|
|
Kağıtta Çinekop |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166825
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2022
242 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
2 adet sivri biber
4 adet domates
Tuz
Karabiber
Yarım bağ maydanoz
3 çorba kaşığı tereyağı
4 adet yağlı kağıt ya da alüminyum folyo
500 gr çinakop
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
Çinakopları temizledikten sonra bol suyla yıkayıp, suyunu süzün. Ayrılmayacak şekilde uzunlamasına ortadan ikiye kesin (balığın düz olması için).
Yağı tencereye koyup, yemeklik doğranmış soğanları ilave ederek, soteleyin. Pembeleşince kabukları soyulmuş domatesleri ve sivri biberleri ekleyip, 5 dakika daha soteleyin.
Karabiber ve tuzunu ayarlayıp, ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozu ilave edip, harcı dört eşit parçaya ayırın. Yağlı kağıdı veya alüminyum folyoyu tezgaha serin.
Çinakopun bir tanesini kağıdın ortasına koyun. Harcı çinakopun altına yayın ve tereyağının bir kısmını üzerine koyup, diğer çinakop ile kapatın. Kağıdı kenarlarından sıkıca kapatın. Diğer çinakoplara da aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.
|
Kağıtta Çinekop |
|
minnak
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.02.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc140671
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2019
564 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet çinekop
2 adet soğan
3 adet sivri biber
12 adet kiraz domates
Kekik
Tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Bir kasenin içinde piyazlık doğranmış soğan, ince kıyılmış biber, ortadan ikiye kesilmiş domates, kekik, tuz ve sıvıyağı karıştırın. Alüminyum folyonun içine 1 adet ayıklanmış balığı yerleştirin. Üzerine hazırladığınız harçtan 2 çorba kaşığı yayın ve folyonun ağzını kapatın. Diğer balıkları da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine dizdiğiniz balıkları önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin.
|
Kağıtta Çinekop |
|
mesai
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2009
Mesajlar: 35 Şehir: Kızılay-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc35801
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2009
3,567 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet çinekop
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2'şer adet soğan ve sivri biber
4 adet domates, tuz, karabiber
Yarım bağ maydanoz
3 çorba kaşığı tereyağı
4 adet yağlı kağıt ya da alüminyum folyo
Çinekopları temizledikten sonra bol suyla yıkayıp, suyunu süzün. Ayrılmayacak şekilde uzunlamasına ortadan ikiye kesin (balığın düz olması için). Yağı tencereye koyup, yemeklik doğranmış soğanları ilave ederek, soteleyin. Pembe-leşince kabukları soyulmuş domatesleri ve sivri biberleri ekleyip, 5 dakika daha soteleyin. Karabiber ve tuzunu ayarlayıp, ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozu ilave edip, harcı dört eşit parçaya ayırın. Yağlı kağıdı veya alüminyum folyoyu tezgaha serin. Çinekopun bir tanesini kağıdın ortasına koyun. Harcı çinekopun üzerine yayın ve tereyağının bir kısmını üzerine koyup, diğer çinekop ile kapatın. Kağıdı kenarlarından sıkıca kapatın. Diğer çinekoplara da aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.
ML® Fırında Çinekop için tıklayın
|
|
Kağıtta Çinekop Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri
|
|