|
Kadın Budu Köfte |
|
can siper
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2016
Mesajlar: 31 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc126448
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2017
1,683 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr köftelik kıyma
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 küçük kuru soğan
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi veya 2 kaşık galeta unu
1 yumurta
Tuz
Kırmızı toz biber
Karabiber
1 yumurta, 3-4 kaşık un
Soğanı kıyın. Kıymanın yarısı ile birlikte çok az sıvı yağda kavurun. Büyükçe bir kapta kalan çiğ kıymaya diğer malzemeyi ve kavrulmuş soğanlı kıymayı ilave edip yoğurun. 10 dk dinlendirin.
Bir tabağın içinde yumurtayı çırpın. Karışımdan yumurta iriliğinde parçalar alıp avuç içinde şekillendirerek büyük boy köfteler yapın. Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak veya soğuk olarak patates püresi eşliğinde servis yapabilirsiniz.
|
Kadınbudu Köfte |
|
hido
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2017
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc126267
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2017
699 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo dana kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1 soğan
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
1/4 demet maydanoz
1 yumurta
Un
Yıkadığınız pirinci ufak bir tencereye alın, üzerine 2 kahve fincanı su ekleyin, altını açın.
Kaynayınca altını kısın, kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin.
Soğanı kızgın yağda kavurun, kıymanın yarısını soğanlara ekleyin ve pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ve ılınması için bekleyin.
Çiğ kıyma, kavrulmuş kıyma, haşlanmış pirinç, maydanoz, tuz ve karabiberi bir macun kıvamına gelene kadar güzelce yoğurun.
Elinizle köfte şekli verin ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
Köfteleri önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya batırarak, kızgın yağda kızartın.
Servis etmeden önce, yağını çekmesi için kağıt havluda 5-10 dakika bekletin.
|
Kadınbudu Köfte |
|
güveyim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.05.2013
Mesajlar: 54 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc89371
Gönderme Tarihi: 19.May.2013
1,567 defa indirildi / yazdırıldı
|
Esmeray Tekinbaş
350 g Köftelik Kıyma
1 Adet Soğan
1.5 Çorba Kaşığı Pirinç
2 Adet Yumurta
1/4 Demet Maydanoz
İsteğe Bağlı Tuz
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
2 Çay Bardağı Sıvıyağ (kızartmak için)
4 Çorba Kaşığı Yoğurt
Pirinci haşlayalım. Rendelenmiş soğan ile kıymanın yarısını kavurup çiğ kıymaya ekleyelim. Haşlanmış pirinç, yumurta, kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyip yoğuralım. Şekillendirip yumurtaya bulayarak kızartalım. Tabağın yanına yoğurt koyarak servis edelim.
|
Kadınbudu Köfte |
|
güveyim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.05.2013
Mesajlar: 54 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc89370
Gönderme Tarihi: 19.May.2013
1,444 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nesrin Karataş
1/2 kg Kıyma
1 Çay Bardağı Pirinç
1 Adet Kuru Soğan
1 Adet Yumurta
1 Tutam Karabiber
1 Tutam Kimyon
1 Tutam Tuz
1/2 Demet Maydanoz (Kıyılmış)
İsteğe Bağlı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Galete Unu veya Normal Un
Pirinci yumuşayana kadar suda haşlayıp süzelim. Soğanı çok ince doğrayalım. Yarım kilo kıymanın yarısını, soğanla beraber az yağda kavuralım ve soğumaya bırakalım. Yoğurma kabına kavrulan kıymayı, çiğ kıymayı ve haşlanmış pirinci koyalım. Üzerine 1 yumurta kırıp karabiber, kimyon ve tuzu ilave ederek hepsini iyice yoğuralım. Yoğurduğumuz köfteyi, buzdolabında yarım saat bekletelim. Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizde yuvarlayıp hafifçe yassılaştıralım. Köfteleri tepsiye sıralayıp tepsinin kenarına galeta unu dökelim. Derin bir kâseye iki yumurta kırıp azcık tuz koyarak çırpalım. Köfteleri önce galeta ununa, sonra çırptığımız yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartalım. Kızarttığımız köfteleri önce kâğıt havlu koyduğumuz tabağa koyalım.
|
Kadınbudu Köfte |
|
delikanlı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.04.2011
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc82283
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2012
1,741 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gülhan Kara
1 Su Bardağı Haşlanmış Pirinç
500 Gr. Köftelik Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1/2 Demet Maydanoz
3 Çorba Kaşığı Galeta Unu
1 Adet Yumurta
Tuz
Karabiber
2 Çorba Kaşığı Su
5 Çorba Kaşığı Un
Soğanı çok ince kıyın veya rendeleyin. Ufak bir tavada 2 kaşık yağı ısıtıp soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. Kıymanın yarısını soğana ilave edin. Biraz tuz ekleyip kıyma pişene kadar kavurmaya devam edin. Tavayı kenara alıp soğumaya bırakın.
Kalan kıymayı bir kaba alıp içine yumurtayı kırın. Kavrulmuş soğanlı kıymayı ve galeta ununu ekleyin. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip yoğurun. Kızartma tavasında sıvıyağı kızdırın. Bir tabakta un hazırlayın. Başka bir tabakta da yumurtayı 2 kaşık suyla çırpın.
Karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda şekillendirin ve biraz yassıltıp önce una sonra yumurtaya sonra tekrar una bulayıp kızgın yağa atın. Her tarafı kızarıncaya kadar pişirip kağıt havlu üzerine çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
|
|