|
Kağıt Helva Tatlısı |
|
demirhindi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2012
Mesajlar: 103 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc79454
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2012
2,516 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Klasik
1 Adet portakallı bisküvi
300 gr tahin helvası
1 Çorba Kaşığı kakao
4 Adet kağıt helva
Şantisi için:
1 poşet toz şanti
4 kaşık süt tozu su
Üzeri için:
Çikolata sos
Tavaya 300 gram tahin helvasını, 1 çorba kaşığı kakao ve 50 gram margarini ekleyip karıştırarak eritip özleştirin. Zemine 1 adet kağıt helvayı alın. Üzerine eritilmiş helvayı sürün. Kağıt helvayı üzerine kapatın. Tekrar eritilmiş tahin helvası sürün. Kağıt helvayı tekrar kapatın. Tahin helvasını sürün. Kağıt helvayı kapatatın. Şantisi için bir kapta 1 poşet toz şanti, 4 tatlı kaşığı süt tozu ve 1 su bardağından 1 parmak eksik su ilave edip mikserle çırpın. Kağıt helvalı pastayı şanti ile kaplayın. Parçalayıcıdan bisküvileri geçirip toz haline getirin. Pastanın kenarlarına bisküvileri serpin. Pastanın üzerini kremşanti ile desen yapıp süsleyin. Üzerine parçalnmış bisküviyi serpin. Üzerine çikolata sosu dökün. Pastayı buzdolabında bekletip soğuduktan sonra serivis edin.
|
Hellim Peynirli Menemen |
|
somun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2012
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc79009
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2012
2,439 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Fiske tuz, karabiber, pul biber
1 Paket hellim peyniri
5 Adet çarliston biberi
4 Adet Domates
Çarliston biberler ince ince kesilerek doğranarak sana klasik margarin de kavrulurlar. Domatesler rendelenerek, kavrulmuş olan biberlerin üzerine ilave edilir. Domatesler suyunu iyice çektiği zaman, ince dilimlemiş hellim peynirleri sosun üzerine yatırılır. Peynirler kendini salıp, hafif erimeye başladığında üzerine tuz, karabiber ve pul biber ilave edilerek servis edilir.
|
Kağıt Helva Pastası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78577
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2012
1,919 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Hamurişi
4 kağıt helva
300 gram tahin helvası
1 yemek kaşığı kakao
Portakallı bisküvi
1 poşet toz şanti
4 kaşık süt tozu
Su
Çikolata sos
Tavaya 300 gram tahin helvasını, 1 yemek kaşığı kakao ve 50 gram sana hamurişini ekleyip karıştırarak eritip özleştirin. Zemine 1 adet kağıt helvayı alın. Üzerine eritilmiş helvayı sürün. 2.kağıt helvayı üzerine kapatın. Tekrar eritilmiş tahin helvası sürün. 3.kağıt helvayı tekrar kapatın. Tahin helvasını sürün. 4.kağıt helvayı kapatın. Şantisi için bir kapta 1 poşet toz şanti, 4 tatlı kaşığı süt tozu ve 1 su bardağından 1 parmak eksik su ilave edip mikserle çırpın. Kağıt helvalı pastayı şanti ile kaplayın. Parçalayıcıdan bisküvileri geçirip toz haline getirin. Pastanın kenarlarına bisküvileri serpin. Pastanın üzerini kremşanti ile desen yapıp süsleyin. Üzerine parçalanmış bisküviyi serpin.üzerine çikolata sosu dökün. Pastayı buzdolabında bekletip soğuduktan sonra servis edin.
|
|