|
Kadayıflı Puding |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169936
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2023
219 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Kadayıf için:
100 g çiğ tel kadayıf
2 yemek kaşığı toz şeker
Pudingli karışım:
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı hindistancevizli Puding
2,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için:
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Tel kadayıfları 2 cm uzunluğunda kesin. Kadayıfları yağsız tavada ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine şekeri ekleyip karamelize oluncaya kadar yaklaşık 2 dakika daha karıştırarak kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yarım su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Krem şantiden 2-3 yemek kaşığı üst süsleme için ayırıp buzdolabında bekletin. Kalan krem şantinin üzerine iyice soğumuş olan pudingi ekleyin ve mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın.
Sırayla kadayıf, ceviz ve pudingli karışım koyarak kupları doldurun. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Ayırdığınız krem şantiyi mikser ile kısa bir süre çırpın. Krema sıkma torbasına doldurup kupların üzerine şekilli olarak sıkın. Kadayıf ve çikolata parçaları ile süsleyip servis yapın.
|
Kadayıflı Puding |
|
pişmiş
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2013
Mesajlar: 26 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc92299
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2013
2,846 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram tel kadayıf
1 çorba kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilyalı puding
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım çay bardağı dövülmüş fındık
Üzerine:
Nar taneleri
Tel kadayıfı genişçe bir kaba alın ve elinizle didikleyerek açın. Tereyağını büyükçe bir tavaya alın ve eritin. İçine tel kadayıfı katın ve kısık ateşte rengi dönene kadar, sürekli karıştırarak kavurun. Soğuması için bir kenara alın. Orta büyüklükte bir cam kabı su ile ıslatıp, kadayıfın yarısını dibine yayın. Sütü bir tencereye alın. İçine puding, rendelenmiş limon kabuğu ve fındığı ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pudingi cam kabın içine yaydığınız kadayıfın üzerine boşaltın ve spatula ile üzerini düzeltin. Donması için buzdolabında en az 2 saat bekletin. Servis yapacağınız sırada dilimleyin. Üzerini kalan tel kadayıf ve nar taneleri ile süsleyip, servis yapın.
|
|