Kısa URL: https://ml.md/lc78236
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2012
1,544 defa indirildi / yazdırıldı
100 Gr Sana Hamurişi
250 gr ceviz
1 Yemek Kaşığı limon suyu
1 Kg. Tel kadayıf
4 Su Bardağı toz şeker
3 Su Bardağı su
100 gr sıvı yağ
Orta boy bir tencerede su ve şeker agır ateşte güzelce kaynatılır. Ardından limon suyu ilave edilerek ateşten alınarak dinlendirilir. Kadayıfları büyük bir tepsiye alarak açın ve eritmiş oldugumuz margarin ile sıvı yagı ilave ederek kadayıfın tüm noktalarına yayalım. Önceden yaglamış oldugumuz tepsiye kadayıfların yarısını yerleştirelim. Yerleştirmiş oldugumuz kadayıfların üzerine dövülmüş cevizi ilave edelim. Ayırmış oldugumuz diger kadayıfları ise cevizlerin üzerine ilave ederek bastırarak kapatalım. Önceden ısıtılmış olan fırına atarak pişirelim. Kadayıfların ön yüzü piştikten sonra çıkartıp diger yüzünü fırının içine atalım ve her yerinin kızarmasını saglayalım. Fırından çıkardıgımız kadayıfın üzerine sıcak haldeyken önceden hazırlamış oldugumuz şurubu ilave ederek kadayıf tatlısı tarifine son verelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc81937
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2012
1,544 defa indirildi / yazdırıldı
250 Gr Sana Hamurişi
750 gram kadayıf
100 gram Ceviz
Şerbeti İçin:
4 Su bardağı su
4 Su bardağı şeker
1 Tatlı kaşığı limon suyu
750 gram kadayıf ince ince kesilir. Sonra sana hamurişi tepside eritilir. Kesilmiş kadayıf tepside yağı her tarafına değecek şekilde harmanlanır. Kadayıfın yarısı ayrılır. Tepsiye geri kalan yarısı döşenir. Ceviz arasına serpiştirilip geri kalan kadayıf üzerine konularak bir süre bekletilir. Fırında ağır ağır pişirilir. Fırından alınıp soğutulan kadayıfın üzerine hazırlanmış olan şerbet ılık bir şekilde kepçe yardımı ile kadayıfa ilave edilir. Kadayıf dilimlenerek servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc86653
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2013
1,665 defa indirildi / yazdırıldı
100 Gr Sana Klasik
100 gr sıvı yağ
3 Bardak su
250 gr ceviz içi
4 Bardak şeker
1 Tatlı Kaşığı limon suyu
1 Kg. tel kadayıfı
Bir tencereye su ve şeker kaynatılıp karıştırılır.limon suyu ilave edilip ateşten indirip soğumaya bırakın. Kadayıfları büyükçe bir tepsiye alarak eritilmiş sana yağı ve sıvı yağı dökerek elle ovalayıp yağı kadayıfın heryerine yayarız. Önceden yağladığımız tepsiye kadayıfların yarısı bastırarak yerleştiririz. Kadayıfların üzerine biraz çekilmiş ceviz serperiz ve geriye kalan kadayıflarda cevizlerin üzerine düzgün şekilde serildikten sonra iyice bastırılır. Sıcak fırına verip pişirilir.sonra fırından çıkarıp tersini başka bir tepsiye çevirip tekrar fırına verip diğer tarafınıda kızartırız. Fırından çıkartıp üzerine şerbetini dökeriz.