|
Cevizli Kadayıf Dolması |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166833
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2022
251 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
250 gr kadayıf
Ceviz
Sosu:
4 yumurta
1 çay bardağı su veya süt
1/2 paket vanilya
Şurubu:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Önce şerbeti kaynatılır. İçine limon sıkılarak soğutulur. Daha sonra kadayıfların içine ceviz parçaları konularak sarılır. Yumurta, su veya süt, vanilya çırpılarak sos hazırlanır. Kadayıflar sosa bulanarak kızgın yağda kızartılır. Kızaranlar hemen şuruba atılır. Üzerine ceviz, kaymak konularak servis yapılır. Benim tavsiyem dondurmayla servis yapın.
|
Kadayıf Dolması |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163002
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2022
230 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.fakir.com.tr
1 kg. taze tel kadayıf
2 su bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı toz şeker
Kızartmak için Malzemeler
Sıvı yağ
4 adet yumurta
Şerbet için Malzemeler
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 -2 damla limon suyu
Üzeri için Malzemeler
Kaymak
Toz antepfıstığı
Cevizleri küçük parçalar halinde kırıp 2 yemek kaşığı toz şeker İle karıştırın. Tel kadayıfları uzunlamasına açıp içine cevizleri doldurun ve yanlarını içeri doğru kıvırarak sarın. Derin bir kapta 4 yumurtayı çırpın.
Cuisinier‘1 açtığınızda ekranda görünen pişirme menülerinden “Kızartma” seçeneğine gelin. “Başlat” tuşuna 2-3 saniye basılı tuttuğunuzda pişirme işlemi başlar.
Cuisinier’ln pişirme haznesini yerleştirip şerbet için gereken tüm malzemeyi bu hazneye alarak kapağını kapatıp bitiş sinyali gelene kadar 15 dakika kaynatın. Kaynayan şerbeti başka bir kaba alarak pişirme haznesine 2 su bardağı sıvı yağ ekleyip ısınması için bekleyin.
Kadayıf dolmalarınızı önce yumurtaya batırın sonra kızgın yağın içine atıp çevirerek her tarafı eşit renk alana kadar pişirin. Kızaran kadayıf dolmalarını ılık şerbete alıp yarım saat dinlendirin.
|
Kadayıf Dolması |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161109
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2021
188 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram tel kadayıf
200 gram ceviz içi (her bir dolma için 1 yemek kaşığı)
5 adet yumurta
Şerbeti için:
750 gram toz şeker
500 ml. su
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Kızartmak için:
2,5 su bardağı Ayçiçek yağı
Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını ocağa alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
Yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan şerbete limon suyu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Soğuması için cam bir kaseye alıp bir kenarda bekletin.
Oldukça taze olan tel kadayıfları küçük parçalara ayırmadan elinizle hafif bir şekilde açın.
Havalandırdığınız ve tel tel açtığınız tel kadayıfları yumurta büyüklüğünde öbeklere ayırın.
Mutfak tezgahı üzerinde dikdörtgen bir yufka gibi ince bir kat halinde tel tel açtığınız kadayıfın orta kısmına iri parçalar halinde ceviz içi yerleştirin. Kenar kısımlarını içe doğru katladıktan sonra rulo şeklinde sarın.
Kadayıflar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yumurtaları geniş bir kasede çırpın.
Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın ve kısık ateşte kızdırın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını tek tek çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra kızmaya başlayan yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
Kızaran tatlıları bir kevgir yardımıyla aldıktan sonra soğumuş olan şerbetin içine bırakın. Şerbetini içmesi için kısa bir süre şerbet karışımında bekleyen tatlıları sevdiklerinizle paylaşın.
Damak tadınıza göre tatlıyı, kaymak ya da dondurma ilavesiyle de servis edebilirsiniz.
Not: Erzurum'da tatlı yapımında kullanılan çırpılmış yumurtalara süt eklenmiyor ancak arzuya göre siz süt katabilir, tatlıları sonrasında kızartabilirsiniz. Dolma şeklinde hazırladığınız kadayıfları, ağzı kapalı bir kapta uzun süre buzdolabında saklayabilir, arzu ettiğiniz zaman yumurta sarısına bulayıp kızartabilirsiniz.
|
Kadayıf Dolması |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc159043
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2021
324 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
250 gram tel kadayıf
4 yemek kaşığı ceviz
3 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
Şerbeti İçin:
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Kızartmak İçin:
Bolca ayçiçek yağı
Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı ceviz
Sosu için, 3 yumurta, süt ve vanilyayı çırpıyoruz ve 5 dakika bekletiyoruz.
Şerbeti için, su, şeker, limon suyunu tencerede kaynatıyoruz. Şerbeti soğutmak için buzlu kabın içine yavaşça döküyoruz.
İnce bir şekilde açtığımız kadayıfın ortasına incelttiğimiz cevizleri yerleştirip sarıyoruz. Kadayıfları sosa bandırıp ıslatıyoruz ve kızgın yağda pişiriyoruz. Kadayıf dolmalarını soğuttuğumuz şerbette 1,5-2 dakika bekletiyoruz.
Kadayıf dolmalarını tabağa aldıktan sonra havanda dövdüğümüz cevizleri üzerine serpiştiriyoruz.
|
Kadayıf Dolması |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158908
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2021
289 defa indirildi / yazdırıldı
|
20-25 gram tel kadayıf
Yumurta
Kızartma yağı
Ceviz
Şerbet için:
1 kilo toz şeker
700 gram su
Limon suyu
1 kilo toz şeker 700 gram içme suyuyla kaynatın. Şekerleşmeyi önlemek için şerbetin içine çeyrek limon suyu sıkın. Kadayıf dolmalarının hamur olmasını önlemek için şerbeti iyice kaynatın.
20-25 gram tel kadayıfı koparmadan temiz bir zemin üzerine serin. İçine ceviz koyun. Fazla sıkmadan ince bir şekilde sarın. Daha sonra sarısı beyazı ile iyice çırpılıp bulamaç hâline getirilen yumurta havuzunda sarılan kadayıf dolmalarını kendi etrafında iki tur döndürün. Yani yumurtayı tüm yüzeye sürün.
Yumurta havuzundan çıkardığınız kadayıf dolmalarını tepside bir veya iki dakika bekletin. Böylece fazla yumurta süzülmüş olur. Fazla yumurta kadayıf dolmalarının içine nüfuz eder. Bu da hamurlaşma yapar ve kızartırken yumurta kokusuna sebep olur.
Süzülen kadayıf dolmalarını kızgın kızartma yağına atın. 7-10 dakika kızaran kadayıf dolmasını yağdan çıkarın ve soğuk şerbetin içerisine atın. Birkaç dakika şerbette kaldıktan sonra çıkarın.
|
Kadayıf Dolması |
|
kakule
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2020
Mesajlar: 24 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc154778
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2020
371 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram taze tel kadayıf
1 su bardağı kırılmış ceviz
Bulamak için:
3 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım paket vanilya
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Bunun için şeker ve suyu yaklaşık 20 dakika kaynatıyoruz.
Ocaktan almaya yakın içerisine 3-4 damla limon suyu damlatıyoruz.
Şerbetin oldukça soğuk olması gerekiyor o nedenle benim önerim şerbeti çok önceden yaparak dolaba kaldırmanız. Kadayıfı elimiz ile biraz ayırıyoruz.
Avuç içi kadar parça alarak tezgah üzerinde açıyoruz.
Bir kenarına kırılmış ceviz içinden koyarak sıkıca kenarlarını da toparlayarak sarıyoruz.
Kalan kadayıfları da bu şekilde sarıyoruz.
Bir kap içerisinde yumurta, süt ve vanilyayı iyice çırpıyoruz.
Hazırladığımız kadayıfları yumurtalı karışıma bulayarak elimiz ile düzeltiyoruz.
Fazla gelen yumurtayı elinizle sıkabilirsiniz.
Derin bir tencereye bolca sıvı yağ koyuyoruz ve kızdırıyoruz. Kızmış olan yağ içerisine kadayıf dolmalarını atarak her tarafını güzelce kızartıyoruz.
Tencereden alır, almaz hemen soğuk olan şerbetin içerisine bırakıyoruz.
3-4 dakika kadar şerbetin içerisinde tutarak servis tabağına alıyoruz.
|
Kadayıf Dolması |
|
bidik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2020
Mesajlar: 42 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc152421
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2020
265 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr taze kadayıf
1 su bardağı ceviz içi (mutfak robotunda çekilmiş)
2 büyük boy yumurta
2 çay bardağı süt
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Kızartma için:
1,5-2 su bardağı sıvı yağ
Servisi için:
Ceviz içi ya da file fıstık
Şerbet için su ve şekeri orta ateşte karıştırarak kaynatın. Şeker eridikten sonra 5 dakika daha kaynamaya bırakın.
Limon suyunu ekleyin karıştırın ve 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın.
Yumurtaları bir kase içinde iyice çırpın. Üzerine sütü ilave edip karıştırın ve kenara alın.
Küçük bir sos tenceresi içinde sıvığı ısıtın.
Kadayıftan bir parça alın ve elinizle düzeltin.
Uç kısmına biraz ceviz koyun ve üstte kalan kısmı cevizlerin üzerine kapatın. Başparmağınızla sıkıca bastırıp sarın.
Dolmayı yumurtalı süte bulayın, fazla yumurtasını akılmak için çok hafifçe sıkın.
Kızgın yağda dolmaları çevirerek kızartın.
Kızaran dolmaları soğuk şerbete alın. 4-5 dakika şerbetini çektikten sonra servis tabağına alın.
10-15 dakika dinlendirin, fıstık ya da ceviz serperek servis yapın.
|
Kadayıf Dolması |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145842
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2019
541 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
1 kg tel kadayıf
1 litre sıvı yağ
500 gram dövülmüş ceviz içi
6 adet yumurta
Şerbeti için:
1 kg toz şeker
1 litre su
1 adet limon
Ölçülü su ve şeker ile bir tencerede kıvamlı şerbet hazırlanır.
Kadayıflar el içi kadar büyüklükte açılıp ortasına ceviz içi konularak dolma şeklinde sarılır.
Yumurtalar çukur bir kapta çırpılır.
Kadayıf dolmaları, yumurtaya bulanıp bir tepsiye alınır.
Kızgın sıvı yağda kadayıf dolmaları pembeleşinceye kadar kızartılır.
Kızartılan dolmalar ılık şerbete atılır.
Şerbetini çeken dolmalar servis edilir.
|
Kadayıf Dolması |
|
kınalı kuzu
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.06.2019
Mesajlar: 21 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc143476
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2019
807 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
250 gram tel kadayıf
150 gram ceviz içi
1 yemek kaşığı limon suyu
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Kızartmak için 1 su bardağı ayçiçeği yağı
Su ve şekeri tencereye koyarak 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyerek karıştırın ve ocağın altını kapatın.
Kadayıftan parçalar alarak 15x15 santimetre ebadında düz ve çok kalın olmayan kareler hazırlayın. Her yerinin aynı kalınlıkta olmasına dikkat edin. Cevizleri elinizle parçalayarak, karelerin bir kenarına dizip dolma gibi sıkı sıkı sarın. Bu şekilde 6 tane dolma hazırlayın.
Bir kasede yumurtaları çatalla karıştırın. Kadayıf dolmalarını yumurtaya hızlıca batırın, elinizden bırakmadan yumurtanın içinde çevirin, aksi taktirde çok yumurta çeker. Hazırladığınız dolmaları iyice kızdırdığınız ayçiçeği yağı ile kızartın.
Dolmalar nar gibi kızardığında daha önce hazırlamış olduğunuz şerbete atın. 10 dakika beklettikten sonra şuruptan çıkarıp cam bir tepsiye koyarak servis yapın.
|
Kadayıf Dolması |
|
yeni nefes
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2016
Mesajlar: 37 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc136633
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2018
1,097 defa indirildi / yazdırıldı
|
Samsun İl Tarım Müdürlüğü
Yarım kilo kadayıf
4 yumurta
Yarım bardak süt
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı sıvıyağ
Şurup İçin:
2 bardak seker
2 bardak su
Yarım limon
Seker ve suyu kaynatıyoruz, kıvamı gelince içine limon suyunu ilave edip 510 dakika kaynattıktan sonra ateşten alıyoruz. Yaş kadayıfın içine yeteri kadar ceviz koyduktan sonra kadayıfımızı sarıyoruz. Diğer tarafta yumurta ve sütü bir kapta çırpıyoruz.
Kadayıf dolmalarımızı teker teker bu karışıma buluyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran dolmaları şuruba atıyoruz, şurubu çeken kadayıf dolmaları servise hazırdır.
|
Kadayıf Dolması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc118514
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2016
1,825 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr Tel Kadayıf
1 su bardağı parça Ceviz
1 fincan Bal
1 fincan Süt
3 tane Yumurta
2 su bardağı Sıvıyağı
1/2 Limon
2 su bardağı Şeker
2 su bardağı Su
Elimize tel kadayıftan 10x10 cm ebadında parçalar alıp, her yeri eşit kalınlıkta olacak kare şeklini vererek, açıyoruz. Daha sonra ceviz ve balı karıştırarak kaşık yardımıyla kadayıfın ucuna koyup, dolma gibi sıkı bir şekilde sarıyoruz. Kadayıf bitene kadar bu şekilde tekrarlıyoruz. Şerbetini hazırlamak için; su ve şekeri tencereye koyarak, kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra içine limon suyunu ilave ederek, ocaktan alıyoruz. Başka bir yerde sarmış olduğumuz kadayıf dolmalannı, sütle karıştırdığımız yumurtalara batırarak, kızgın yağda kızartıyoruz. Kızarınca şerbetin içine atıp, 5 dakika beklettikten sonra servis yapıyoruz.
|
Kadayıf Dolması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99611
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2014
2,205 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr tel kadayıf
4 adet yumurta
yarım su bardağı süt
50 gr margarin
2.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
yarım limonun suyu
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
100 gr iri çekilmiş ceviz içi
Şerbetli su için, su, şeker ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın ve sogumaya bırakın. Tel kadayıfıtan parçalar kopartıp yassılaştırın. İçine bir miktar ceviz yerleştirip sarin. Çırpilmış yumurtaya bulayıp kızgın yagda kızartın. Tatlıları şerbete atıp 2-3 dakika beklektikten sonra servis tabağına alin. üzerine iri çekilmiş ceviz içi serpiştirip servis edin.
|
Kadayıf Dolması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95571
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2014
2,544 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Hamuru için:
750 g tel kadayıf
1 litre sıvı yağ
1 ölçü tatlı içi (özellikle ceviz tercih edilir).
15 yumurta (çırpılmış)
Şurubu için:
5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Şeker, su ve limon suyu kaynatılarak koyu kıvamlı bir şurup hazırlanır ve
soğumaya bırakılır.
Kadayıflar bir yumurta büyüklüğünde olacak kadar parçalar alınarak
tezgah üzerinde uzatılır.
İç koyularak yumurta görünümünde olacak şekilde sarılır.
Kadayıfların tamamı bu şekilde hazırlanır.
Çırpılmış yumurtaya bulanarak kızgın yağda koyu renkte kızartılır.
Yağı süzdürülerek alınır ve ılık şuruba atılır.
Şurubu çekinceye kadar bekletilerek servis yapılır.
Not: Kadayıfın taze olması gerekir aksi takdirde hem rahat sarılmaz hem de kızarırken dağılabilir. Bu kadayıf kızartıldıktan sonra şuruplanmadan soğutularak derin dondurucu da saklanabilir. İstenildiği zaman çözdürülerek sıcak kıvamlı şurupta yatırılarak servis yapılır.
|
Kızarmış Kadayıf Dolması |
|
acımtrak
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.09.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc80870
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2012
3,204 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kadayıf
1 su bardağı ceviz
3 yumurta
Kızartmak için sıvı yağı
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Bu tatlıyı soğuk şerbetin içine koyacağımız için, öncelikle şerbetini hazırlamak için bir tencerede şeker ve suyu 10 dakika kaynatın. Üzerine limon suyu sıkıp bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın. Kadayıfları elinizle ovalayarak açın. Bir el büyüklüğünde olacak şekilde hazırlayın. Bir köşesine kıyılmış cevizi dizip sarmaya başlayın. Sıkı sıkı sarıp tepsiye dizin ve buzdolabında 1 saat bekletin. Önce çırpılmış yumurtaya bulayın, fazla yumurtasını sıyırın ve kızgın yağa atıp nar gibi kızartın. Kadayıflar kızarınca şerbetin içine atın. 10 dakika şerbetini çeksin ve servis tabağına dizin.
|
Kadayıf Dolması |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc78791
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2012
2,524 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kadayıf
1 su bardağı ceviz
2 adet yumurta
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu
Şeker ve suyu 10 dakika kaynatın, limon suyunu sıkıp bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kadayıfları elinizle ovalayarak açın. Bir el büyüklüğünde olacak şekilde hazırlayın. Bir köşesine kıyılmış cevizi dizip sıkı sıkı sarın. Çırpılmış yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartıp soğuk şerbete atın.
|
Kadayıf Dolması |
|
ZEYNO
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.08.2007
Mesajlar: 39
|
Kısa URL: https://ml.md/lc75758
Gönderme Tarihi: 15.May.2012
2,868 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kadayıf
1 çay bardağı ceviz
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2 adet yumurta
Kadayflar taze olmalı ve uzunolacak.bir parça kadayıf alınır içine ceviz konur yaprak sayar gibi sarıyoruz. önceden serbetimizin hazırlıyoruz ılık hale getiriyoruz.Kadayıf dolmalarını önce yumurta ya bulayıp kızgın yağda kızartıp serbete atıyoruz serviis ediyoruz.
|
Kadayıf Dolması |
|
vira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.08.2009
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74123
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2012
2,418 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kadayıf
1 su bardağı ceviz
2 yumurta
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Şerbetini hazırlamak için bir tencerede şeker ve suyu 10 dakika kaynatın. Üzerine limon suyu sıkıp bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kadayıfları elinizle ovalayarak açın. Bir el büyüklüğünde olacak şekilde hazırlayın. Bir köşesine kıyılmış cevizi dizip sarmaya başlayın. Sıkı sıkı sarıp çırpılmış yumurtaya bulayarak fazla yumurtasını sıyırın ve kızgın yağa atıp nar gibi kızarınca alıp hazırladığınız şerbetin içine atın. 5 dakika şerbetini çeksin ve servis tabağına dizin. Çıtır ve çok lezzetli bu tatlıyı hazırlayıp dondurup daha sonra da kızartabilirsiniz.
|
Yufkada Kadayıf Dolma |
|
Ranbo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.12.2011
Mesajlar: 43 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc70969
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2011
3,811 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yufka
250 gr tel kadayıf
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gr margarin
Yarım kg şeker
Margarini eritelim içine sıvıyağ koyalım yufkaları üçgen şekilde kesip yağı sürelim. Geniş kısmına kadayıf ve ceviz koyup saralım. Yağlanmış tepsiye dizip kalan yağı üzerlerine sürelim ve pişirelim. Soğumaya bırakalım şurubu hazırlayıp üstüne dökelim.
|
Kadayıf Dolması |
|
zilha
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2011
Mesajlar: 34 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70781
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2011
2,660 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gf yaş tel kadayıf
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yarım paket tereyağ
Şerbeti icin:
1 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Şerbetini ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra altını kapatın. ( ben altını kapattıktan sonra içerisine çay kaşığının ucuyla cok az tarçın ilave edip karıştırdım.) Elinizin avuç içini bir miktar kadayıf alıp uzerinede ceviz koyup yaprak sarması gibi sarıyorsunuz. Üzerine kızdırılmış tereyağının hepsini sürün. Fırında üzeri kızarana kadar 180 derece sıcaklıkta kızartın. Fırından cıkarınca 5 dakika kadar soğutun. Önceden kaynattığınız şerbeti ılık olarak uzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
|
Kadayıf Dolması |
|
satı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2011
Mesajlar: 122 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc69709
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2011
3,122 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram gram tel kadayıf
2 su bardağı dövülmüş ceviz
3 adet yumurta
Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Öncelikle şerbet için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu katın. Bir-iki taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Elle didiklenmiş kadayıftan parçalar alın ve avucunuzun içinde 15 cm x 15 cm'lik, her tarafı aynı kalınlıkta olacak biçimde kareler hazırlayın. Ortasına ceviz koyup, dolma şeklinde sarın. Kadayıf ve ceviz bitene kadar işleme devam edin. Yumurtayı derin bir kasede çırpın ve kadayıf dolmaları yumurtaya bulayın. Sıvıyağda kızartın ve soğuk şerbetin içine atın. 10 dakika beklettikten sonra çıkarıp servis yapın.
Fotoğraf "arkın" tarafından gönderildi. 20.09.2017
|
|