|
KAĞIT KEBABI |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29429
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2008
2,275 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
750 gr. kuzu kuşbaşı
3 çorba kaşığı SANA
1 büyük soğan (rendelenmiş)
2 havuç (zar gibi doğranmış)
2 bardak kıyılmış dereotu
maydanoz
tuz, karabiber (arzuya göre)
2 domates (zar gibi doğranmış)
2 çorba kaşığı sirke
1 bardak sıcak su
3 çorba kaşığı SANA
2 patates (zar gibi doğranmış)
1/2 bardak bezelye (haşlanmış)
1/2 çay kaşığı kekik
3 çorba kaşığı SANA ile etleri bir tencereye koyup 10 dakika kadar hafifçe kavurun. Soğan, havuç, 1 bardak dereotu, tuz ve biber katın. 10 dakika karıştırarak kavurun. Domatesleri ilave edin. 5 dakika daha kavurun. Azar azar 1 bardak sıcak suyu katın, kapağını kapatarak etler yumuşayıncaya kadar orta hararette pişirin.Takriben 8 çorba kaşığı kadar su tencerede kalmalı.
Et ve havuçları delikli kepçe ile başka kaba alın. 3 kaşık SANA'yı küçük bir tencerede eritin. Patatesleri katın ve kızartın. Delikli kepçe ile çıkartıp havuçları ilave edin. Bezelyeleri, kalan bir bardak dereotu ve kekiği de katarak iyice karıştırın. Yağlı kağıtı ikiye katlayıp 30 cm'lik 4 adet kare kesin. Etleri 4 eşit porsiyona bölerek yağlı kağıtların ortasına yerleştirin. Sebzeleri de dört porsiyona bölerek etlerin üstüne dökün, tenceredeki sostan bu karışımın üstüne 1-2 kaşık koyun. Yağlı kağıtların uçlarını bohça gibi katlıyarak bir paket yapın. Fırın tepsisini hafifçe ıslatın ve bu paketleri uçları alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Paketlerin üstünü de ıslattıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Kağıt kebabını ister paketleri açık şekilde tabaklara koyarak, isterseniz tabaklara boşaltarak salata ile birlikte servis edin.
|
Kağıt Kebabı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61178
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2011
2,104 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr sivribiber
5 adet yağlı kâğıt
1 demet dereotu
750 gr kemikli kuzu eti
300 gr arpacık soğanı (ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı sana yağı
1 su bardağı bezelye
Aldığı kadar kekik
Aldığı kadar tuz
250 gr domates
Aldığı kadar taze çekilmiş karabiber
Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını soyun. Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp biçiminde doğrayın. Sivribiberlerin sap ve çekirdeklerini çıkartıp, iri doğrayın. Bezelyeyi diri kalacak biçimde haşlayın. Sanayı bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ erir erimez kabı ateşten alın. Malzemenin tümünü tencereye katıp, bir kaşıkla iyice karıştırın. Yağlı kağıtları ikiye katlayın. Kenarlarından yarım ay biçiminde makasla kesin. Tekrar açıp bir yüzüne tenceredeki malzemeyi çiğden, eşit miktarlarda paylaştırarak, yerleştirin. Kağıtları katlayıp, açık kenarından kıvırarak kapatın. Kağıt kebaplarını fırın tepsisine dizin. Tepsiyi önceden 170˚ Cye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, 45-60 dakika pişirin. Kağıt kebaplarını fırından alın. Üstlerini keserek açın ve sıcak olarak servis yapın.
|
Kağıt Kebabı |
|
köylügüzeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Çubuk-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80104
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2012
1,654 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
3 Adet Domates
4 Adet sivri biber
8 Adet arpacık soğan
1 Adet yağlı kağıt
500 gr kuzu eti
Sana Klasik'i tavaya alarak soğan ilave edelim ve kavuralım. Sivri biberi ve domatesleri ekleyip, kavurmaya devam edelim. Daha sonra kuzu sote, tuz ve baharatları katıp 3-4 dakika daha kavuralım. Yağlı kağıt alalım ve fırın kabına yayalım. Hazırladığımız harcı kağıdın içine koyup kapatalım. Kenarlarını kıvıralım. Kağıdın üzerine sıvıyağ sürerek kapatalım. 180 derecelik fırında, paketlerin üzeri renk değiştirene kadar pişirelim. Kağıttan çıkartıp, sıcak olarak servis edelim.
|
Kağıt Kebabı |
|
sakız ağacı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2012
Mesajlar: 60 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc79122
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2012
1,586 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
1 Adet soğan
1 Adet havuç
100 gr bezelye (haşlanmış)
3 Adet sivri biber
350 gr dana eti (kuşbaşı)
1 Adet kabak
2 Adet patates
2 Adet Domates
Tencereye margarini alıp eritelim. Etleri ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım. Piyaz doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene dek kavuralım. Tavla zarı iriliğinde doğranmış havuçları ekleyip, 2-3 dk.daha kavurmaya devam edelim. Kuşbaşı iriliğinde doğranmış kabak ve patatesleri, etlerin ve sebzelerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyerek ağır ateşte etler ve sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Yağlı kağıtları 20-25 cm.büyüklükte kareler halinde keselim. Kebabı delikli kepçe ile alarak kağıtların bir tarafına paylaştıralım.üzerine haşlanmış bezelyeleri, dilimlenmiş domateslerive sivri biberleri ilave edelim. Kağıtların boş tarafınıdiğer taraf üzerine hafifçe sıvıyağ sürelim. Isıtılmış 200 dereceli fırında paketlerin üzeri renk değiştirene kadar pişirelim. Paketleri fırından alıp ortalarını keserek servis yapalım.
|
|