|
|
KAĞIT HELVA |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc8882
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
12,100 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kağıt helva
2 dilim bayat ekmek
2 çorba kaşığı kako
1 çorba kaşığı nescafe
1 bardak süt
4 çorba kaşığı tahin
8 çorba kaşığı pekmez
1 bardak dövülmüş ceviz
Bayat ekmek içlerini karıştırıcıya atıp ufalayın, üzerine kako, nescafe süt, tahin ve pekmezi katın, karıştırın,elde ettiğiniz koyu kremaya cevizleri ekleyin, kağıt helvanın önce altına, (resimde tabağın içine sosu sürüp kağıt helvayı onun üstüne koymuş) sonrada üstüne sosu sürün, ikinci kağıt helvayı yerleştirini, onu da sosla sıvayıp, üzerine bir çorba kaşını kaşığı pekmez dökün, buzdolabinda bekletin, cevizle süsleyerek, servis yapın, (yani; sos+kağıthelva+sos+kağıthelva+sos )
ML® Kağıt Helva Pastası (görsel)
|
KAĞIT HELVA |
|
gülbin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2005
Mesajlar: 110 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6912
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2006
2,452 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
3 adet kağıt helva
250 gr. tahin helva
125 gr. margarin
3 kaşık kakao
Yeterince ceviz
Yapılışı
Margarin, kakao ve tahin helvası ateşte ezilerek (sulu muhallebi kıvamında) kağıt helvasının her katına, yanlarına ve üzerine bu hazırlanan karışım sürülür. Üzerine dövülmüş ceviz ekilir. Yarım saat buzdolabının buzluğunda bekletilir. Servis yapmadan yarım saat önce buzluktan çıkartılarak servis yapılır.
Filiz AKTAŞ
|
|
KAĞIT HELVA Tarifleri Aside Tarifleri
|
|