak tepsiye yayılır, üzerine kaşık ucuyla hafifçe bastırarak izler yapılır.
Ayrı bir tavada zeytinyağı ile kırmızıbiber kızdırılarak üzerine dökülür.
Son olarak üzerine toz şeker serpilir ve servis edilir.







Kaçamak Tarifleri Arnavut Yemekleri



(3 adet Kaçamak 27,367 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort