|
Kağıt Kebabı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113321
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2015
1,405 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği
2 Çorba Kaşığı (70 Gr) Margarin
600 gr Kuşbaşı Kuzu Eti
1 Adet Domates
1 Adet Soğan
1 Adet Kırmızı Biber
2 Adet Sivri Biber
8 Dal Taze Soğan
1/2 Demet Maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul Biber
Kimyon
Kekik
Pişirme Kağıdı
İri kıyılmış kırmızı biber, yarım ay biçiminde doğranmış soğan, verev doğranmış sivri biber, iri kıyılmış taze soğan ve dilimlenmiş domatesi bir kaseye alın. Eti pul biber, karabiber, kimyon, kekik ve tuzla karıştırıp, sebzeli harca katın. Kıyılmış maydanoz da ilave ettikten sonra margarini ekleyin ve karıştırın. Tepsi büyüklüğünde kestiğiniz pişirme kağıdını suya batırıp çıkarın ve suyunu sıkın. Tepsiye yayın. Etli harcın 1/3ünü koyup dilediğiniz şekilde kapatın. Kalan etleri de aynı şekilde hazırlayın. Bıçakla bir iki yerinden delikler açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Püf Noktası: Malzemeleri koyduğunuz pişirme kağıdının yanmasını önlemek için suya batırıp çıkarın ve suyunu sıktıktan sonra kullanın.
|
Kağıt Kebabı |
|
istiridye
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.07.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc118555
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2016
1,147 defa indirildi / yazdırıldı
|
Canan Boyar
½ kg. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
2 adet biber
1 kaşık salça
Karabiber
Kekik
Tuz
Kırmızı biber
İlk olarak eti pişirin. Soğanları yemeklik doğrayıp pişen etlere ilave edin. Havuç ve patatesin kabuklarını soyup kup küp doğrayın ayrı ayrı kızartın. Etin içine salçayı ve biberi de ilave edip kavurun. Baharat ve bezeleyeleri de ekleyip kısık ateşte biraz pişirin çok susuz kalırsa bir miktar su ilave edebilirsiniz. Havuç ve patatesleri de ilave edip ocağı kapatın hepsini bir güzel karıştırın. Yağlı kağıdığı kare olarak kesin orta kısmına istediğiniz miktarda pişen yemekten koyun daha sonra kağıdı katlayıp yemeğin orta kısmında kalmasını sağlayın kat yerleri alt kısma gelecek şekilde fırın tepsisine dizin ister porsiyonluk hazırlayın isterseniz hepsini bir kağıdın içine yerleştirip pişirin. 200 derece fırında 30 dk kadar pişirin.
|
Kağıt Kebabı |
|
Ayşe Sude
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.10.2016
Mesajlar: 34 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc120626
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2016
1,143 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
400 gr. koyun eti
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
2 adet domates
½ çay bardağı iç bezelye
½ demet dereotu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Soğanı ayıklayın ve ince ince doğrayın. Havucu, patatesi ve domatesi küp küp doğrayın. Eti kuşbaşı doğrayın. Tencereye yağı koyun, soğanı, havucu ve patatesi koyun ve kavurun. Eti ilave edin rengi dönene kadar kavurun, üzerine bezelyeyi, domatesi, kıyılmış dereotunu, tuzu, biberi ve kekiği koyun, karıştırın. Hazırladığımız karışımı birer porsiyon olarak yağlı kağıda sarın ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. Pişen Anadolu usulü kağıt kebabını pilav eşliğinde servis edin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 19.01.2024
|
Kağıt Kebabı |
|
altın yumruk
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2018
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc133832
Gönderme Tarihi: 03.May.2018
806 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg Kuzu Eti
4 Soğan
1 Baş Sarımsak
150 Gr. Kuyruk Yağı
Tuz
Tane Karabiber
Taze Kekik
Kuyruk yağını ve kuzu etini doğrayın. Geniş bir kaba alın. Soğanları, sarımsakları, kekiği de doğrayıp karıştırın. Tuzunu ve karabiberi de katıp harmanlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyun ve yağlı kağıtla sarın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık bir saat pişirin. Piştikten sonra kekiğini döküp servis edebilirsiniz.
|
Kağıt Kebabı |
|
nazgül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.10.2018
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc141565
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2019
554 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
200 gram kuzu kuşbaşı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet domates
2 adet yeşil biber
8 adet mantar
2 adet kuru soğan
1 bardak bezelye
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kuşbaşı doğranmış etleri bir kabın içine koyun. Tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin. Domates, yeşil biber, havuç ve mantarları doğrayın. Soğanları dörde bölün. Bezelyeleri de ekleyerek, hepsini karıştırın.
Hazırladığınız malzemeyi ikiye bölün. İki adet yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Üstlerine kekik serpin. Hava almayacak şekilde her tarafını kapatın.
200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
|
Kağıt Kebabı |
|
Düzağaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc155952
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2021
291 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram kemikli kuşbaşı kuzu eti
1 adet kabak
2 adet patates
8 adet arpacık soğan
8 adet kiraz domates
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı su
2-3 dal kekik
Tuz
Karabiber
Kabak ve patatesi temizleyip irice doğrayın. Arpacık soğanları soyun. Domatesleri ikiye bölüp, havucu verev doğrayın. Eti geniş bir kaba alıp üzerine tüm sebzeleri ilave edin. Sıvıyağ, su ve kekiği ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp harmanlayın. Pişirme kağıdından 2 adet 30x40 cm'lik parça kesin. 1 parça pişirme kağıdını düz bir zemine koyup üzerine malzemenin yarısını yerleştirin. 2 kısa kenarını üst üste katlayın. Açılmasını önlemek için uçlarını kıvırın. Kalan malzemeyi de diğer pişirme kağıdına koyup aynı işlemi tekrarlayın. Katlanmış kısımları aşağıya gelecek şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin. Kağıt kebaplarının üst kısmını keserek servis yapın.
|
Kağıt Kebabı |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156675
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2021
231 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
4 kuzu böbreği
4 çorba kaşığı tereyağı
1 demet yeşil soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
3 domates
3 dolmalık biber
1+1/2 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
3 yağlı kağıt
Kuşbaşı doğranmış etleri, dörde kesilmiş böbrekleri, uzun uzun doğranmış yeşil soğanları, kıyılmış dereotu ve maydanozları, kekiği, tuz ve karabiberi derince bir kap içinde karıştırın. Bunlara, kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri, ince kesilmiş yeşil biberleri ilave edin. Tereyağı ile yağlanmış yağlı kağıtları yayın. Kağıdın üzerine hazırladığınız etleri boşaltın. Bohça gibi katlayıp paket yapın. Fırında açılmaması için üstünü bağlayın. Paketi tepsiye koyup üstünü su ile ıslattıktan sonra orta hararetli fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkınca kağıdı hemen açın. Erleri sıcak servis yapınız.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 25.04.2023
|
|