|
Kafkas Çorbası |
|
küheylan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc100004
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2014
2,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak et suyu
2 kaşık sana
1 avuç lahana
3 adet pancar
0,5 kreviz
0,5 adet havuç
1 adet küçük soğan
0,5 çay bardağı arpa şehriye
Tencereye sana ve küçük doğranmış soğanları ekleyip kavuralım pancar kreviz havuç ve lahana ince uzun şekilde doğranmış hepsini ekleyip 5 dak kavuralım üstüne et suyunu ilave edip biraz pişirelim en son şehriyeyi ve tuzu ilave edip 10 dak daha pişirip servis yapalım istenirse terbiye yapılır sıcak servis yapalım
|
Kafkas Çorbası |
|
kağıt gibi beyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.09.2012
Mesajlar: 36 Şehir: Etiler Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc81352
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2012
1,705 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Adet soğan
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber
1 Adet havuç
4 Adet lahana yaprağı
3 Adet yumurta sarısı
1 Litre et suyu
1 Tatlı Kaşığı tuz
50 gr arpa şehriye
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Adet kereviz
2 Adet şalgam lahanası
Lahana yapraklari, salgam lahanasi, kereviz ve havuc yikanir, ince ince dogranir. Soganin kabuklari soyulur ve diger sebzeler gibi kücük kücük dogranir. Corba tenceresinde yag eritilir ve icinde dogranmis sogan sarartilir. Sonra sebzelerin hepsi konur, bir kac kez karistirarak 3 dakika pisirilir. Et suyu konur ve kisik ateste 15 dakika pisirilir. Arpa sehriye ilave edilir. 3-5 dakika daha kaynatilir. Atesten alinir. Yumurta sarisi biraz su ile karistirilir ve corbaya katilir. Tuz, karabiber ve kirmizi pul biber serpilir.
|
|