2 adet çipura
12-15 adet defne yaprağı
1 adet iri boy kırmızı soğan
Bir tutam taze kekik
Bir tutam taze biberiye
Bir tutam taze maydanoz
2 adet limon
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Çipuraları iyice yıkadıktan sonra suyunu süzün. Balıkların her tarafını önce tuzlayın sonra da karabiber, limon suyu ve zeytinyağını iyice yedirecek şekilde balıkların üzerine yayın. Bu şekilde 15 dakika bekletin.
Fırın kabına yağlı kağıt serip soğan halkalarını yerleştirin. Balıkların içine biberiye, taze kekik, birer diş bütün sarımsak ve 4-5 adet defne yaprağı yerleştirip soğanların üzerine yerleştirin. Hafifçe tuz ve karabiber serperek halka şeklinde kesilmiş limon dilimleri koyun ve doğranmış maydanoz ile kalan defne yapraklarını serpin. Yağlı kağıdı balıkların üzerini örtecek şekilde kapatın ve kenarlarını sıkıştırın.
Önceden ısıtmış olduğunuz fırında 200 derecede yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
|