|
Kadayıf Dolması |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28678
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2008
2,117 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 300 g tel kadayıf
- 125 g Sana Kase
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı tavuk suyu
- Tuz ve karabiber
- Harcı:
- 3 adet tavuk kalça
- 2 yemek kaşığı sıvı Sana
- 5 adet mantar
- 4 adet taze soğan
- 1 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Harcı için:Sana Crème Bonjour eritip, soğutunuz.
Domatesleri küp küp doğrayınız.
Mantarları, taze soğanları ve sarımsakları ayıkladıktan sonra ayrı ayrı kaplara ince ince kıyınız.
Kemiksiz tavuk kalçaları ince ince doğrayınız.
Yayvan bir tencerede sıvı margarini kızdırıp, içine doğranmış tavukları koyup, tavuklara renk verdiriniz.Tavuklar renk alınca içine kıyılmış sarımsakları ilave edip, kavurunuz.
Daha sonra içine Mantarlar ilave edip, mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurunuz. Mantarlar kavrulunca içine doğranmış domatesleri, taze soğanları, kırmızı pul biber,kuru naneyi ekleyip kavurmaya devam edip, tuz ve karabiber ile baharatlandırınız.
Derin bir kâsenin içine kadayıfı didikleyip içine soğumuş Sana Crème Bonjour'a ilave edip, iyice karıştırınız.
Yağlanmış kadayıftan avuç içi kadar alıp, elinizde düzleştiriniz. İçine soğumuş harçtan ve rende kaşar koyup, yaprak dolması gibi sarınız.
Dolmaları birbirine bitişik olarak, kapattığınız taraf alta gelecek şekilde sıvı sana ile yağlanmış ısıya dayanıklı fırın kabına diziniz.
En son olarak üzerine küçük bir kâsede yumurtaları, sütü, tavuk suyunu, tuz ve karabiberi çırpıp, hazırladığınız sosu dolmaların üzerine gezdirip ve en az 1 saat buzdolabında bekletiniz.
Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 30-35 üzeri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak, yanında sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis ediniz.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 16.02.2022
|
Kadayıf Sarması |
|
ankara keçisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2009
Mesajlar: 84 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80249
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2012
1,708 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr Sana Hamurişi
3,5 Bardak su
1 Tatlı Kaşığı limon suyu
500 gr KADAYIF
3,5 Bardak toz şeker
250 gr ceviz içi
Margarini şeffaflaşana kadar eritin Kadayıfı kırmadan elinizle ayırın ve kızarmış ve ilk sıcağı çıkmış tereyağını kadayıfa iyice yedirin. Düz bir zemine kadayıftan bir parça alıp uzunlamasına ve sarılabilecek şekilde yayın İçine bir miktar ceviz koyup sıkıca sarın ve tepsiye dizin, kadayıfın tamamına bu işlemi yapın. 175 derece ayarlı fırında iyice kızarana kadar pişirin. Şekeri ve suyu tencereye alın Kaynadıktan 10 dk sonra limon suyunu ilave edin ve 2-3 dakika sonra ocağı kapatın Soğumuş tatlıya sıcak şerbeti dökün. Tatlı şerbeti çekince servise hazırdır. Üzerini fıstık veya cevizle süsleyip servis yapın.
|
Kadayıf Dolması |
|
banuçiçek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2013
Mesajlar: 31 Şehir: Altındağ-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87267
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2013
1,600 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr tel kadayıf
4 adet yumurta
yarım su bardağı süt
50 gr sana yağı
2.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
yarım limonun suyu
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
100 gr iri çekilmiş ceviz içi
Şerbetli su için, su, şeker, ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın ve sogumaya bırakın. Tel kadayıfıtan parçalar kopartıp yassılaştırın. İçine mir miktar ceviz yerleştirip sarin. Çirpilmi yumurtaya bulayıp kızgın yagda kızartın. Tatlıları şerbete atıp 2-3 dakika beklektikten sonra servis tabağına alin. üzerine iri çekilmiş ceviz içi serpiştirip servis edin.
|
Kadayıf Dolması |
|
sakız ağacı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2012
Mesajlar: 60 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc79109
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2012
1,586 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Hamurişi
3,5 Su Bardağı su
1 Su Bardağı iri kıyılmış ceviz
4 Su Bardağı şerbeti için: şeker
3,4 Damla limon suyu
300 gr tel kadayıf
Öncelikle şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan 7 dakika sonra limon suyunu ilave edip bir taşım kaynatıp ocaktan alın.Tereyağını eritip kadayıfla harmanlayın. Kadayıftan avuç içiniz kadar bir parça alıp açın içine ceviz parçaları koyup sarma sarar gibi sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış fırına verin. kadayıfın altı üstü nar gibi kızarınca fırından alın. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine ılınmış şerbeti dökün. Soğuyunca servise hazırdır.
|
Kadayıf Dolması |
|
altın elma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2009
Mesajlar: 83 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc81223
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2012
1,412 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
300 gr tel kadayıf
1 Su Bardağı kıyılmış ceviz içi
2 Su Bardağı sıvıyağ
2 Su Bardağı şeker
2 Su Bardağı su
3 Adet yumurta
Şekerle suyu kaynatıp,şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın. Sana'yı eritin. Tel kadayıfın üstüne döküp didikleyin. Elinizle kadayıftan parçalar alıp, düz bir zemine serin. İçine ceviz içi koyup,kenarlarını içe kıvırıp sarın. Çırpılmış yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın. Yağdan çıkarır çıkarmaz soğuk şerbetin içine bırakın.
|
|