|
Kafkas Çorbası |
|
Güzellik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 76
|
Kısa URL: https://ml.md/lc5644
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2006
2,506 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 su bardağı etsuyu ya da su
1,5 yemek kaşığı margarin
1 avuç lahana
4 orta boy pancar
yarım kereviz
yarım havuç
1 küçük soğan
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 çay kaşığı tuz
Ufak doğranmış soğanları yağda kavurun. Üzerine ince kıyılmış lahana, pancar, kereviz ve havucu da ekleyip 3 dakika daha kavurduktan sonra et suyunu ilave edin. Sebzeler az piştikten sonra şehriye ekleyip tamamen pişirin.
ML® Kafkas Çorbası için tıklayın
|
KAFKAS ÇORBASI |
|
ananas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2006
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7978
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2006
2,695 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
1 adet küçük lahana
4 adet pancar
1 adet kök kereviz
1 adet havuç
1 baş soğan
8 bardak su
3 çorba kaşığı katıyağ
3 adet yeşil sivri biber
Yeterince tuz, kırmızıbiber, maydanoz.
YAPILIŞI:
Soğanları küçük küçük doğrayıp bir tencerede yağ içinde pembeleşinceye kadar kavurunuz. Pancar, kereviz ve havucu yıkayıp, kibrit çöpü gibi ince uzun çubuk şeklinde doğ-rayınız. Soğanların içine atıp karıştırınız. Lahananın koçanını çıkarıp, yapraklarını küçük küçük doğrayınız. Tencereye atıp az bir şey yu-, muşayıncaya kadar pişiriniz. Kavurduğunuz bu sebzelerin üstüne sıcak suyu dökünüz. Tuzunu ekiniz. Sebzeler iyice pişip yumuşayınca, ateş üzerinde közlediğiniz yeşil sivri biberleri kıyarak çorbaya ilave ediniz. (Arzu ederseniz biberleri sebzelerle birlikte pişirebilirsiniz). Çorba pişip bütonleşince sıcak sıcak üzerine kıyılmış maydanoz ekerek ikram ediniz.
ML® Tulen Çorbası için tıklayın
|
Kafkas Çorbası |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc10395
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
2,729 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme (6 kişilik):
Orta irilikte körpe bir havuç
Küçük bir baş kereviz
2 baş soğan
İrice 1 pancar
Dış tarafından 6 yaprak lahana
2/3 bardak aşurelik buğday
2 çorba kaşığı margarin
12 su bardağı et suyu
Yeteri kadar tuz ve karabiber.
Terbiyesi için:
3 yumurtanın sarısı
Yarım litre süt
Yapılışı:
Buğdaylar bir gece önceden oda ısısındaki suda ıslatılır. Sabahleyin 6 bardak suyla bir tencereye konur ve iyice pişirilir. Pancar, kereviz ve havucun kabuğu kazınır ve bol suda yıkandıktan sonra kibrit çöpü büyüklüğünde ve biçiminde doğranır. Lahana yaprakları da yıkandıktan sonra küçük parçalar halinde doğranır. Soğan ince ince doğranıp margarinle birlikte tencereye konur ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğan pempeleşin-ce doğranmış havuç, kereviz, pancar ve lahana Ratılır. Karıştırılarak on dakika kadar orta ateşte kavrulur. Bu süre sonunda buğday suyuyla birlikte ilave edilir. Et suyu da konduktan sonra tuzlanıp biberlenir ve tencerenin ağzı yarı açık bırakılarak çorba hafif ateşte pişirilir. Çorbada 5-6 bardak kadar su kalınca, diğer tarafta yumurta sarıları büyük bir kâsede güzelceçırpılır ılık süt sicim gibi akıtılarak yumurtaya yedirilir, sonra karıştırmaya devam edilerek iki kepçe kadar çorba yine sicim gibi akıtılarak ilave edilir. Terbiyenin sıcaklığı yeterli olunca karıştırmaya ara vermeden çorbanın geri kalan kısmı da terbiyenin içine konur ve hemen sıcak olarak servis yapılır.
|
KAFKAS ÇORBASI |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12529
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2007
2,692 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
3 yumurta,
50 gram rendelenmiş kaşer peyniri.
2 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu,
6 bardak et suyu,
1 fiske cevz-i bevva,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Yapımı: Yumurtaları çırpmalı Sonra çırpmaya ara vermeksizin buna rendelenmiş kaşer peyniriyle kurutulmuş ekmek tozunu serperek katmalı. Cevz-i bevva'yi da serptikten sonra birkaç defa daha çırpmalı ve bu arada ateşte kaynamakta olan et suyundan kaşıkla birkaç kaşık kaynar et suyu katmalı.
Tenceredeki kaynar et suyunu çabuk çabuk karıştırırken yumurtalı Karışımı katmalı Birkaç defa daha karıştırdıktan sonra Tenceredekileri çorba servis kâsesine boşaltmalı.
Yeteri kadar tuz ve karabiber serptikten sonra bir defa daha karıştırmalı ve sofraya götürüp servis yapmalı.
|
KAFKAS ÇORBASI |
|
Hasibe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2007
Mesajlar: 53 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc14931
Gönderme Tarihi: 28.May.2007
2,599 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
100 gr. kırmızı mercimek
1/2 paket margarin
3 kaşık un
1 adet havuç (Küçük küçük doğranmış)
1 adet kabak (Küçük küçük doğranmış)
2 adet sivribiber (Küçük küçük doğranmış)
2 adet domates (Küçük küçük doğranmış)
5 su bardağı su
Üzerini süslemek için;
biraz maydanoz veya dereotu Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
ilk olarak mercimekler yıkanır. Orta boy bir tencereye 3 su bardağı ılık su konur. Mercimekler bu suda haşlanır. Pişmesine yakın içine küçük küçük doğranmış havuç, kabak, domates ve biberler ilave edilir. Malzemeler iyice yumuşayıncaya kadar bir süre daha pişirilir. Bu sırada başka bir tencerede yarım paket margarin eritilip, 3 çorba kaşığı un bu yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavurduktan sonra pıhtılaşmaması için içerisine yavaş yavaş 2 su bardağı su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Daha sonra bu karışım diğer tenceredeki malzemelere ilave edilir. Tuzu ve karabiberi atılır. Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirilir. Piştikten sonra istenirse üzeri ince kıyılmış maydanoz veya dereotu serpilerek süslenir ve servis yapılır.
|
KAFKAS ÇORBASI |
|
bendeniz
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc23239
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2008
2,461 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
8 su bardağı et suyu
1.5 çorba kaşığı margarin
1 avuç dolusu beyaz lahana (kibrit çöpü büyüklüğünde doğranmış)
4 orta boy pancar (kibrit çöpü şeklinde ince uzun doğranmış)
yarım kereviz (kibrit çöpü şeklinde ince uzun doğranmış)
yarım havuç (kibrit çöpü şeklinde ince uzun doğranmış)
1 küçük boy soğan (çok küçük doğranmış)
2 çorba kaşığı arpa şehriye
Tuz
terbiyesi:
2 yumurta sarısı
yarım su bardağı süt
Yapılışı:
Bir pencereye yağ ile soğan koyarak 3 dakika kavuran; sonra soğanlara, pancar, kereviz, havuç ve lahanayı ilave ederek, 3 dakika kadar daha kavuran.
Kavrulmuş bu sebzelere et suyu ile tuz katarak, tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler az çok pişmiş bir hale gelinceye kadar haşlamaya devam edin. Bunlara arpa şehriye ilave ederek, sebze ve şehriyeler iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar pişmeye bırakın.
Pişince bir kaseye yumurta sarıları ile soğuk süt koyarak, bir dakika kadar tel veya çatalla çırpın, sonra bu terbiyeyi kaynamakta olan tenceredeki çorbaya katın ve iyice karıştırdıktan sonra çorbayı bir taşım daha kaynatın ve kaseye alarak servis yapın.
|
KAFKAS ÇORBASI |
|
Satı Karakoç
Aşçı
Kayıt: 31.01.2009
Mesajlar: 18 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc33329
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2009
2,609 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
8 bardak et suyu
1 bardak süt
3,5 çorba kaşığı margarin
125 gr. lahana
8 orta pancar
1 orta soğan
1 küçük kereviz
1 küçük havuç
50 gr. arpa şehriyesi
3 adet yumurta sarısı
tuz
Hazırlanışı:
Bir tencereye üç buçuk çorba kaşığı tereyağı veya margarin ile çok küçük kesilmiş 1 orta baş soğan koyarak 3 dakika kavurun. Sonra soğanlara hepsi soyulmuş, ve kibrit çöpü şeklinde ince uzun doğranmış 8 orta pancar, 1 küçük baş kereviz, 1 küçük havuç ile fındık büyüklüğünde küçük doğranmış beyaz lahanayı ilave ederek bunları da soğanlarla 3 dakika daha kavurun. Sonra bu sebzelere et suyu ile 1 tatlı kaşığı da tuz katın. Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler az çok pişmiş bir hale gelince kadar haşlanmaya bırakmalı. Sonra bunlara 50 gram da arpa şehriyesi ilave ederek, sebze ve şehriyeler iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar pişmeye bırakın. Pişince, bir kaba 3 yumurta sarısı ile 1 bardak soğuk süt koyun. Bir dakika kadar telle dövün. Sonra da bu yumurtalı sütü kaynamakta olan tenceredeki çorbaya katın. İyice bir karıştırdıktan sonra çorbayı ancak bir taşım kaynatın ve kaseye alarak servis yapın.
|
KAFKAS ÇORBASI |
|
Kibele
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2009
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc37843
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2009
2,679 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre et suyu
100 gr. Frenk arpası
1/2 Litre süt
150 gr. Soğan
250 gr. beyaz lahana
150 gr. tereyağı
250 gr. pancar
100 gr. kereviz
100 gr. havuç
7 adet yumurta sarısı
Havuç, Kereviz, Pancarları temizleyiniz, yıkayınız, kabuklarını soyunuz.
Bütün olarak 3 mm. inceliğinde dilimlere kesiniz.
Dilimlere kestiğiniz sebzeleri tekrar bezelye büyüklüğünde karelere doğrayınız.
Lahanaları fındık büyüklüğünde doğrayıp sebzelere karıştırınız.
Frenk arpasını tuzlu suda haşlayınız.
Soğanı ince doğrayıniz bir tencerede yağla kızartmadan biraz kavurunuz sonra sebzeleri ilâve ediniz.
Birazda sebzelerle kavurunuz.
Daha önce haşladığınız Frenk Arpasınıda ilâve ediniz beraberce pişiriniz ateşten alınız.
|
KAFKAS ÇORBASI |
|
kutu kutu pense
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.08.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc66880
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2011
2,544 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 lt. et suyu
1 bardak süt
3,5 çorba kaşığı margarin
125 gr. lahana
125 gr. pancar
1 orta soğan
1 küçük kereviz
1 küçük havuç
50 gr. arpa şehriyesi
3 yumurta sarısı
Tuz
Yağ ve küçük doğranmış soğan kavrulur, soyulmuş kibrit çöpü şeklinde ince uzun doğranmış pancarlar, kereviz, havuç ile fındık büyüklüğünde doğranmış beyaz lahana katılarak 3 dakika daha kavrulur. Kavrulan sebzelere, su, soğan, havuç, maydanoz sapı, pırasa, sarımsak ve tuz ile sığır eti veya kemik bir tencerede kaynatılarak hazırlanan 8 bardak (2 litre) et suyu ile 1 tatlı kaşığı da tuz ilave edilir, tencerenin kapağı kapatılarak, sonra arpa şehriye katılarak sebze ve şehriyeler iyice pişinceye kadar kaynatılır. Pişince, bir tencereye yumurta sanlan ile süt koyularak bir telle çırpılır ve bu karışım kaynamakta olan çorbaya katılır ve iyice karıştırıldıktan sonra bir taşım kaynatılır ve kâseye alınarak servis yapılır.
|
KAFKAS ÇORBASI |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67513
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2011
2,450 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ebru Omurcalı
1 adet havuç
1 adet kereviz
5 yaprak beyaz lahana
1 adet pırasa
2 adet pancar
2 adet kuru soğan
4 çorba kaşığı arpa şehriye
Kuru soğanı küp doğrayın tereyağı ve sıvı yağ karışımında şeffaflaşana kadar kavurun. Diğer tüm sebzeleri küp doğrayın ve soğana ekleyip birlikte soteleyin. Üzerine 6 su bardağı suyu ve şehriyeyi ilave edin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir kapta terbiye malzemelerini iyice çırpın ve kaynayan çorbadan alarak terbiyeyi ısıtın. Çorbaya ekleyin. Birlikte 5 dakika un kokusu gidene kadar kaynatın. Servis yaparken üzerine maydanoz yaprakları serpin.
|
Kafkas Çorbası |
|
merve ergül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2017
Mesajlar: 32 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc127151
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2017
1,480 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.reisgida.com.tr
1 Yemek Kaşığı Reis Pilavlık Bulgur
2 Yemek Kaşığı Arpa Şehriye
8 Su Bardağı Et Suyu
1.5 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Kase İnce Doğranmış Beyaz Lahana
3 Pancar
Yarım Kereviz
Yarım Havuç
1 Küçük Boy Soğan
Tuz
2 Yumurta Sarısı
Yarım Su Bardağı Ilık Süt
Tereyağını tencerede eritin ve ince doğranmış soğanı içinde pembeleşinceye kadar kavurun.
Jülyen doğradığınız pancar, kereviz, havuç ve lahanayı ilave ederek 3 dakika daha kavurun.
Kavrulmuş sebzelere et suyu ile tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler pişene kadar haşlayın.
Arpa şehriye ve bulguru ilave edip pişirin.
Bir kaseye yumurta sarıları ile ılık sütü alın ve bir dakika çatalla çırpın.
Terbiyeyi kaynayan çorbaya aktarın ve iyice karıştırdıktan sonra çorbayı bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
|
Kafkas Çorbası |
|
tarifler
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2019
Mesajlar: 31 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc141352
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2019
640 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 adet havuç
2 dal pırasa
2 adet küçük pancar
1 adet küçük boy kereviz
1 adet kuru soğan
4 adet yaprak beyaz lahana
2 su bardağı su
1 kahve fincanı arpa şehriye
1 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı tereyağı
2 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Pırasa, lahana, havuç, pancar ve kerevizi ayıklayıp, yıkayın. İnce ince doğrayarak bir kenara alın.
Çorba tenceresine küp küp doğranmış kuru soğan ile tereyağını koyun ve karıştırarak soğanı pembeleştirin. Üzerine ayıkladığınız sebzeleri ekleyin. Birkaç sefer karıştırarak hafifçe kavurun.
6 su bardağı su ya da et suyunu koyup, tekrar karıştırın. 15 dakika kadar pişirip tuzunu, karabiberini ve şehriyesini ekleyin.
Sebzeler pişince bir kasede yumurta sarılarıyla sütü iyice çırpın. Çorba suyundan da katarak bu karışımı ılıtın. Sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın.
|
|